Τζήμερος:”Λαϊκίστικες παροχές Σαμαρά”…

Διαβαστε το άρθρο του Τζήμερου, με τίτλο “Οι λαϊκίστικες παροχές Σαμαρά και η κακόγουστη προσπάθεια αναστήλωσης του δικομματισμού”, που δημοσιεύτηκε από το γραφείο Τύπου της “Δημιουργίας Ξανά”.

«Οι λαϊκίστικες παροχές Σαμαρά και η κακόγουστη προσπάθεια αναστήλωσης του δικομματισμού

-Η πολιτική στατιστική λέει ότι τις εκλογές τις κερδίζει αυτός που… επιβάλλει την ατζέντα των εκλογών. Σε αυτή την προεκλογική περίοδο ο κ. Σαμαράς είναι ουραγός των εξελίξεων. Μοναδικός του στόχος είναι να κατατροπώσει τον ΣΥΡΙΖΑ κι έτσι αντί να αναφέρεται στο δικό του πρόγραμμα αναφέρεται κυρίως στο πρόγραμμα του Τσίπρα. Και ο Τσίπρας δεν αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη κι επιβάλλει την δική του ατζέντα.

-Προφανώς ο κ. Σαμαράς θεώρησε ότι η Πρωθυπουργία θα του προσφερόταν νομοτελειακά γι αυτό έκανε με ευκολία τις περίφημες κωλοτούμπες, γι αυτό έσυρε τη χώρα σε εκλογές, γι αυτό καμωνόταν ότι δεν συγκυβερνά. Τα ήθελε όλα και τα ήθελε τώρα και με την εμμονή του να γίνει Πρωθυπουργός , κατάφερε τελικά να χρεώσει τη Ν.Δ με τα χαμηλότερα ποσοστά της ιστορίας της.

-Μετά το αποτέλεσμα της 6ης Μαίου, πανικόβλητος άρχισε να χτίζει τοίχους σε μια κοινωνία που ζητά γέφυρες. Μίλησε για μέτωπα, για κακή κι επικίνδυνη αριστερά, για τους αποδώ και τους αποκεί και με αυτή την τακτική ενδυνάμωσε τον Τσίπρα και την αριστερά.

– Ο κ. Σαμαράς αγωνιζόμενος πλέον για την πολιτική σωτηρία του ιδίου και των στενών συνεργατών του, επιστράτευσε την παροχολογία με επιταγές χωρίς αντίκρυσμα, ως ύστατο μέσο διάσωσης. Τι έχεις Αντώνη; Τι είχα πάντα!

-Την στιγμή που έχει υπογράψει τα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση και γνωρίζει από πρώτο χέρι την κατάσταση της οικονομίας, υπόσχεται επέκταση του επιδόματος ανεργίας κατά ένα χρόνο ακόμα, στα δύο χρόνια. Τα δε λεφτά που δεν υπάρχουν, λέει ότι ΘΑ τα βρει από αδιάθετα κοινοτικά κονδύλια. Τόσο απλά!

-Και να ήταν μόνο αυτό. ΘΑ δώσει λέει έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους ή καταστηματάρχες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και δεν δικαιούνται σήμερα κανένα βοήθημα. Το οποίο λέει ΘΑ χρηματοδοτηθεί κι αυτό από ευρωπαϊκά κονδύλια που έχουν μείνει αδιάθετα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Τόσο σίγουρα!

-Στη συνέχεια τάζει ότι θα αποκαταστήσει, στα επίπεδα του 2009,τις πολύ χαμηλές συντάξεις, τα πολυτεκνικά επιδόματα και την εξισωτική για τους κτηνοτρόφους. Καλό θα ήταν να υπήρχαν λεφτά να γίνει αυτό, όμως όσο οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, την ΔΕΗ και αλλού συνεχίζουν να εισπράττουν παχυλούς μισθούς, από πού θα περισσέψουν τα λεφτά για συνταξιούχους και πολύτεκνους;

-Ο κ. Σαμαράς από τη μια κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λέει πράγματα εξωφρενικά και ανεφάρμοστα και από την άλλη ο ίδιος τάζει τα πάντα σε όλους. Δεν μιλάει καθαρά, δεν θέτει προτεραιότητες και χρονοδιαγράμματα, αλλά προσπαθεί, εκπέμποντας μια θολή εικόνα και χρησιμοποιώντας τον πραγματικά άριστο λαϊκισμό του, να διασωθεί.

– Μιλά για άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, ξεκαθάρισμα των τίτλων, προσδιορισμό χρήσεων γης και συντελεστών δόμησης. Για να γίνουν αυτά χρειάζεται μια καλοκουρδισμένη δημόσια διοίκηση και όχι την καρικατούρα που δημιούργησε το κόμμα του αλλά και το ΠΑΣΟΚ με τις στρατιές κομματικών φίλων και τελικά κομματικών πελατών. Έχει την βούληση και το σθένος ο κ. Σαμαράς να διακηρύξει την μηδενική ανοχή στην παρανομία και στην παράβαση καθήκοντος για τους δημοσίους υπαλλήλους;

-Η προσπάθεια του κ. Σαμαρά αλλά και του κ. Τσίπρα είναι εμφανής: στόχος των δύο αρχηγών είναι η κακόγουστη αναστήλωση του δικομματισμού πάνω στα ερείπια της ελληνικής οικονομίας και με την κοινωνία αποσαθρωμένη.

-Το μέλλον της Ελλάδας παίζεται σε ένα στοίχημα λαϊκιστών! Οι δύο επίδοξοι πόλοι τροφοδοτούν ο ένας τον άλλο για ίδιο όφελος, εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Ο αποσβολωμένος ελληνικός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με την απόλυτη ανευθυνότητα, αφού πονηρά όλα τα πολιτικά κόμματα έχουν εναποθέσει το μέλλον της χώρας στην βοήθεια των εταίρων της Ευρωζώνης, η οποία για κάποιο άγνωστο λόγο, πιστεύουν ότι θα ρέει ασταμάτητα. Η ακύρωση της όποιας ευρωπαϊκής προοπτικής έχει απομείνει, είναι περισσότερο από βέβαιη.

-Εν όψει των εκλογών, οι Έλληνες πολίτες καλούνται να αντιμετωπίσουν τον αυτοτροφοδοτούμενο διπολισμό που έχει την μορφή της Σκύλλας και της Χάρυβδης. Η μόνη διαφορά των κκ Σαμαρά και Τσίπρα είναι ότι ο τελευταίος, με την μονομερή καταγγελία του Μνημονίου, ευαγγελίζεται τον «ξαφνικό θάνατο».

Τα κόμματα ζητούν την ψήφο του Ελληνικού λαού, επιστρατεύοντας τον φόβο (ΝΔ), την ψεύτικη ελπίδα (ΣΥΡΙΖΑ), την συγγνώμη (ΠΑΣΟΚ), την απομόνωση (ΚΚΕ), τις πολεμοχαρείς ιαχές (ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ), την ισορροπία σε δύο βάρκες (ΔΗΜΑΡ) και το επιχείρημα της σωματικής ισχύος (ΧΡ. ΑΥΓΗ).
Κανένα δεν μιλάει για τις δυνατότητες του Έλληνα να ΔΡΑΣΕΙ και να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΞΑΝΑ. Όλοι τους είναι προσηλωμένοι στο χθες και δεν καταδέχονται να ρίξουν ούτε μια ματιά στο αύριο. Ίσως γιατί καταλαβαίνουν ότι οι ίδιοι δεν έχουν πλέον πολιτικό αύριο.

Θάνος Τζήμερος,

Πρόεδρος ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ» .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *