Στο ΣτΕ η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

το Συμβούλιο της Επικράτειας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς προσέφυγε η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο επικεφαλής του Κινήματος «Δεν Πληρώνω» Λεωνίδας Παπαδόπουλος, στελέχη της Πλεύσης Ελευθερίας, μέλη της «Ένωσης Δικαιοσύνη για Όλους» και πολίτες.

Ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία η σύμβαση υποστήριξης του συστήματος διεξαγωγής ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που έχει υπογράφει μεταξύ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου και ιδιωτικής εταιρείας.

Ειδικότερα, η τέως πρόεδρος της Βουλής, στρέφεται κατά του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, κ.λπ. υποστηρίζοντας ότι η ιδιωτική εταιρεία με την οποία συμβλήθηκε ο Σύλλογος, λειτουργούσε παράνομα χωρίς σύμβαση από το Νοέμβριο του 2017 έως τον Απρίλιο του 2018, και υπεγράφη η οποία (σύμβαση), τον περασμένο Απρίλιο.

Ακόμα αναφέρει, η κυρία Κωνσταντοπούλου, ότι ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, Γεώργιος Ρούσκας, ο οποίος «ως υπόδικος για σοβαρότατα κακουργήματα (σ.σ.: Στην υπόθεση του δεύτερου παραδικαστικού κυκλώματος) απολαμβάνει μιας ιδιότυπης πειθαρχικής ασυλίας» υπέγραψε παράνομη σύμβαση, καθώς αφενός δεν είχε προηγηθεί απόφαση της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου που να τον εξουσιοδοτεί και αφετέρου στο Διοικητικό Συμβούλιο εισήχθη ως εκτός ημερησίας διάταξης θέμα, δηλαδή εισήχθη μη νόμιμα και κατά συνέπεια ο κ. Ρούσκας δεν είχε νόμιμη εξουσιοδότηση να υπογράψει τη σύμβαση.

Τέλος, αναφέρει η κυρία Κωνσταντοπούλου ότι πρόκειται για ιδιωτικού δικαίου σύμβαση, μεταξύ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου και ιδιωτικής εταιρείας, η οποία είναι σε ευθεία αντίθεση με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2014/18/ΕΚ) που προβλέπει τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων. Σημειώνει ότι οι Ευρωπαϊκές οδηγίες έχουν αυξημένη τυπική ισχύ, σύμφωνα με το άρθρο 28 του Συντάγματος και κατά συνέπεια είναι αντισυνταγματική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *