Στάση πληρωμών στο μέρισμα 230.000 συνταξιούχων

Στα όρια της κατάρρευσης το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων

Επιστολή για επικείμενη στάση πληρωμών από τον Μάιο στα μερίσματα που λαμβάνουν 230.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου απέστειλε στο υπουργείο Εργασίας το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) προειδοποιώντας ότι τα λεφτά τελειώνουν σε ένα μήνα.

Σύμφωνα με την επιστολή από εκεί και πέρα δεν θα μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει τα μερίσματα στους δικαιούχους του από τα ταμειακά του διαθέσιμα!

«Τα διαθέσιμα του Ταμείου, με βάση το καταγραφόμενο μηνιαίο έλλειμμα, επαρκούν έως το τέλος Μαρτίου για την καταβολή των μερισμάτων του μηνός Απριλίου», αναφέρεται στην επιστολή που φέρνει στη δημοσιότητα κατ’ αποκλειστικότητα ο Ελεύθερος Τύπος.

«Θα πρέπει να εγκριθεί επειγόντως από τον αμέσως επόμενο μήνα», όπως αναφέρεται στο περιεχόμενο της επιστολής, «η συνεχής έκτακτη επιχορήγηση στο Ταμείο, προκειμένου να μη βρεθεί σε αδυναμία καταβολής μερισμάτων».

Το Ταμείο έχει ήδη εξαντλήσει τα διαθέσιμά του για να πληρώσει τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, αλλά από τον Απρίλιο και μετά, δηλαδή για τα μερίσματα του Μαΐου και των επόμενων μηνών, θα πρέπει να πάρουν οι συνταξιούχοι χρήματα και δεν υπάρχουν.

Ακόμη και αν χρειαστεί να ρευστοποιήσει το σύνολο της περιουσίας που διαθέτει σε μετοχές, ομόλογα, στο Κοινό Κεφάλαιο της Τραπέζης της Ελλάδος, το ποσό που μπορεί να εξασφαλίσει το ΜΤΠΥ ανέρχεται στα 52 εκατ. ευρώ, όταν για τα μερίσματα των μηνών Μαΐου έως και Δεκεμβρίου χρειάζονται 158 εκατ. ευρώ!

Πέραν αυτών, η ρευστοποίηση της περιουσίας του θα γίνει με τεράστια ζημιά, καθώς η αξία κτήσης των τίτλων που διαθέτει το ιστορικό αυτό ταμείο του Δημοσίου είναι 204,7 εκατ. ευρώ, ενώ αν πουληθούν αυτή τη στιγμή, στις τρέχουσες χαμηλές τιμές της αγοράς, θα πιάσουν μόλις 52 εκατ. ευρώ!

Η επιστολή έχει αποδέκτη τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη και στάλθηκε στα τέλη του Φεβρουαρίου, ώστε και η ηγεσία του υπουργείου να είναι πλήρως ενημερωμένη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *