Συνελήφθη ο Βαξεβάνης

Στη σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτησή του στο twitter, λίγα λεπτά μετά τις 11 πμ. «Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελέα τώρα. Με συλλαμβάνουν. Διαδώστε», έγραψε συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος.

Για πρωτοφανή κινητοποίηση των αρχών με στόχο τη σύλληψή του κάνει λόγο οΚώστας Βαξεβάνης σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο κουτί της Πανδώρας.

Ο δημοσιογράφος χαρακτηρίζει ψεύτικη την κατηγορία εναντίον του περί διαχείρισης και δημοσίευσης προσωπικών δεδομένων, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα καθώς η συναλλαγή με τις τράπεζες δεν είναι προσωπικό δεδομένο.

«Υπάρχει μία δημοσίευση ονομάτων και σχέση με τραπεζικούς λογαριασμούς που ουδέποτε είπαμε αν έχουν ή δεν έχουν λεφτά», τόνισε.

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος, αναφερόμενος στη «λίστα Λαγκάρντ», σημειώνει ότι «έχουμε τον πυρήνα του πολιτικού συστήματος τους κ.κ. Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου να κάνουν παράβαση καθήκοντος και να διαχειρίζονται την λίστα σαν προσωπικό τους υλικό, περιφέροντάς το στις τσέπες τους, δεν ξέρουμε τι κάνουν με αυτό αλλά εναντίον αυτών δεν υπάρχει καμία δίωξη».

«Είναι τραγικό να φιμώνεται ο τύπος το 2012 στην Ελλάδα, είναι τραγικό η δικαιοσύνη και κάποιοι πολιτικοί να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις και να κινούνται ενάντια του Τύπου έτσι», υπογραμμίζει ο δημοσιογράφος, επικαλούμενος και δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο αναφορικά με τη δίωξή του.

Τέλος ο Κώστας Βαξεβάνης δηλώνει ότι θα προσέλθει μόνος του στην Εισαγγελία προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις «για την παραθεσμική και μη νόμιμη συμπεριφορά» των εισαγγελικών αρχών.

voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *