Στους δρόμους κατεβαίνει όλη η Πορτογαλία

Διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας έχουν προγραμματιστεί για σήμερα σε τριάντα πόλεις της Πορτογαλίας μετά το κάλεσμα μη πολιτικού κινήματος, το οποίο τον περασμένο Σεπτέμβριο κατάφερε να συγκεντρώσει σε ανάλογες διαδηλώσεις εκατοντάδες χιλιάδες Πορτογάλους…
Οι διαδηλώσεις οργανώνονται από το κίνημα της 15ης Σεπτεμβρίου, όπως ονομάστηκε, και κύριος στόχος του είναι η τρόικα, οι οποία βρίσκεται στη Λισαβόνα για να ελέγξει τα μέτρα που εφαρμόζει η πορτογαλική κυβέρνηση σύμφωνα με τους όρους του πακέτου διάσωσης ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ που έλαβε το 2011.

«Πιστεύουμε πως θα είναι μια τεράστια διαδήλωση», δήλωσε χθες Παρασκευή ένας από τους επικεφαλής του κινήματος, ο Νούνιο Ράμος ντε Αλμέιδα.»Θέλουμε να δείξουμε πως υπάρχουν εναλλακτικές στην λιτότητα, πως είναι εφικτή μια διαφορετική πολιτική», τόνισε.

Το κίνημα είναι ιδιαίτερα δραστήριο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανακοίνωσε πως συγκεντρώσεις συμπαράστασης στον πορτογαλικό λαό θα πραγματοποιηθούν και στο εξωτερικό: στο Λονδίνο, το Παρίσι, την Μαδρίτη, την Βοστώνη και την Βαρκελώνη.

Το μεγαλύτερο συνδικάτο της Πορτογαλίας, το CGTP, θα συμμετάσχει στις διαδηλώσεις, όπως και οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι συνταξιούχοι και οι στρατιωτικοί.

– See more at: http://troktiko.eu/2013/03/stous-dromous-katebainei-olh-h-portogalia/#sthash.4z4EgsBy.dpuf

3 σχόλια σχετικά με το “Στους δρόμους κατεβαίνει όλη η Πορτογαλία”

  1. ΕΜΕΙΣ ΤΙ; ΔΗΘΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ Ε; ΑΡΕ ΤΟΥΡΚΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΩΣ ΛΑΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *