Συναγερμός στη ΔΕΘ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού

Πάνω από 10.000 αστυνομικοί θα μετακινηθούν στη Θεσσαλονίκη για να αποτρέψουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ έχει σημάνει στην Αστυνομία και τις συναρμόδιες αρχές εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού το προσεχές Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί έντονος προβληματισμός και ανησυχία για το ενδεχόμενο οι αντιδράσεις να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να προκληθούν έκτροπα. Υπό το κράτος της ανησυχίας, στο πρωθυπουργικό γραφείο εξετάσθηκε το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη επίσκεψη του κ. Παπανδρέου ή να αλλάξει ο σχεδιασμός. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί και γνωστοποιηθεί το ακριβές πρόγραμμά του το διήμερο 10-11 Σεπτεμβρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι δρακόντεια, πρωτοφανή στα χρονικά των τελευταίων δεκαετιών και θα χρησιμοποιηθούν περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί που θα μετακινηθούν στη Θεσσαλονίκη από την Αττική, αλλά και ολόκληρη τη Μακεδονία και τη Θράκη. Στη συμπρωτεύουσα αναμένεται να συρρεύσουν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές και οι συνδικαλιστές εκτιμούν ότι θα είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων δεκαετιών. Πλην της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, συλλαλητήρια προγραμματίζουν ακόμη το ΠΑΜΕ, αλλά κι επιμέρους κλάδοι όπως οι ιδιοκτήτες ταξί και οι εργαζόμενοι σε οργανισμούς και κρατικούς φορείς που πλήττονται από την πολιτική της κυβέρνησης.

www.paron.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *