Σπάνε κάθε ρεκόρ τα κόκκινα δάνεια

Καμπανάκι συναγερμού – το πιο ηχηρό απ’ όλα – έχει σημάνει τα τελευταία 24ωρα η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προς την χώρα μας. Αφορά στην πορεία των NPLs και στην πρόοδο που (δεν) σημειώνεται αναφορικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος. Στην τελευταία συνάντηση που είχαν κορυφαία στελέχη της ΕΚΤ με τους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χώρας, τους επισημάνθηκε ότι πρόκειται για «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί. Κι ότι αν δεν πιαστούν οι στόχοι που τους έχουν τεθεί, τότε κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα χρειασθούν και νέα αύξηση κεφαλαίου.

Το παράδοξο είναι ότι με την ΕΚΤ συμφώνησαν και οι Έλληνες τραπεζίτες. Ποιος φταίει; Με βάση τα συμφραζόμενα, το υφιστάμενο νομικό καθεστώς. Όλοι συμφωνούν ότι με βάση τα έως τώρα δεδομένα, το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί. Αντ’ αυτού, θα αυξάνει. Ήδη, το υπόλοιπο των κόκκινων δανείων έσπασε το φράγμα των 100 δισ. ευρώ, προς τα πάνω, καθώς διαμορφώθηκε πλέον στα 106 δισ. ευρώ! Και συνεχίζει αυξητικά. Το πιθανότερο είναι πως αν δεν υπάρξει σύντομα μια δραστική παρέμβαση από την πλευρά της κυβέρνησης, τότε σε λίγο καιρό το πρόβλημα θα έχει γίνει ανεξέλεγκτο.

Πηγή: https://voria.gr/article/spane-kathe-rekor-ta-kokkina-dania—kampanaki-sinagermou-stin-ekt

2 σχόλια σχετικά με το “Σπάνε κάθε ρεκόρ τα κόκκινα δάνεια”

  1. Παιδιά μου έστειλε μήνυμα η ΕΟΣ εισπρακτική να τους πάρω τηλέφωνο για ευνοϊκή εξέλιξη της οφειλής….τι είναι αυτό

    1. το κλασσικό κόλπο, το ίδιο μήνυμα ακριβώς στέλνουν όλες οι εισπρακτικές. Εσύ μακάρι φαντάζεσαι κάποιο κούρεμα και τελικά σου προτεινουν χαμηλή δόση που θα αποπληρώνεις και μετά θάνατον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *