Τέλος η δημόσια δωρεάν υγεία για τους παράνομους μετανάστες στην Ισπανία

Ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη δωρεάν πρόσβαση των παράνομων μεταναστών στο σύστημα υγείας, διαδήλωσαν εκατοντάδες άνθρωποι, μπροστά από ένα από τα κύρια νοσοκομεία της Μαδρίτης.

«Κανένα ανθρώπινο ον δεν είναι παράνομο!», φώναζαν οι διαδηλωτές εν μέσω μιας συναυλίας από κόρνες και σφυρίχτρες μπροστά από το νοσοκομείο Γκρεγκόριο Μαρανιόν. «Αυτή είναι μια πράξη αντίστασης κατά ενός εντελώς άδικου νόμου», εξήγησε ο Ροδρίγο Ρόχας, ένας 51χρονος Περουβιανός.

«Οι μετανάστες ήταν καλοί όταν ήθελαν φτηνό εργατικό δυναμικό και τώρα που δεν χρησιμεύουν πια σε τίποτα, τους στέλνουν στη σφαγή», πρόσθεσε ο άνδρας αυτός που ζει 15 χρόνια στην Ισπανία.

Ο άνθρωπος αυτός είχε μία μικρή κατασκευαστική εταιρεία την οποία έκλεισε μόλις έσκασε η φούσκα των ακινήτων στην χώρα. Μόλις έχασε όμως την δουλειά του, έχασε και την άδεια παραμονής του.

Αποτέλεσμα, να εγκλωβιστεί στην χώρα δίχως χαρτιά, και δίχως πρόσβαση στην δημόσια υγεία.

Μέχρι σήμερα, οι μετανάστες που δεν είχαν άδεια παραμονής μπορούσαν να εξασφαλίσουν άδεια για να λάβουν ιατρική φροντίδα από τους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας. Με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι αποφάσισε να περιορίσει εφεξής την πρόσβασή τους στη δωρεάν περίθαλψη, επιτρέποντάς την μόνον για τα παιδιά, τις εγκύους και αυτούς που χρήζουν επείγουσας βοήθειας. Σχεδόν 2.000 γιατροί εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε αυτά τα μέτρα και ανακοίνωσαν ότι αυτοί θα συνεχίσουν να παρέχουν ιατρική φροντίδα στους μετανάστες.

iefimerida.gr

4 σχόλια σχετικά με το “Τέλος η δημόσια δωρεάν υγεία για τους παράνομους μετανάστες στην Ισπανία”

  1. Γι ‘ αυτό επιμένω και λέω πως η αποδοχή πληθώρας παράνομων μεταναστών είναι θέμα καταστρατήγησης ατομικών ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και γι’αυτούς αλλά και για τους φορολογούμενους πολίτες της χώρας υποδοχής τους. Δεν ξέρω τι γαϊτανάκι ύβρεων θα ανοίξει το σχόλιό μου αλλά σε κοινωνίες που δεν μπορούν να υποστηρίξουν τις στοιχειώδεις παροχές και να διασφαλίσουν τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια, η κάθε επιβάρυνση κάνει τα πράγματα μεσαιωνικά στην κυριολεξία.

  2. Ναι , θα συμφωνήσω με έναν όρο:
    Να πάρει τον πούλο και ο Χουάν Κάρλος και οι μανατζαρέοι του από την Αργεντινή , τον Ισημερινό , το Περού (Τη γενέτειρα του αποκλεισμένου Ροντρίγκο Ρόχας) και όλη τη Λατινική Αμερική.

    Σε ότι αφορά εμας. Ναι συμφωνώ . Να πάρουμε κι εμείς τον πούλο όμως από κει που φυτρώσαμε και δεν μας σπείρανε οι ίδιοι ιθαγενείς ανα τον κόσμο. Κυρίως από τις ΝΑΤΟϊκές “σπορές και φυτρώματα”.

  3. Όχι, αυτοί τα θέλουν όλα, όπως και κάτι Βέλγια και κάτι Γαλλίες που τις αποικίες τις ήθελαν τρομάρα τους, τους εξ αποικιών συμπολίτες τους τρόπω τινά όμως όχι..
    Κατά τα άλλα, εγώ ονειρεύομαι και φταίω που είμαι μίζερη και ουχί large  και δεν θέλω να μου πάρουν το χωράφι !

    1. Δέν μπορούμε να αποφύγουμε την ύπαρξη μεταναστών, ωστόσο πρέπει να υπάρχει μια ποσόστωση δηλαδή να μήν ξεπερνουν το 2 η το πολύ 5% του πληθυσμού, να προέρχονται απο χώρες που τα εθνικά και πολιτισμικά τους χαρακτηριστικά δέν αντιβαίνουν προς τα δικά μας και δέν απειλουν την εθνική και κοινωνική μας συνοχή και βεβαια τα άτομα αυτα να εχουν κάτι ουσιαστικό να προσφερουν με τα προσόντα τους στην οικονομικη και πολιτισμική εξέλιξη αυτού του τόπου. Μπορει πχ να εχουμε ανάγκη απο εργάτες στην αγροτική παραγωγή, να εχουμε αναγκη απο οικιακούς βοηθούς και γηροκόμους, σίγουρα όμως δέν εχουμε ανάγκη ουτε  απο καθαριστες παρμπρίζ στα φανάρια ή πωλητές ηλεκτρικης μυγοσκοτώστρας, ουτε απο επαίτες και κυρίως δέν χρειαζόμαστε εισαγόμενους εγκληματίες….μας φτάνουν οι ντόπιοι…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *