Στο κόκκινο οι επισφάλειες σε καταναλωτικά και στεγαστικά

Μπορεί η κυπριακή τραπεζική κρίση να μονοπωλεί το ελληνικό ενδιαφέρον τα τελευταία 24ωρα, ωστόσο, αυτό δεν συνεπάγεται ότι ως δια… μαγείας έχουν λυθεί και τα μεγάλα ελληνικά προβλήματα ρευστότητας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Τράπεζα της Ελλάδας, το ποσοστό των επισφαλειών στην καταναλωτική πίστη, έχει φτάσει στο 55%. Ειδικά στις πιστωτικές κάρτες, αυτό το οποίο συμβαίνει, δεν έχει προηγούμενο.

Ωστόσο, γενικότερη είναι η αίσθηση ότι «κάτι στραβό» συμβαίνει με τα δάνεια γενικώς. Ακόμα και στο κομμάτι της στεγαστικής πίστης, το ποσοστό των επισφαλειών έχει φτάσει στο 25%, με συνεχείς ανοδικές τάσεις.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις ανεβάζουν το ποσοστό αυτό στο 27% και κανείς, πλέον, δεν είναι σε θέση να γνωρίζει που θα σταματήσει αυτή η τρελή κούρσα. Το γεγονός ότι ένα στα τέσσερα στεγαστικά δεν εξυπηρετείται κανονικά θεωρείται κάτι παραπάνω από επικίνδυνο.

Κι αυτό γιατί, έως πρόσφατα τα στεγαστικά θεωρούνταν τα πιο ασφαλή δάνεια και σήμερα αποτελούν τη μεγαλύτερη νάρκη στους κόλπους του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

www.voria.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Στο κόκκινο οι επισφάλειες σε καταναλωτικά και στεγαστικά”

  1. Ας το πάρουν χαμπάρι επιτέλους ότι χρειάζεται κούρεμα και στα δάνεια των ιδιωτών . Όχι στο υπολοιπόμενο αλλά στο αρχικό κεφάλαιο. Με ένα κούρεμα 30% σίγουρα η αγορά θα ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙ. Τόσο απλά. Αλλιώς προχωρήστε έτσι και ελάτε να εισπράξετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *