Συντριβή της Σκοπιανής προπαγάνδας από Αλβανό ιστορικό

Μετά τη “μεγαλειώδη φάπα ” που εισέπραξε το Σκοπιανό κατεστημένο από δικούς του επιστήμονες που πιστοποίησαν ότι το DNA τους συγγενεύει με άλλων σλαβικών εθνών,έρχεται ένας Αλβανός ιστορικός ο οποίος καταγγέλει όχι μόνο ότι είναι Σλάβοι αλλά και ότι μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα ήτανε μειοψηφία στην πόλη των Σκοπίων.Διαβάζουμε στην ανάρτηση του echedoros-a.gr:

Ο Αλβανός ιστορικός  των Σκοπίων, Σκεντέρ Χασάνι, εξέδωσε ένα νέο βιβλίο που έχει τίτλο «Αποδεικτικά στοιχεία των Αλβανών των Σκοπίων» (ή στο πρωτότυπο: «Dëshmi për Shkupin shqiptar», στο οποίο παραθέτει ιταλικά έγγραφα, που δείχνουν διεξοδικά την πληθυσμιακή σύσταση του πληθυσμού  κατά τα έτη 1912- 1941 και αποδεικνύουν την πληθυσμιακή υπεροχή των Αλβανών στην πόλη των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τον Χασάνι, τα έγγραφα αυτά, απορρίπτουν όλους τους σλαβικούς ισχυρισμούς ότι οι Αλβανοί αποτελούσαν μειονότητα στα Σκόπια.

«Το παρόν έγγραφο απορρίπτει εκείνους που εφηύραν μέσα από πολιτικούς κύκλους, ότι οι Αλβανοί αποτελούσαν μειοψηφία στη μικρή πόλη της εποχής εκείνης.

»Εξάλλου και από τον γεωγράφο του 17ου αιώνα, Εβλιγιά Τσελεμπή, δηλώνεται ότι  στα Σκόπια ομιλούνταν η αλβανική γλώσσα και όχι η ‘μακεδονική’ που ισχυρίζεται η κρατική εγκυκλοπαίδεια, αφού ο σλαβικός πληθυσμός ήρθε στην πόλη μετά τους τουρκικούς πολέμους», σημειώνει ο ιστορικός Χασάνι.

Για την αποκατάσταση  της ιστορικής δημογραφικής και πολιτιστικής αυθεντικότητας της πόλης, έχει συμβάλλει σημαντικά ο εκδοτικός οίκος του ‘Συλλόγου Ιστορικών των Σκοπίων’.

«Μπορείτε να χτίσετε προτομές και αγάλματα, μπορείτε να χτίσετε ότι θέλετε, αλλά με κανένα τρόπο δεν μπορείτε να διαγράψετε την ιστορία. Το γεγονός,  ότι το έγγραφο μιλά για τη δομή του πληθυσμού του παρελθόντος, ενώ αυτή σήμερα αυτή έχει αλλάξει, νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει», δήλωσε ο Αρσίμ Σινάνι.

Ο ‘Σύλλογος των Αλβανών Εκδοτών’ δείχνει ενδιαφέρον για αυτές τις ιστορικές έρευνες που αναφέρονται στον αλβανικό λαό, δήλωσε ο ιστορικός Ναίμ Χαλίμι.

Ο εκδοτικός οίκος του ‘Συλλόγου Ιστορικών των Σκοπίων’ έχει τη θέληση να συνεργαστεί βαθειά  με τον ‘Σύλλογο των Αλβανών Εκδοτών’ για να προβάλλουμε από κοινού τη δημοσίευση των αλβανικών έργων και την αλήθεια για την αλβανική γλώσσα στα Σκόπια κατά το παρελθόν», δήλωσε  Ο Ντάουτι Αζάμ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι γυρίζεται  ειδική ταινία για για ‘Ιστορικά μνημεία των Σκοπίων’.
Φυσικά από αυτά προκύπτει ότι οι γειτονές μας όχι μόνο απόγονοι των Παιώνων δεν είναι αλλά και οτι στη περιοχή πληθυσμιακά επικράτησαν πριν από μια 90ετία και κυρίως στα χρόνια του Τίτο που δημιούργησε εκ του μη όντος αυτήν την εθνότητα για γεωστρατηγικούς λόγους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *