Στο μισό θα μειωθούν τα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας

Για λόγους… οικονομίας συγχωνεύονται και τα Ειρηνοδικεία σε όλη τη χώρα, τα οποία αναμένεται να μειωθούν κατά το ήμισυ το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται σε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης για επεξεργασία στο Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, τα 301 Ειρηνοδικεία που λειτουργούν στη χώρα μας θα συγχωνευτούν τελικά σε 150.

Βασικός γνώμονας θα είναι ο αριθμός των αποφάσεων που εκδίδουν τα κατά τόπους Ειρηνοδικεία πολλά απ’ τα οποία χαρακτηρίζονται «ανενεργά» ή είναι φανερό ότι υπολειτουργούν.

Υπάρχουν μάλιστα Ειρηνοδικεία, τα οποία, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία από το 2010 έως σήμερα δεν εξέδωσαν ούτε μία απόφαση (!) ενώ σε άλλα ο αριθμός των εκδιδόμενων αποφάσεων δεν ξεπέρασε τις 9, τα δύο τελευταία χρόνια.

Την ίδια ώρα όμως αντιστρόφως ανάλογες ήταν οι δαπάνες του ελληνικού Δημοσίου για τη συντήρηση και λειτουργία τους, επιβαρύνοντας σε ετήσια βάση τον κρατικό προϋπολογισμό. Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, η μείωση αυτή του αριθμού των Ειρηνοδικείων σε όλη τη χώρα θα σημάνει κέρδος για τα ταμεία του ελληνικού δημοσίου ποσού που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ, το χρόνο, από την εξοικονόμηση αυτών των δαπανών.

www.zougla.gr

5 σχόλια σχετικά με το “Στο μισό θα μειωθούν τα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας”

  1. Αυτό συν η μείωση των μισθών των δικαστικών είναι αυτό που θα φέρουν τη ……. γρήγορη δίκη;
     

  2. Εντάξει αν υπάρχουν όπως γράφει ειρηνοδικεία με ελάχιστο η καθόλου έργο, μάλλον είνα σωστό να κλεισουν και οι ειρηνοδίκες να καλυψουν κενα σε αλλα με μεγάλο φόρτο εργασίας. Τώρα για τις αποφάσεις που θα βγάζουν, όποτε θα τις βγάζουν, θελω να δώ τους δικαστές τί θα αποφασίζουν για τα χρέη των πολιτών, τώρα που και αυτοι σταδιακά φτωχαίνουν και δέν θα έχουν να πληρωσουν τα χρέη τους! Τωρα που και αυτοι θα νοιώθουν στο πετσί τους την ανασφάλεια, την αδικία και σταδιακά τη φτώχεια. Πληροφοριακά, έμαθα πως υπάρχουν και δικαστές υπερχρεωμένοι που κατέφυγαν στο Ν3869/10……..

  3. Εδώ γράφει αναλυτικά ποια ειρηνοδικεία συγχωνευονται. Ε δεν βρίσκω παράλογο το ειρηνοδικείο της κωλοπετεινίτσας που εβγαλε όλη κι ολη φετος μια απόφαση για ανακοπή της Δ.Π. που εκδόθηκε εις βάρος του κ. Χ. Τραμπάκουλα να ενωθεί με το ειρηνοδικείο μιας κοντινής μεγάλης πόλης. Απλά ο Τραμπακουλας στην επόμενη Δ.Π. θα παρει το γαιδαρο (αυτον δεν τον φορολογησαν ακόμη…πώς ξέφυγε?) και θα κατέβει ένα πρωί στην πόλη να κάνει την αίτηση.
    http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=52742&Itemid=160

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *