Στα σκαλιά των πολυκατοικιών αφήνονται δικαστικά έγγραφα με προσωπικά δεδομένα πολιτών

Στα σκαλιά των πολυκατοικιών αφήνονται δικαστικά έγγραφα με προσωπικά δεδομένα πολιτών, όταν δεν τους βρίσκει δικαστικός επιμελητής. Έτσι ο καθένας μπορεί να διαβάσει… τις προσωπικές ιστορίες και τις αντιδικίες του γείτονα ή του συγκάτοικού του.

Yπάρχουν καταγγελίες για δύο τουλάχιστον περιπτώσεις που τα έγγραφα έγιναν… φέιγ βολάν σε εισόδους πολυκατοικιών. Μάλιστα η μία περίπτωση αφορούσε διαζύγιο. Έτσι οι ένοικοι της ίδιας πολυκατοικίας είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν για τους καυγάδες του ζευγαριού, τα λόγια που αντάλλαξαν, τα επεισόδια στη σχέση τους και άλλα πολλά.

Σύμφωνα με το thebest.gr, η δεύτερη περίπτωση αφορά οικονομική υπόθεση πολίτη ο οποίος έχει μπει σε περιπέτειες. Οι σύνοικοι έγιναν γνώστες και μάλιστα με λεπτομέρειες, όσων αντιμετωπίζει.

Είναι φανερό πως η προστασία των προσωπικών δεδομένων καταστρατηγείται με αυτόν τον τρόπο. Η έννοια της θυροκόλλησης εγγράφων δεν είναι απορριπτέα, θα μπορούσε όμως να γίνεται με τέτοιον τρόπο ώστε να προστατεύεται η προσωπικότητα των πολιτών. Για παράδειγμα σε χώρες του εξωτερικού, τέτοια έγγραφα εσωκλείονται σε φάκελο και στη συνέχεια θυροκολλούνται.

www.newsit.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Στα σκαλιά των πολυκατοικιών αφήνονται δικαστικά έγγραφα με προσωπικά δεδομένα πολιτών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *