Στο απόγειο η αγωνία για την τύχη της χώρας – Πληροφορίες για Έκτακτη Σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την Ελλάδα

– Η συνάντηση των ηγετών θα γίνει τη Δευτέρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής
– Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο έχουν ήδη ενημερωθεί γραπτώς ώστε να προετοιμαστούν οι ευρωπαικές κυβερνήσεις
– Θα εκτιμηθεί το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων ενώ αναμένεται η έκθεση της τρόικας για την ”ανησυχητική” όπως περιγράφεται οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα

Καταιγιστικές εξελίξεις στην ευρωζώνη προκαλούν τα εκρηκτικά οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, ενώ επίκειται το deal για το κούρεμα και τα μέτρα για το νέο δάνειο των 130 δις ευρώ.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το δημοσίευμα από το Γαλλικό Πρακτορείο, που βασίζεται σε ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές.
”Οι ηγέτες των χωρών της ζώνης του ευρώ μπορεί να συναντηθούν τη Δευτέρα, αν κριθεί απαραίτητο, για να μιλήσουν για την κατάσταση στην Ελλάδα, ακριβώς μετά τη Σύνοδο Κορυφής ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν προειδοποιηθεί γραπτώς γι΄ αυτό το ενδεχόμενο, ώστε να προετοιμαστούν σχετικά.

Αυτή η ενδεχόμενη χωριστή σύνοδος των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των 17 χωρών της ζώνης του ευρώ θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής των 27 χωρών της ΕΕ, που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα από τις 16:00 ως 20:00 ώρα Ελλάδας.

Όπως διαρρέεται : ”η ιδέα είναι να μπορέσουν να μιλήσουν, εφ όσον αυτό είναι απαραίτητο, για την κατάσταση στην Ελλάδα”.

Όλα αυτά ενώ οι διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, που κατέχουν οι τράπεζες, έχουν μπει στην τελική ευθεία και αναμένεται να δοθεί σύντομα μια έκθεση της τρόικας (ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), για την ανησυχητική οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Αθήνα.

Πάντως τίποτε δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.

Και ένας από τους λόγους που η Έκτακτη αυτή Σύνοδος για την Ελλάδα δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί είναι η διαμάχη που ξεσπά σε όλη την Ευρώπη με την πραγματοποίηση χωριστών συνόδων μόνον των χωρών της ευρωζώνης.

Στο μεταξύ, από γερμανική κυβερνητική πηγή στο Βερολίνο, έγινε σήμερα γνωστό πως οι ηγέτες της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και της Ιταλίας Μάριο Μόντι, θα συναντηθούν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.

Οι τρεις θα συναντηθούν “για μισή ώρα” ώστε να “συντονίσουν τις θέσεις στη σύνοδο” που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά, εξήγησε η πηγή αυτή.

Πρόκειται για άλλη μία απόδειξη για το ποιοί και κυρίως ΠΟΙΑ ποδηγετεί την Ευρώπη, η οποία μάλιστα μετά κρύβεται πίσω από νεφελώδεις ευθύνες της …Ευρωπαικής Ένωσης.

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *