Συνιδιοκτήτες με την Εφορία όσοι παίρνουν εισόδημα από ενοίκια

Μετά το αρχικό σοκ που προκαλεί το νέο φορολογικό οι ιδιοκτήτες ακινήτων που τα νοικιάζουν θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν την Εφορία.

Με τις αλλαγές που έρχονται στη φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια θα είναι σαν συνιδιοκτήτες με την Εφορία.

7 σχόλια σχετικά με το “Συνιδιοκτήτες με την Εφορία όσοι παίρνουν εισόδημα από ενοίκια”

    1. Η πρώτη στήλη δείχνει το συνολικό ενοίκιο που εισπράττει κάποιος από ακίνητα.
      Η δεύτερη στήλη δείχνει τι φόρο πλήρωνε μέχρι τώρα για το ενοίκιο της πρώτης στήλης.
      Η τρίτη στήλη δείχνει πόσο παραπάνω φόρο θα πληρώσει από του χρόνου, για το ίδιο ενοίκιο που εισπράττει.

      Π.χ. Αν είχες ένα ακίνητο με μηνιαίο ενοίκιο 500 ευρώ, έπαιρνες 500Χ12=6000 το χρόνο, Από αυτά η εφορία ζητούσε τα 900. Από του χρόνου θα σου ζητάει 900+240=1140.

      1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ , ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ 🙁 ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑ ΠΛΕΟΝ , ΕΚΤΟΣ Κ ΑΝ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΤΑ ΜΙΣΑ…..

        1. Γι αυτό και λέμε ότι πλέον δεν αξίζει να αγοράσεις ακίνητο με σκοπό να το ενοικιάσεις.
          Πέρα από την εφορία, κινδυνεύεις με τυχόν ζημιές που θα σου κάνει ένας απρόσεκτος ενοικιαστής, αλλά και από τυχόν φέσια που θα σου αφήσει.
          Αν τώρα συμπεριλάβεις τον ΕΝΦΙΑ, το γεγονός ότι σου ανεβάζει το τεκμήριο διαβίωσης και την πιθανή περαιτέρω μείωση των πραγματικών αξιών των ακινήτων που θα έρθει, μάλλον η αγορά ακινήτου είναι μια κάκιστη επένδυση.
          Αυτό είναι που με κάνει να αναρωτιέμαι, τώρα που έρχονται «χιλιάδες πλειστηριασμοί ακινήτων», που στα κομμάτια θα βρεθούν οι «χιλιάδες αγοραστές».

          1. ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ , ΝΟΙΚΙΑΖΩ ΔΥΟ ΣΠΙΤΙΑ , Ο ΕΝΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ , Ο ΑΛΛΟΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ 15 000 (ΑΜΕΛΕΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ) , ΠΗΓΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΦΕΤΟΣ Κ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΑΡΤΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΚΛΠ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΩ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΤΟΥ 2015 , (ΥΓ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ Κ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ Τ Ι Π Ο Τ Α , ΠΩΣ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ?

          2. Αφού τα προηγούμενα τα χάρισες στην εφορία, ο ενοικιαστής σου πλέον φαίνεται ότι χρωστάει 15.000 στην εφορία. Κάποια στιγμή θα τα βρει μπροστά του.
            Για τα περσινά, προωθείται μια λύση, αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί το τοπίο.
            Ρίξε μια ματιά εδώ:
            http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/28795/hl/%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%83%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B1%20%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CE%B9%CE%B1
            Πάντως θα δοθεί λύση, μην ανησυχείς.

          3. ΜΕ 5 ΕΚΧΩΡΗΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΩΝ Κ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ (ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ (ΑΝΕΡΓΟΣ) , ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΕΙ , ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΚΛΟΠΗ…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *