Στο «σκαμνί» ο Λαφαζάνης και το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» για τις παρεμβάσεις κατά των πλειστηριασμών

Την πόρτα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου αναμένεται να περάσει σήμερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για τρεις παρεμβάσεις σε συμβολαιογραφεία της Αθήνας που έκανε το 2018 το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» προκειμένου να εμποδίσει πλειστηριασμούς.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ και άλλα τρία μέλη του κινήματος κατηγορούνται μεταξύ άλλων για φθορές ξένης ιδιοκτησίας και διατάραξη κοινής ειρήνης, μέχρι σωματικές βλάβες κατά αστυνομικών και άσκηση βίας.

Στο μεταξύ, η ΛΑΕ, σε ανακοίνωσή της, «καταδικάζει τη δίωξη των αγωνιστών Παναγιώτη Λαφαζάνη, Αντώνη Μαυρομμάτη, Λεωνίδα και Ηλία Παπαδόπουλου», τονίζοντας πως «δεν θα τους περάσει. Αντιδράσεις θα υπάρχουν, το δικαίωμα στη στέγη είναι ιερό» και καλεί «όλες και όλους την Τετάρτη 8-1-2020 στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων».

Επίσης, το ΚΚΕ καταδικάζει τη συγκεκριμένη παραπομπή σε δίκη, σημειώνοντας πως «οι απαράδεκτες αυτές πρακτικές στοχεύουν στον εκφοβισμό του λαού και για το θέμα των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας, που το επόμενο διάστημα θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *