Συνελήφθη τραπεζικός υπάλληλος «μαϊμού»

Για απάτη κατ΄ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες συνελήφθη χθες ένας 51χρονος στο Ηράκλειο Αττικής.

Μετά από διερεύνηση καταγγελίας, που έγινε στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, διαπιστώθηκε ότι ο 51χρονος μαζί με έναν ακόμη συνεργό του προσέγγιζε τα υποψήφια θύματα του, παρουσιαζόμενος ψευδώς ως υπάλληλος τράπεζας και εκμεταλλευόμενος την ανάγκη τους για λήψη δανείου τους έπειθε ότι με τη μεσολάβησή του μπορούν να το εκταμιεύσουν. Για τη «μεσολάβησή» του αυτή ζητούσε και αποσπούσε διάφορα χρηματικά ποσά τα οποία, είτε κατέθεταν τμηματικά σε λογαριασμό που διατηρούσε ο ίδιος σε τραπεζικό κατάστημα, είτε έδιναν σε ενδιάμεσο άτομο για να τα παραδώσει στον φερόμενο ως τραπεζικό υπάλληλο.

Η σύλληψη του 51χρονου πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασία Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έξω από υποκατάστημα τραπέζης, στην περιοχή του Ηρακλείου Αττικής, την ώρα που επιχειρούσε να κάνει ανάληψη από μηχάνημα ΑΤΜ, προσυμφωνηθέντος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με ένα από τα θύματα του, χρηματικού ποσού.

Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι ο 51χρονος κατά το τελευταίο τρίμηνο έχει εξαπατήσει, με τη ίδια μέθοδο πολίτες, αποσπώντας τους συνολικά χρηματικό ποσό που ανέρχεται στις 7.080 ευρώ.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία και στο Ι.Χ.Ε. του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις, φωτοαντίγραφα ταυτοτήτων και εκκαθαριστικών σημειωμάτων διαφόρων ατόμων, ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και το χρηματικό ποσό των -500- ευρώ.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

[sc:Πηγή id=”http://www.zougla.gr/greece/article/sinelif8i-trapezikos-ipalilos-maimou” ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *