Τι περιμένουν οι τράπεζες για να πάρουν τα πάνω τους

Τα αποτελέσματα της καταγραφής και της ανάλυσης της πραγματικής εικόνας των δανείων του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος που διενεργεί αυτόν τον καιρό η BlackRock, αλλά και η ολοκλήρωση του rollover των ομολόγων, αναμένουν οι Ελληνικές τράπεζες για να κάνουν τις επόμενες κινήσεις τους, που ενδεχομένως να είναι είτε αυξήσεις κεφαλαίου, είτε ρευστοποιήσεις θυγατρικών και παγίων είτε συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Τα αποτελέσματα αυτά αναμένονται να γίνουν γνωστά το πολύ έως το τέλος του έτους και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τον κύκλο των τραπεζιτών, η BlackRock δεν αναμένεται να βρει τίποτα φοβερά αρνητικά στοιχεία, παρά μόνο ενδεχομένως μια μεγαλύτερη της τρέχουσας αύξησης των επισφαλειών.

Η ολοκλήρωση λοιπόν του rollover (PSI) με συμμετοχή πέριξ του 90% και τα ευρήματα της BlackRock, θα φέρουν ξανά τις Ελληνικές τράπεζες σε ένα επίπεδο ηρεμίας, αφού μάλλον  θα αποδείξουν το φημολογούμενο στην αγορά, ότι  τα πιστωτικά μας ιδρύματα δεν είναι σε άθλια κατάσταση. Αυτό και μόνο – έστω κι αν η επισφάλειες σε ορισμένες τράπεζες βρεθούν τσιμπημένες – θα δημιουργήσει ένα επίπεδο ασφάλειας και αισιοδοξίας, που σε συνδυασμό με την πολιτική συγκυρία ( θετική απόφαση της τρόικας και της Ευρωζώνης για την Ελλάδα), θα καταγραφεί ενδεχομένως και πολύ δυναμικά στο ταμπλό του ΧΑ.

 

Οι φήμες για εξαγορές από την Εθνική Τράπεζα

Μετά το deal AlphaEurobank που αυτόν τον καιρό βρίσκεται στη διαδικασία εγκρίσεων των γενικών συνελεύσεων των παραπάνω κορυφαίων ιδιωτικών τραπεζών, όλοι πλέον περιμένουν μια εξίσου εντυπωσιακή κίνηση από την πιο ισχυρή και υγιή τράπεζα της Ελλάδας την ΕΘΝΙΚΗ. Τα σενάρια ότι η Εθνική θα πάρει το ΤΤ και την Τράπεζα Πειραιώς είναι σχεδόν καθημερινά.

Η απάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΘΝΙΚΗ κ. Απ. Ταμβακάκη στο ερώτημα εάν η ΕΘΝΙΚΗ ενδιαφέρεται για το ΤΤ και την ΠΕΙΡΑΙΩΣ, είναι ότι “αν κάνουμε κινήσεις στο εσωτερικό, αυτές είναι δυο από τις εναλλακτικές που έχουμε”. Αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν κι άλλες…

www.greekmoney.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Τι περιμένουν οι τράπεζες για να πάρουν τα πάνω τους”

  1. Aν γινουν ολα οπως λεει το αρθρο επιβεβαιωνεται η υποψια οτι η περιβοητη BlackRock δεν ειναι τιποτα αλλο απο μια ακομα τραπεζοπασοκικη παπαρια.
    Οι πραγματικες επισφαλειες των τραπεζων ειναι 35% !!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *