Τα σπίτια μας δεν θα τα καταστρέψουν οι αντιμνημονιακοί… αλλά οι τράπεζες!

Γράφει ο Δευκαλίων

Η στήλη στα δύο προηγούμενα άρθρα της και χρησιμοποιώντας το ιστορικό παράδειγμα του αείμνηστου Προέδρου της Κύπρου του Τάσου Παπαδόπουλου, προσπάθησε να αναδείξει την σημασία και την σπουδαιότητα της ύπαρξης ενός εθνικού ηγέτη που θα ηγούνταν του αντιμνημονιακού αγώνα. Ενός εθνικού ηγέτη που θα συνέθετε αντίθετα ιδεολογικά ρεύματα μέσα σε ένα ευρύ Λαϊκό Πατριωτικό Μέτωπο.

Τα εκλογικά ποσοστά ανέδειξαν σε ηγέτη του αντιμνημονιακού μετώπου τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Α. Τσίπρα. Επειδή η στήλη πιστεύει ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος δεν διαθέτει ούτε καν την στοιχειώδη ιδεολογική και πολιτική ομοιογένεια, δεν μπορεί να φέρει σε πέρας μία τόσο δύσκολη αποστολή. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο και δεν στηρίζει τις επιλογές του κ. Α. Τσίπρα. Αντίθετα θεωρεί πολιτικό τυχοδιωκτισμό ολκής την αμετροέπεια με την οποία ο κ. Α. Τσίπρας αναλύει και αντιμετωπίζει τους φοβερούς και τρομερούς αντιπάλους του και τους αρνητικούς για την χώρα μας διεθνείς οικονομικούς συσχετισμούς και συγκυρία.

Όμως δεν είναι δυνατόν να αφήσει και αναπάντητο το ψεύτικο και εκβιαστικό δίλημμα που θέτει στον Ελληνικό Λαό καθημερινά η φιλομνημονιακή συμμαχία.

Ευρώ ή Δραχμή ακούμε καθημερινά από τους πλέον απίθανους τύπους. Φυσικά κανένας απ’ αυτούς δεν ξέρει, δεν γνωρίζει τι να απαντήσει στο ερώτημα.

·  Ωραία, είμαστε άνευ όρων με το ευρώ αλλά θα υπάρχει ευρώ σε ένα χρόνο από σήμερα;

Έχουμε αποδείξει, σε πολλά παλαιότερα αλλά και πρόσφατα άρθρα μας, ότι βασική υπαίτια για την κρίση χρέους που αντιμετωπίζουν σήμερα εκτός από την πατρίδα μας και άλλα κράτη της ευρωζώνης, είναι η πολιτική της ΕΚΤ η οποία δανείζει με 1% τις τράπεζες για να δανείζουν αυτές στην συνέχεια τα κράτη 4%-6% και τους καταναλωτές με διψήφια επιτόκια.

Μόλις το τελευταίο Σαββατοκύριακο, στην σύνοδο των G-8 θίχθηκε αυτό το θέμα και απ’ ότι φαίνεται θα υπάρξει κάποια πρωτοβουλία σε επίπεδο κορυφής για να σταματήσει αυτή η αθλιότητα. Πάλι η στήλη δικαιώθηκε.

Φυσικά οι φιλομνημονιακοί που διαπραγματεύονταν με την τρόικα, όταν έπρεπε δεν έβγαλαν μιλιά. Περίμεναν τους Προέδρους των ΗΠΑ Ομπάμα και Γαλλίας Ολάντ να θέσουν αυτό το θέμα. Λες και οι ΗΠΑ και Γαλλία στενάζουν κάτω από τις επιταγές της Τρόικα.

Τι να πει κανείς; Τσάμπα Μάγκες!

Στο εσωτερικό απειλούν και εκβιάζουν τους ρακένδυτους, τους πεινασμένους, τους πένητες, τους άνεργους, τους γέρους και όταν βλέπουν ευρωπαίο τραπεζίτη καταπίνουν την γλώσσα τους.

Όμως, τα ψέματα είναι πολλά αλλά η αλήθεια μόνο μία:
Τα σπίτια μας δεν θα τα καταστρέψουν οι αντιμνημονιακοί… αλλά οι τράπεζες!

filologos10.wordpress.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *