Στο στόχαστρο του Ν.Χουντή οι «ληστρικές χρεώσεις των τραπεζών στο πλαστικό χρήμα»

Σε ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που κατέθεσε χθες, ο Ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Ν.Χουντής σημειώνει, ότι οι τράπεζες στην Ελλάδα επιβάλλουν ληστρικές χρεώσεις, σε πλήρη αναντιστοιχία με τα όρια που θέτει  ο Κανονισμός 751/2015 της ΕΕ, που έχει τεθεί σε ισχύ από τις αρχές Δεκέμβρη, επιβάλλοντας  πλαφόν, το οποίο  είναι έως και 10 φορές κατώτερο των προμηθειών που εισπράττουν παράνομα οι Ελληνικές τράπεζες.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

«Ο Κανονισμός 751/2015 επιβάλλει ανώτατη προμήθεια στις συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, 0,3% και 0,2% αντίστοιχα, με ισχύ από 9.12.2015. Βάσει δημοσιευμένης έρευνας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών οι τράπεζες στην Ελλάδα επιβάλλουν ληστρικές χρεώσεις, σε πλήρη αναντιστοιχία με τα ανωτέρω όρια.
Πιο συγκεκριμένα, όταν πελάτης χρησιμοποιεί κάρτα, χρεωστική η πιστωτική, οι επιχειρήσεις επιβαρύνονται με προμήθεια επί της συναλλαγής 0,5 – 3% και άνω. Οι προμήθειες υπολογίζονται συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, καθιστώντας την χρέωση πιο δυσβάσταχτη.
Πέραν αυτών, μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων χρεώνεται επιπλέον για κάθε πράξη συναλλαγής, αλλά και για τη μεταφορά των χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης.
Για διατραπεζική μεταφορά από λογαριασμό σε λογαριασμό χρεώνονται 2 έως και πάνω από 10 ευρώ, για ποσά 100 – 1000 ευρώ.
Με δεδομένο ότι τα Capital Controls εκτόξευσαν τη χρήση καρτών, αφού αποτελεί μονόδρομο για τους καταναλωτές και δυστυχώς ευκαιρία αθέμιτης κερδοσκοπίας των τραπεζών,
ερωτάται η Επιτροπή:
A. Σε ποιες άμεσες ενέργειες έχει προβεί προς την Τράπεζα της Ελλάδας και την Ελληνική Κυβέρνηση για να σταματήσει η παράνομη τιμολόγηση των τραπεζών, βάσει του Κανονισμού 751/2015;
B. Με ποιο τρόπο οι ενώσεις καταναλωτών μπορούν να απαιτήσουν εφαρμογή του Κανονισμού και αποζημίωση για παράνομες χρεώσεις;»

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Στο στόχαστρο του Ν.Χουντή οι «ληστρικές χρεώσεις των τραπεζών στο πλαστικό χρήμα»”

  1. Απο το ποσους κοινοβουλευτικούς σνάιπερ ,χρονια τώρα , εχουμε στα στρατά μας τα δημοκρατικά , τα τραπεζικά , θα έπρεπε ήδη να χουμε αμεση δημοκρατία ! Vasili-N- Zaytsef ! Ασε και τιποτα για κανεναν φιλελέ βουλευτή ! Απληστε !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *