Τα σπίτια και το κούρεμα θα ρίξουν τον Τσίπρα!

Ποιος Μητσοτάκης; Ποιοι 12 Απόστολοι-τεχνοκράτες; Ποια μανταμίτσα Σπυράκη; Τον Τσίπρα θα τον ρίξουν οι πλειστηριασμοί των σπιτιών-δείτε εδώ τις σχετικές εικόνες από την Ισπανία. Ο Σύριζα θα φύγει μέσα στις κατάρες όλων εκείνων που θα χάσουν τα σπίτια τους καθώς οι μονόδρομος για τις τράπεζες οι πλειστηριασμοί.

Επίσης ξεχάστε το όριο των 300.000 ευρώ. Σε πλειστηριασμό θα βγούν και ακίνητα με υπόλοιπο δανείου 30.000 ευρώ. Αυτά θα φεύγουν αέρα πατέρα. Κανείς δεν θα δώσει εύκολα 300.000 χιλιάδες ευρώπουλα ή θα το κάνουν ελάχιστοι. Οι τράπεζες από την άλλη έχουν ανάγκη με κασαδούρα διαφορετικά τα capital controls θα μείνουν ως το 3.000.

Μιλάμε για καλοχτενισμένα αιωνόβια capital controls όχι αστεία. Ο Τσίπρας λοιπόν θα πάει στο 8% όταν αρχίσουν οι πλειστηριασμοί των σπιτιών. Και ναι μεν οι δανειστές-και ιδιαίτερα το ΔΝΤ- λένε ότι δεν θα χρειαστεί η Ελλάδα να πάρει νέα δημοσιονομικά μέτρα αλλά αυτό δεν είναι παρά ένα τρολάρισμα του Τόμσεν και την Λαγκάρντ που ψάχνεται με τα ψηφιακά νομίσματα.

Ο Τόμσεν και η Λαγκάρντ γνωρίζουν πολύ καλά πως και αδυσώπητοι πλειστηριασμοί πρέπει να γίνουν και κούρεμα καταθέσεων διαφορετικά οι τράπεζες με 150 δις ευρώ κόκκινα στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια δεν σώζονται. Φυσικά και δεν ζητάνε νέα μέτρα.

Σ΄αυτή τη φάση τους αρκούν οι πλειστηριασμοί και το κούρεμα των καταθέσεων. Μονόδρομος είναι και τα δύο σε μια χώρα που δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή σοβαρή πραγματική επένδυση. Ποιος σοβαρός επενδυτής θα έλθει στην Κολομβία των Βαλκανίων να επενδύσει; Σοβαροί να είσαστε!

Αυτή η χώρα θα σέρνεται αιωνίως και αενάως από εδώ και στο εξής-σε ένα δρόμο που καταφανώς οδηγεί στην Κόλαση. Οχι ο Τόμσεν δεν ζητάει νέα μέτρα εκτός από τους πλειστηριασμούς που έχουν συμφωνηθεί και έρχονται καλπάζοντας όπως επίσης και το κούρεμα των καταθέσεων!

 

 

 

Κουρδιστό Πορτοκάλι

11 σχόλια σχετικά με το “Τα σπίτια και το κούρεμα θα ρίξουν τον Τσίπρα!”

  1. Αν και προσωπικά δεν με αφορούν πια τα παραπάνω, εύχομαι να μην βγείτε αληθινός, οπως δεν βγήκαν αληθινά όσα γράφονταν εδω μέσα πριν 4-5 χρόνια δηλ. «Να δείτε τι έχει να γίνει σε λίγα χρόνια, όλα θα διαγραφούν κ μη φοβάστε τίποτα κλπ κλπ»

    1. Επίσης πριν από 5 χρόνια, μιλούσαμε για κουρέματα 80% και σε μερικούς φαινόταν μπούρδα.
      Σήμερα γίνονται τέτοιες προτάσεις, γι τα μη εξασφαλισμένα δάνεια.

      1. begar θυμάμαι που τα έγραφες και σε πίστευα απόλυτα….η πραγματικότητα ξεπέρασε τις προδοκίες μας….πλέον έχω φίλους και γνωστούς με κουρέματα καρτών στο…..99%!!!! Πχ φίλη με 18000 σε κάρτα έδωσε 180Ευρώ!!! Ισα ισα δηλαδή της ζήτησαν το κόστος του….μελανιού των επιστολών!!! Σε άλλον με συνολικό χρεός σε πέντε κάρτες μίας τράπεζας κάπου 70000 Ευρω, του ζήτησαν 741 Ευρώ!!! Μιλάμε φυσικά για άτομα χωρίς περιουσία και για καρτες απλήρωτες αρκετά χρόνια.

  2. Το κουρδιστό πορτοκάλι τα χει ψιλομπλέξει μου φαίνεται. Τα 300000 όριο δέν είναι όριο χρέους αλλα όριο αξίας ακινήτου.

    1. Δεν τα έχει μπερδέψει καθόλου.
      Αυτό που εννοεί είναι πως αν στους πλειστηριασμούς βγαίνουν ακίνητα με εμπορικές αξίες άνω των 300.000 δεν θα βρεθούν καθόλου αγοραστές, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να αναγκαστούν να βγάλουν στο σφυρί και φθηνότερα ακίνητα. Διαφορετικά θα αποτύχει το μέτρο των πλειστηριασμών.

      Από την άλλη, βέβαια, οι ίδιες οι τράπεζες, δεν θέλουν τους μαζικούς πλειστηριασμούς, όχι γιατί λυπούνται κανέναν, αλλά γιατί φοβούνται ότι θα καταρρεύσει η αγορά ακινήτων, άρα και οι πραγματικές αξίες των ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΩΝ, σε αυτές, ακινήτων.

      1. “Σε πλειστηριασμό θα βγούν και ακίνητα με υπόλοιπο δανείου 30.000 ευρώ”
        “Κανείς δεν θα δώσει εύκολα 300.000 χιλιάδες ευρώπουλα ή θα το κάνουν ελάχιστοι.”
        Οταν λέει ξεχαστε τα 300 χιλιαρικα και θα βγουν ακίνητα με υπολοιπο δανειου 30 χιλιαρικα προκαλει συγχιση. Οπως επίσης οταν λεει οτι κανεις δεν θα δωσει 300 χιλιαρικα. Κανει τα 300 να φανταζουν σαν χρεος και οχι σαν οριο κοστους της οικιας. Δεν το διατυπωνει σωστα, Στην πραγματικότητα το οριο λοιπον ειναι τα 300 χιλιαρικα και αν εσυ εχεις σπιτι ακριβότερο θα στο πλειστηριάσουν, ειτε χρωστας 30 είτε 300. Αν ισχυσει τετοιο όριο δεν ΄γινεται να πλειστηριάσουν φθηνότερα σπιτια. Προσωπικα το βλέπω μη ρεαλιστικό σαν όριο γιατι πόσοι μενουν σε σπίτια ακριβότερα απο 300 χιλιάδες? Μάλλον ελάχιστοι…… Πιστευω πως το όριο θα πέσει κάποια στιγμή στα 100-150 χιλιάρικα.

        1. Ακριβώς όπως τα λες είναι.

          Το όριο των 300.000 είναι πυροτέχνημα, στα λόγια, γιατί νόμος δεν υπάρχει, για να καθησυχάσουν τον κόσμο.

          Το μόνο που εμποδίζει, στην ουσία, τους πλειστηριασμούς, είναι ότι ΔΕΝ συμφέρουν τις τράπεζες, την παρούσα στιγμή.

          Αν αύριο, οι τράπεζες κρίνουν ότι τους συμφέρουν οι μαζικοί πλειστηριασμοί, θα γίνει της πουτάνας.

          Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν ξεκινάς πλειστηριασμούς σε μια χώρα πτωχευμένη, με 30% + ανεργία και μισθούς των 400 ευρώ, γιατί ή δεν θα πουλήσεις ούτε κεραμίδι, ή θα πρέπει να σκοτώσεις ακίνητα στο 10-20% των τιμών που ξέραμε μέχρι το 2010.

          1. Δεν τους ενδιαφέρουν τα χρήματα, την εξόντωση των Ελλήνων θέλουν και την αντικατάσταση τους από λαθροπιθήκια. Τα σπίτια αυτά δια μαγείας θα τα δώσουν δωρεάν σε αυτούς στην βάση της “αλληλεγγύης!”
            Επίσης όσον αφορά το κούρεμα των καταθέσεων αυτό γίνεται χρόνια τώρα. Όταν σε υπερφορολογούν και τα δίνεις είτε μόνος σου ή στα βουτάει η εφορία από την τράπεζα, κούρεμα δεν είναι;

  3. Καλησπέρα και από εμένα είμαι έγγαμος με ετήσιο εισόδημα 10.500 και 3 δάνεια συνολικής οφειλής 32.000 ευρώ. Η σύζηγός μου έχει ετήσιο εισόδημα 18.000 ευρώ και 1 δάνειο συνολικής οφειλής 16.500 ευρώ. Αν σταματήσω να τους πληρώνω γιατί έχω δώσει ένα σκασμό λεφτά και αποτανθώ σε δικηγόρο για κούρεμα χρέους και μείωση επιτοκίου θα καταφέρω τίποτα;. Η σύζηγος ‘εχει ένα σπίτι στο όνομά της αυτό που μένουμε και εγώ το ένα τρίτο από το πατρικό μου, ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

    1. καλησπέρα, πριν αποτανθείτε σε δικηγόρο μπορείτε να αποτανθείτε στις τράπεζες απευθείας και να ζητήσετε επαναδιαπραγμάτευση με χαμηλότερο τόκο (και κούρεμα), αφού δείτε οτθ η τράπεζα θα αρνηθεί επειδή το οικογενειακό εισόδημα σας θεωρείται υψηλό, μιλήστε με δικηγόρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *