Στα ύψη η τιμή των τραπεζικών θυρίδων…

Τις τελευταίες μέρες πολλά τραπεζικά καταστήματα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλα μεγάλα και μικρότερα αστικά κέντρα της χώρας, έκαναν το μεσημέρι ταμείο με… κέρματα.

Ο λόγος; Οι αναλήψεις καταθέσεων από τους αποταμιευτές, που έτρεχαν για να «ασφαλίσουν» τα λεφτά τους. Πώς; Οι περισσότεροι νοικιάζοντας θυρίδες, για να τα βάλουν μέσα. Κάπως έτσι όμως πέραν όλων των άλλων το ενοίκιο των θυρίδων εκτοξεύθηκε στα ύψη, καθώς: α) δεν έχουν απομείνει και πολλές κενές, ενώ β) οι τράπεζες βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν κι από εκεί κέρδος (σσ αφού από αλλού δεν μπορούν, εδώ και πολύ καιρό).

Σημασία, ωστόσο, έχει ότι η αγορά έμεινε εντελώς από ρευστότητα, αφού κανείς δεν γνωρίζει πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση την επομένη των εκλογών και όλοι σπεύδουν να πάρουν τα μέτρα τους, σταματώντας να… καταναλώνουν. Οι δε τράπεζες υπολογίζεται ότι μέσα στα τελευταία 24ωρα θα πρέπει να μέτρησαν απώλειες της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ από ό,τι είχε απομείνει από τις καταθέσεις τους, οι οποίες πλέον θα πρέπει να διαμορφώθηκαν πλησίον των 150 δισ. ευρώ, από 240 δισ.ευρώ όταν ξεκίνησε η κρίση.

[sc:Πηγή id=”http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=97103″ ]

2 σχόλια σχετικά με το “Στα ύψη η τιμή των τραπεζικών θυρίδων…”

  1. Εχθες μου ηρθε ενημερωτικο γραμμα απο την Alpha Bank που μου ελεγε οτι το ενοικιο της θυριδας που εχω στο ονομα μου πλεων θα κοστιζει απο 109€ ακουσον ακουσον 270€ τι λετε ρε παιδια τους ειπα και αυτοι μου απαντησαν Κυριε Μιχ. αν θελετε αν δεν θελετε θα βρουμε εμεις καποιον που θα τα δωσει….α ρε ΧΑ που σας χρειαζετια τους απαντησα….αλλα δυστηχως εχω πεσει σδτην αναγκη τους….

  2. Tα λεφτα για την αναπτυξη που ψαχνει ο Τσιπρας βρισκονται σε τραπεζικες θυριδες πλεον και οχι σε λογαριασμους.
    Εκτος απο την εθνικοποιηση των τραπεζων που ειναι επιτακτικη, η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορει να βαλει χερι και στο κεφαλαιο που ειναι παρκαρισμενο και σε θυριδες, με φορολογια ανω του 50% οταν προκειται για μεγαλα ποσα.
    Αν γινει κατι τετοιο τοτε θα πρεπει να δηλωνεται η κινηση των θυριδων ετσι ωστε να πληρωνεται ο αντιστοιχος φορος.
    Λυσεις για την επομενη μερα υπαρχουν τελικα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *