Σφαγή συμβασιούχων στο Δημόσιο

Αποψιλώνεται ο ευρύτερος Δημόσιος τομέας καθώς με προεδρικό διάταγμα που θα εκδοθεί εντός της εβδομάδας απομακρύνονται από τις θέσεις τους 151,000 Δημόσιοι υπάλληλοι, μέσω της εργασιακής εφεδρίας, ενώ παράλληλα δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις χιλιάδων συμβασιούχων. Με αυτό τον τρόπο προκαλείται ανασφάλεια στους ΔΥ και πολλές υπηρεσίες θα αντιμετωπίσουν προβλήματα βιωσιμότητας, καθώς ακόμα και στο υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και κορυφαία στελέχη παραμένουν ανευ αντικειμένου.

Εντός της εβδομάδας θα δημοσιοποιηθεί το προεδρικό διάταγμα που θα προσδιορίζει το πλαίσιο για την εργασιακή εφεδρεία στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως είπε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ντ. Ρόβλιας. Το προεδρικό διάταγμα, θα προσδιορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις κατάταξης του πλεονάζοντος προσωπικού που θα προκύψει από τους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όροι και προϋποθέσεις τις οποίες θα θέσει το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Μουλόπουλου, ο υφυπουργός επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο προεδρικό διάταγμα θα περιλαμβάνει τους 151 οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα –οι οποίοι προσδιορίζονται στην σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών-, ενώ σημείωσε ότι τα κριτήρια που θα εφαρμόσει το ΑΣΕΠ θα είναι αντικειμενικά και αξιοκρατικά και θα λαμβάνουν υπόψη οικογενειακή κατάσταση, προϋπηρεσία, πτυχία, ειδικές γνώσεις κλπ.
«Δεν πρόκειται να απολύσουμε 300.000 δημοσίους υπαλλήλους» τόνισε ο κ. Ρόβλιας «αυτό που θα κάνουμε είναι να περιορίσουμε τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων κατά 151.000 μέχρι το 2015 με τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται, σχετικά με την αναλογία που ισχύει την τρέχουσα χρονιά για κάθε 10 απομακρύνσεις υπαλλήλων, μία πρόσληψη, αλλά και εκείνη που θα ισχύσει από το 2012 και τα επόμενα χρόνια, για κάθε 5 απομακρύνσεις υπαλλήλων, επίσης μία πρόσληψη».
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, δραστικά θα περιοριστεί και ο αριθμός των συμβασιούχων με την απομάκρυνση του 50% των συμβασιούχων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα για την τρέχουσα χρονιά, καθώς και την απομάκρυνση του 10% των συμβασιούχων του ευρύτερου δημόσιου τομέα για κάθε μία από τα επόμενα έτη.

www.sofokleousin.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Σφαγή συμβασιούχων στο Δημόσιο”

  1. με προεδρικό διάταγμα που θα εκδοθεί εντός της εβδομάδας απομακρύνονται από τις θέσεις τους 151,000 Δημόσιοι υπάλληλοι, μέσω της εργασιακής εφεδρείας

    Και μαντέψτε, ποιος από αυτούς θα συνεχίσει να αποπληρώνει κάρτες και δάνεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *