Τελικά η δωρεάν υγεία ισχύει μόνο για τους αλλοδαπούς, σημειώνει αναγνώστης

Πριν λίγες ημέρες ένας Πακιστανός νοσηλεύθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα.

Προχθές όταν του είπαν για τον τρόπο πληρωμής σηκώθηκε και έφυγε αφήνοντας “φέσι” μερικές εκατοντάδες ευρώ στο νοσοκομείο.

Τα νοσήλια του ποιος κομμουνοσυριζέος θα τα πληρώσει;

Ποιος Τζέφρι ή Σαμαράς θα αποκαταστήσει τη ζημία που δέχεται το νοσοκομείο;

Εμείς πληρώνουμε χιλιάδες ευρώ το χρόνο για να είμαστε ασφαλισμένοι και αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε πεντάευρα και φάρμακα για να χαίρονται οι λαθραίοι εισβολείς δωρεάν υγεία;

Άι στο διάολο ΌΛΟΙ ΣΑΣ!

Αναγνώστης

3 σχόλια σχετικά με το “Τελικά η δωρεάν υγεία ισχύει μόνο για τους αλλοδαπούς, σημειώνει αναγνώστης”

  1. Eγώ λέω να τα πληρώσεις εσύ αναγνώστη μου . Γιατί πολιτικά, οικονομικά, θεωρητικά και πρακτικά μάλλον  περισσότερη συγγένεια έχεις με τον Σαμαρά και τον Τζέφρευ παρά οι «κομμουνοσυριζαίοι»  όπως με πολύ ευκολία χαρακτηρίζεις και  σκορπάς ευθύνες. Πιθανόν να έχεις επίσης και συγγενείς και φίλους οι οποίοι συμμετέχουν σε «ανθρωπιστικές» στρατιωτικές αποστολές κατά άλλων απείθαρχων λαών. Ναι , εντάξει , ξέρω, για το καλό τους γίνεται . Θέλουμε να τους εκπολιτίσουμε. Και στη Γιουγκοσλαβία αυτό κάναμε. Πως αλλιώς θα πετύχουμε δυτικές κερδοφόρες επενδύσεις αν δεν τους κάνουμε να μοιάσουν με εμάς ;   Άραγε αντιτάχθηκες ποτέ σε αυτές τις «αποστολές» όπως οι «κομμουνοσυριζαίοι» έκαναν ; Δεν έχεις ευθύνες όταν ισοπεδώνεις χώρες και οικονομίες δημιουργώντας ορδές προσφύγων και μεταταστών ; Έτσι του ήρθε του κάθένα να πεί »Δεν πάω καμμιά βόλτα στη δύση να δώ πως είναι» ; Είναι εύκολο να μεταναστεύεις αφήνοντας πίσω οικογένεια ,παιδιά  ,συγγενείς , φίλους, ήθη, έθιμα ;  Αν είναι έτσι να ΞΑΝΑ- κάνουμε και εμείς ως λαός καμμιά βόλτα . Ναι, σοβαρό πρόβλημα το μεταναστευτικό , παράνομο ή νόμιμο . Πολύ σοβαρό . Ωστόσο, πρίν εξοργιστούμε , καλό είναι να κοιτάμε και τα αίτια αυτού του «παράξενου» φαινομένου που μας ήρθε από τον ουρανό , αίφνης καθώς  ρεμβάζαμε και στηρίζαμε πολιτικές υπερ του αδηφάγου κεφαλαίου. Αυτό είναι θέμα , πρωτίστως , του τι οικονομικό και πολιτικό μοντέλο πιστεύεις και υπηρετείς. Για παράδειγμα,  είσαι υπέρ της κοινοκτημοσύνης ή σου αρέσει η ατομική ιδιοκτησία (είτε μικρή , είτε τεράστια ) να κάνει κουμάντο στο τί είναι καλό για το κοινωνικό όφελος ; Είναι δυνατόν ο ιδιώτης , μονάδα, άτομο, να αποφασίσει (Εκ του ασφαλούς , εφόσον ζεί μέσα στην κοινότητα) για το ποιό είναι το καλό των πολλών ;
    Ετσι λοιπόν σε παρακαλώ να πληρώσεις εσύ . Γιατί φοβάμαι ,( μπορεί να κάνω και λάθος με το συμπάθειο ), και υποπτεύομαι πως και εσύ στήριζες αυτούς που ρημάζουν τόπους , οικονομίες και ανθρώπους . ΟΙ «κομμουνοσυριζαίοι» δεν κάνανε ποτέ έως σήμερα κουμάντο , σορρυ . Απόδωση ευθυνών εκεί που πρέπει αναγνώστη μου . Εκεί που πρέπει .

    1. Εγώ πάντως συμφωνώ με το άρθρο.

      Έχω βιβλιάριο του Δημοσίου και είναι ΑΧΡΗΣΤΟ στην ουσία, αφού όπου πάω πρέπει να πληρώνω, γιατρούς ή φαρμακεία, με την ελπίδα ότι τάχα μου θα μου επιστρέψει λεφτά ο ασφαλιστικός φορέας μου. Τρίχες!

      Και πληρώνω κάθε μήνα σα μαλάκας ασφαλιστικές κρατήσεις.

      Και βλέπεις τον κάθε ξένο να απολαμβάνει δωρεάν τα πάντα.

      Πριν το πολιτικοποιήσουμε το θέμα, ρώτα κανέναν εργαζόμενο σε νοσοκομείο, να σου πει πόσα λεφτά ξοδεύονται για περίθαλψη λαθρομεταναστών, τη στιγμή που δεν πληρώνουν δεκάρα στο κράτος μας.

      Και μην ξεκινήσουμε φιλολογικές συζητήσεις περί ανθρωπιάς ή συμπόνιας. Αναφέρομαι στο θέμα καθαρά λογιστικά.

      Όλοι μας συμπονούμε κάποιον που έχει πρόβλημα.

      Αλλά, όταν φτάσω στο σημείο, ενώ πληρώνω, να μου πουν στο νοσοκομείο ότι λυπούνται, αλλά επειδή το τελευταίο φάρμακο χορηγήθηκε σε λαθρομετανάστη και δεν  έχει για μένα, άρα πρέπει το παιδί μου να κάνει υπομονή πονώντας και να περιμένει να αυτοθεραπευθεί, ε εκεί δεν μπορώ να είμαι συμπονετικός.

  2. Δεν το θέτω ψυχοπονιάρικα βρε Begar, και εγώ θυμώνω . Οι μετανάστες ανέκαθεν χρησιμοποιούνταν από το κεφάλαιο για να εκβιάζουν και να καταστρατηγούν κοινωνικά συμβόλαια .  Σκέψου ότι εσύ έχεις ασφάλεια , εγώ αντίθετα όχι ασφάλεια δεν έχω και σίγουρα δεν θα πάρω και σύνταξη όπως το βλέπω . Δεν έχω και δεν μου φτάνουν να πληρώσω τα πολλάκις καταληστευμένα ταμεία. Κάποιος το έστησε όμως όλο αυτό και σίγουρα , άπολύτως σίγουρα , όχι οι “κομμουνοσυριζαίοι” που λέει αναγνώστης.
    Καλημέρα είπα ;
    🙂 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *