Σοκάρουν τα στοιχεία για τις αυτοκτονίες

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τις περιπτώσεις αυτοκτονιών στην Ελλάδα και αποπειρών αυτοκτονίας την τελευταία διετία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας που διαβιβάστηκαν εγγράφως στη Βουλή, 1.727 αυτοκτονίες και απόπειρες αυτοκτονίας καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα την περίοδο 2009 έως 10.12.2011.

Συνολικά το 2009 οι περιπτώσεις αυτοκτονιών (τελεσμένες και απόπειρες) ανήλθαν σε 507. Το 2010 παρουσιάστηκε τρομακτική αύξηση 22,5%, φθάνοντας στις 622! Στα ίδια επίπεδα κινήθηκαν τα στοιχεία και το 2011, καθώς, με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία έως τις 10 Δεκεμβρίου, τα άτομα που έθεσαν ή αποπειράθηκαν να θέσουν τέλος στη ζωή τους, ανήλθαν σε 598.

Σαφώς μεγαλύτερα, σε απόλυτους αριθμούς, είναι τα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι 295 από τις 598 αυτοκτονίες για το 2011 καταγράφηκαν στις δυο μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.

“Μείζον κοινωνικό ζήτημα” χαρακτηρίζει την αύξηση των αυτοκτονιών το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας, όμως, ότι το φαινόμενο έχει πολλαπλές αιτίες.

Οι επιστήμονες, πάντως, έχουν συνδέσει άμεσα την αύξηση του ποσοστού των αυτοκτονιών με την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα.  

24h NewsRoom

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Σοκάρουν τα στοιχεία για τις αυτοκτονίες”

  1. οι ηθικοί αυτουργοί είναι ελεύθεροι και πίνουν και γλεντούν στο αίμα των αθώων συνανθρώπων μας, είναι ανάγκη να βγούμε όλοι από τις κομματικές γραμμές και να δώσουμε τα χέρια για να σχεδιάσουμε το μέλλόν των παιδιών μας σε αυτή τη γη σε αυτή τη χώρα. Εμείς δεν ήρθαμε ως κατακτητές με προσωπικές φιλοδοξίες να μας συντηρούν οι άλλοι, ήρθαμε σαν άνθρωποι που θέλουν να χαίρονται την καθημερινότητα τους. 
     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *