Τιτλοποιήσεις και πωλήσεις 17 δισ. σχεδιάζουν οι τράπεζες το 2019

Πιο δραστική από ποτέ θα είναι φέτος η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μέσω τιτλοποιήσεων και πωλήσεων ύψους 17 δισ. ευρώ που σχεδιάζουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του 2019, όπως τον παρουσίασαν οι τέσσερις διοικήσεις κατά την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων πριν λίγες ημέρες, για πρώτη φορά θα υλοποιηθούν έργα τιτλοποιήσεων -τα οποία θα σηκώσουν και το «βάρος» της εξυγίανσης του κλάδου.

Η Eurobank ανοίγει τον δρόμο

Ταγός στην προσπάθεια αυτή είναι η Eurobank, η οποία έχει εξαγγείλει ήδη από τον Νοέμβριο δύο σημαντικά έργα τιτλοποιήσεων, το Pillar και το Cairo, ύψους 2 δισ. και 7,5 δισ. ευρώ αντίστοιχα. Θυμίζεται ότι το Cairo, το πρώτο project του είδους του στη χώρα μας, εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο μετασχηματισμού της τράπεζας που περιλαμβάνει και τη συγχώνευσή της με την Grivalia.

[button url=”https://www.insider.gr/epiheiriseis/trapezes/110562/titlopoiiseis-kai-poliseis-17-dis-shediazoyn-oi-trapezes-2019″ target=”blank” wide=”yes” radius=”round” icon=”icon: arrow-right”]Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ[/button]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *