Τέλος οι διώξεις για χρέη έως 50.000 ευρώ

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

Στα 50.000 ευρώ, από τα 5.000 ευρώ που είναι σήμερα, αυξάνεται το κατώτερο ποσό συνολικής ληξιπρόθεσμης οφειλής, συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων, προσαυξήσεων για την άσκηση ποινικών διώξεων, με τις νέες διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τις 100 δόσεις.

Ειδικότερα ορίζεται ότι όποιος δεν καταβάλλει τα βεβαιωμένα στη Φορολογική Διοίκηση χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του ευρύτερου δημοσίου τομέα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης:

α) τουλάχιστον ενός έτους, εφόσον το συνολικό χρέος από κάθε αιτία, συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων μέχρι την ημερομηνία σύνταξης του πίνακα χρεών, υπερβαίνει το ποσό των 50.000 ευρώ και

β) τουλάχιστον τριών ετών, εφόσον το συνολικό χρέος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ανωτέρω περίπτωση α’, υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ.

Αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων που εκδόθηκαν για χρέη μικρότερα και δεν έχουν εκτελεστεί κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού, δεν εκτελούνται, όπως γράφει σήμερα το «Έθνος». Αν άρχισε η εκτέλεση τους, διακόπτεται.

Επίσης προβλέπεται ευνοϊκότερος τρόπος φορολόγησης του τεκμαρτού εισοδήματος που προκύπτει για φορολογούμενους χωρίς εισόδημα και η κατάργηση της ελάχιστης ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης των 3.000 ευρώ για άτομο και 5.000 για ζευγάρι σε περίπτωση απόκτησης εισοδήματος μόνο από τόκους και ακίνητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *