ΣΥΡΙΖΑ: Όχι ακύρωση, αλλά… επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου!

Είναι γνωστό ότι  η  αναπάντεχη αύξηση του ποσοστού ψήφων που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου οφειλόταν κατά βάση στην  απλόχερη υπόσχεση  που είχε δώσει ότι, εκτός από την καταγγελία και την ακύρωση του Μνημονίου θα επανέφερε τους μισθούς και τις συντάξεις  στα προ του Μνημονίου επίπεδα.

Έτσι ένα μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ αλλά και αρκετοί άλλοι  μέχρι πρότινος ψηφοφόροι της Ν.Δ,  μετατοπίσθηκαν  προς τον ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζοντάς τον. Το κριτήριο για την ψήφο  δηλαδή της συγκεκριμένης κατηγορίας ψηφοφόρων ήταν οι υποσχέσεις που έλαβαν για αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεών τους καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργούσε το Μνημόνιο και  θα  «μοίραζε» αποκαταστάσεις μισθών…

Οι χιλιάδες αυτοί ψηφοφόροι, που προτίμησαν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, όπως προκύπτει από τα όσα λένε συζητώντας κανείς μαζί τους μέχρι και  πριν από λίγες ημέρες επέμεναν στην απόφασή τους να ξαναψηφίσουν τον Αλέξη Τσίπρα, πιστεύοντας στην  ελπίδα που τους μοίρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ακριβώς είχε μοιράσει ελπίδες με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» το ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο του 2009!

Αυτό πίστευαν τουλάχιστον μέχρι και τις 7 Ιουνίου. Και λέμε μέχρι  τις 7 Ιουνίου, γιατί από τις 8 Ιουνίου και μετά τα πράγματα έχουν αλλάξει εντελώς με πρωτοβουλία του ιδίου του κ. Τσίπρα, καθώς  στην προεκλογική ομιλία που έκανε το απόγευμα της 7ης Ιουνίου στην Σπάρτη, δεν μίλησε για κατάργηση του Μνημονίου αλλά για επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων του!

Και φυσικά… «ξέχασε» να επαναλάβει την δέσμευση για αποκατάσταση των κομματιών των μισθών και των συντάξεων που… κουτσουρεύτηκαν!

Αναφερόμενος λοιπόν στο Μνημόνιο ο κ. Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Σπάρτη  είπε : «Αναλαμβάνουμε  την ευθύνη και εγγυόμαστε να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης της χώρας μας, αλλά και τη συντεταγμένη, δίκαιη, αναπτυξιακή και βιώσιμη αντιμετώπιση  της ανακυκλούμενης κρίσης της ευρωζώνης»!

Ουσιαστικά δηλαδή ο κ. Τσίπρας με αυτή την παράγραφο, που «έχωσε» στην ομιλία του και την οποία  ο καθένας μας πρέπει  και επιβάλλεται να διαβάσει πολλές φορές και να την αναλύσει όσο μπορεί καλύτερα προκειμένου να καταλάβει τι ακριβώς είπε, επί της ουσίας σημαίνει   ότι:  Άλλαξε η θέση του για κατάργηση του Μνημονίου, αφού  θα επαναδιαπραγματευθεί  τους δυσμενείς του όρους!

Αλλά, για να σκεφτούμε κάτι. Την επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων του Μνημονίου δεν ζητάει από καιρό   η Νέα Δημοκρατία  και της απαντούσε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η σωστή η λύση είναι η ακύρωση του Μνημονίου; Προφανώς ναι. Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ , μπροστά στο αδιέξοδο που διαπίστωσε σχετικά με την ακύρωση του Μνημονίου, γιατί όπως  παραδέχθηκε ο κ. Τσίπρας επί της ουσίας  στην ομιλία του στην Σπάρτη, λέγοντας  ότι  η δανειακή σύμβαση «δεσμεύει τη χώρα μας» ομολογεί συγκεκαλυμμένα το λάθος του, ώστε να μη το πάρουν «χαμπάρι» εκείνοι οι οποίοι  δεν είχαν ποτέ  καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τον ψήφισαν!

Υπολογίζοντας ότι όσοι από αυτούς τους ψηφοφόρους  ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και  κερδισμένος θα είναι, αφού θα τους υφαρπάσσει την ψήφο,  αλλά και ισχυρότατο  άλλοθι θα έχει για να δικαιολογήσει την αθέτηση της υπόσχεσης για επαναφορά μισθών και συντάξεων,  αφού, σε ενδεχόμενα παράπονα, θα τους υπενθυμίσει τα όσα είπε στην ομιλία του στη Σπάρτη!

Έτσι έχουν τα πράγματα και αυτή είναι η αλήθεια. Και είναι καιρός οι ψηφοφόροι που προτίμησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης  Μαΐου, όχι από ιδεολογικό κίνητρο, αλλά επειδή πίστεψαν στην θολή υπόσχεση για αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων στα προ του Μνημονίου επίπεδα, καλό είναι να ξανασκεφθούν τι θα κάνουν στις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Έχουν τον  χρόνο ακόμη  να ρωτήσουν, να μάθουν και να απαιτήσουν ξεκάθαρες απαντήσεις για το παραπάνω θέμα. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα τους δώσουν καμία απάντηση, γιατί απλά είναι σαν εκείνη που είχε δώσει και ο Παπανδρέου στις παραμονές των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009, λέγοντας το περίφημο «λεφτά υπάρχουν»!

Έτσι  μετά  τα όσα είπε στην ομιλία του στην Σπάρτη  ο κ. Τσίπρας  για… «επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης», τότε θα έχουν κάθε λόγο να ψηφίσουν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο, δια του προέδρου του Αντώνη Σαμαρά, σε ανύποπτο χρόνο, έχει εξαγγείλει την επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων, όταν ο κ. Τσίπρας ανέμιζε την σημαία του  συνθήματος της κατάργησης και της ακύρωσης του μνημονίου, την οποία, μετέτρεψε σε… «επαναδιαπραγμάτευση»!

Αλλά πέρα από τον λόγο αυτό, – αλλά και για πολλούς άλλους, όπως για παράδειγμα  για το προσκλητήριο  στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ για εμφύλιο πόλεμο(!)-  ακόμη θα πρέπει να σκεφθούν και κάτι άλλο οι ψηφοφόροι που αντί της Ν.Δ.  και του ΠΑΣΟΚ προτίμησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου: Ότι η Νέα Δημοκρατία, ως οργανωμένο και μεγάλο κόμμα έχει δυνατότητες, διαθέτει ικανά στελέχη αλλά και συμμαχίες στην Ε.Ε., ώστε να μπορέσει να προχωρήσει με σοβαρές προοπτικές επιτυχίας και στην επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης αλλά και  την εξασφάλιση κοινοτικών πόρων για να ενισχυθεί η ανάπτυξη.

Και άρα μπορεί να τα καταφέρει πολύ καλύτερα από ό,τι θα τα κατάφερνε ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν πρέπει να ξεχνάμε αποτελείται από 12 άλλα μικρότερα κόμματα της αριστεράς και της άκρας αριστεράς, τα οποία θα είναι πολύ δύσκολο να καταλήγουν γρήγορα στις απαραίτητες εγκρίσεις των κινήσεων της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ! Για να σκεφτούν λίγο…

Μέχρι την προσεχή Κυριακή,  17  Ιουνίου, υπάρχει αρκετός χρόνος.

[sc:Πηγή id=”http://www.elzoni.gr/html/ent/932/ent.22932.asp” ]

8 σχόλια σχετικά με το “ΣΥΡΙΖΑ: Όχι ακύρωση, αλλά… επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου!”

  1. Όποιος νομίζει ότι με το που θα βγει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την άλλη μέρα θα βρέξει χιλιάρικα, είναι αφελής, για να μη χρησιμοποιήσω άλλη λέξη. Τα πράγματα θα είναι ίδια ή και χειρότερα από οικονομικής άποψης. 

    Το δικό μου ερώτημα είναι: Πως τιμωρείς αυτούς που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού; Τους ξανακάνεις κυβέρνηση;

  2. Δεν τους ενδιαφέρει η κυβέρνηση αλλά ο θησαυρός της μίζας που κρύβει αυτή η μαγική λεξούλα! 
     

  3. Προσωπικά ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ για την αποκατάσταση του μισθού μας τον οποίον δεν έκοψε η Τρόικα παρά η κυβερνήσή μας. Τώρα σε ότι αφορά την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου διαφωνούσα με την ώς τώρα θέση του Σύριζα για καταγγελία προτειμώ την επαναδιαπραγμάτευση. Οχι σαφώς δεν θα βρέξει κανένα χαρτονόμισμα αλλά το κόψιμο μισθών και συντάξεων είναι βάναυσο και άδικο. Πρέπει να τιμωρηθεί το κόμμα που πούλησε την Ελλάδα και τον λαό της 

  4. ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΙΤΙΚΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ…….
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΥΡΙΟΙ…..ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΝΒΑΣΗ.
    ΠΟΤΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ(ΟΧΙ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ).
    ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ (ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ), ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ.
    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (ΟΧΙ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ) ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ-ΛΕΤΟΝΙΑΣ Κ.Λ.Π. ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΩΣ) ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ (ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ). 

    1. Ο Μπογιοπουλος για παραδειγμα οπως και πολλοι αλλοι λενε οτι μνημονιο και δανειακη συμβαση ειναι στην ουσια ενα πραγμα και δεν μπορει να διαχωριστουν …
      http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8149:mpogiopoulos-syriza&catid=72:dr-ekdilosis&Itemid=279
       
      Απο την αλλη υπαρχει και η αποψη οτι μνημονιο και δανειακη συμβαση ειναι διαφορετικα μεταξυ τους και κατα συνεπεια μπορουμε να τα διαχειστουμε και μεμονωμενα …
      http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/06/blog-post_4130.html
       
      Ποιος λεει την αληθεια …

  5. Οπως και να’χει το πραμα οι Ευρωπαιοι θα συνεχισουν να πληρωνουν τα ελληνικα ομολογα που σκανε γιατι εχουν εκδοσει CDS και επειδη μια σταση πληρωμων της Ελλαδος θα ταρακουνουσε ολοκληρο τον πλανητη και πολυ περισσοτερο την Εευρωπη.
    Αρα, ειτε το καταγγειλουμε ειτε οχι το μνημονιο, ειτε το εφαρμοσουμε ειτε οχι … τα λεφτα αυτα που ειναι να παρουν οι δανειστες μας θα τα παρουν.
    Το θεμα ειναι ποσο θα κρατησει αυτη η ιστορια με την Ευρωπη οταν θα αρχισει να μπαινει και ο υπολοιπος νοτος στο παιχνιδι δανεισμου απο ΕΚΤ. Με λιγα λογια ο βορας θα πρεπει να βρει παρα πολλα δις για να καλυψει τον νοτο. Μονο η Ιταλια πρεπει να βρει 400 δις μεσα στο ’12-’13 αν θυμαμαι καλα.
    Αν υπαρξει προβλημα λοιπον θα ειναι γενικο και πολυ πιθανο να καταργηθει η Ευρωζωνη.
    Αυτο ειναι και το αδυνατο σημειο της δανειακης συμβασεως η οποια ειναι σε Ευρω.
    Οταν δεν υπαρχει Ευρω και υπαρχουν μονο εθνικα νομισματα στην Ευρωπη τους πληρωνουμε σε δραχμες με ισοτιμια 1 προς 1 και αντε γεια.
     
    Κατα τα αλλα ολη η λυσαλεα πολεμικη στον ΣΥΡΙΖΑ πιστευω οτι πηγαζει απο την αγωνια των μεχρι τωρα κρατουντων περι ελεγχου που προκειται να γινει μολις ο ΣΥΡΙΖΑ γινει κυβερνηση.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι αναγκασμενος να κανει ελεγχο απο την πρωτη μερα μολις αναλαβει και να δειξει στον λαο ολο το καδρο του κρατους … γιατι αν δεν το κανει και περασει λιγος καιρος τοτε θα χρεωθει ολες τις αμαρτιες του παρελθοντος.
    Αυτο απο μονο του σημαινει ισοβια δεσμα για παρα πολυ κοσμο οι οποιοι δεν μπορουν να κοιμηθουν τα βραδυα απο την αγωνια του εκλογικου αποτελεσματος της 17ης Ιουνιου.

    1. Αετέ συμφωνώ. Και μάλιστα, ο,τι είναι να κάνει, θα πρέπει να το κάνει πολύ γρήγορα, γιατί ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και δεν θα περιμένει.

      Όποιος και να βγει κυβέρνηση, δεν έχει την πολυτέλεια περιόδου χάριτος, που υπήρχε παλαιότερα.

      Πιστεύω ότι το θηρίο μάχεται να κρατηθεί στην εξουσία, γιατί ξέρει ότι σε διαφορετική περίπτωση θα παίζει τάβλι με τον Τσοχατζόπουλο στη φυλακή.

      1. Υπομονη τεσσερεις μερες ακομα και ας ελπισουμε ο σοφος ελληνικος λαος να δωσει την σωστη απαντηση στο θηριο.
         

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *