Στο αυτόφωρο ο Γ. Πετζετάκις για χρέη 2 εκ ευρώ

Με μία ακόμη σύλληψη επιχειρηματία για χρέη προς το Δημόσιο το υπουργείο Οικονομικών και οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί εντείνουν τις πιέσεις προς τους μεγάλους φοροοφειλέτης, στεέλνοντας τους το "μήνυμα" ότι… "τα ψέματα τέλειωσαν" και ότι αυτή τη φορά θα αναγκασθούν να πληρώσουν ή θα καταλήξουν στη φυλακή. Μετά τις προ ημερών συλλήψεις των ιδιοκτητών της κατασκευαστικής ΑΤΤΙΚΑΤ Παν. Πανούση και της αλυσίδας κομμωτηρίων Nicholas Νίκου Τζιβανάκη, ανακοινώθηκε σήμερα ότι συνελήφθη ο πρόεδρος βιομηχανίας ελαστικών και πλαστικών για οφειλές 2,1 εκ. προς το Δημόσιο.
Το όνομα του δεν δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο, αλλά έγινε γνωστό ότι πρόκειται για τον Γ. Πετζετάκι, πρόεδρο ΔΣ της ομώνυμης εισηγμένης εταιρίας, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Βούλα.
Είναι ο τρίτος επιχειρηματίας που συλλαμβάνεται, από αυτούς που περιλαμβάνονται στη λίστα του εισαγγελέα Ν. Αντωνάκου και εις βάρος τους εκκρεμούν καταδίκες για οφειλές προς το Δημόσιο.
Είχαν προηγηθεί ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΑΤ Παν. Πανούσης και ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας κομμωτηρίων Nicolas Νικ. Τζιβανάκης.
Τις επόμενες ημέρες αναμένονται και άλλες συλλήψεις.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 47χρονος ημεδαπός για οφειλές στο Δημόσιο που ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ.
Συνελήφθη σήμερα (15-11-2011) το πρωί, στη Βουλιαγμένη Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας, 47χρονος ημεδαπός, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 47χρονου ημεδαπού, Προέδρου Βιομηχανίας Ελαστικών και Πλαστικών, εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, που ανέρχονταν στο χρηματικό ποσό των (2.093.979,75) ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών".

www.sofokleousin.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Στο αυτόφωρο ο Γ. Πετζετάκις για χρέη 2 εκ ευρώ”

  1. Λοιπόν, αν αυτή η ιστορία με τις συλλήψεις δεν είναι επικοινωνιακό ….. θέατρο, τότε ίσως κάτι πάει δειλά δειλά να αλλάξει σ’ αυτή τη χώρα.

    Άντε να δούμε.

    1. Mη μασας …
       
      Αν θελανε να ειναι ακριβοδικαιοι θα επρεπε να κανουν λογιστικο ελεγχο των οικονομικων του κρατους εδω και τωρα ετσι ωστε να φανουν ολα τα χρεη και οι λαμογιες που εχουν γινει.
      Αλλα επειδη τα μεγαλυτερα λαμογια ειναι οι ιδιοι που κατα συμπτωση εχουν και καταθεσεις στην Ελβετια δεν προκειται να γινει τιποτα.
      Με απλους υπολογισμους αποδεικνυεται οτι εχουν πληρωθει φοροι αξιας περιπου 370 δις αρχης γενομενης απο το 2002 και δεν εμφανιζονται πουθενα στους κρατικους ισολογισμους.
       
      Δυο τινα μπορουν να συμβαινουν :
      – Tα φαγανε πολιτικοι και εφοριακοι μαζι γιατι αυτοι οι φοροι απεδοθησαν
      – Τα φαγανε επιχειρηματιες που δεν απεδοσαν φορους τους οποιους εισεπραξαν με τη συγκαληψη εφοριακων και πολιτικων
       
      Συμπερασμα :
      Δεν προκειται να αλλαξει τιποτα σ’ αυτον τον τοπο οσο αυτοι που δημιουργησαν τη διαπλοκη συνεχιζουν να τον κυβερνουν.
       

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *