Τον ΟΤΕ σας και τη WIND σας

γράφει ο Begar

Σήμερα, συμπληρώνοντας ακριβώς 4 εβδομάδες βλάβης, ήρθε το περίφημο διμελές συνεργείο, αποτελούμενο από έναν τεχνικό του ΟΤΕ και έναν της WIND. Έτσι τουλάχιστον μου είπε ο τεχνικός της WIND, γιατί εγώ μόνο αυτόν είδα, επειδή ανέβηκε στο σπίτι.

Η όλη διαδικασία αποκατάστασης της βλάβης είχε διάρκεια 15 λεπτά και αμέσως άρχισαν να λειτουργούν όλα.

Επιστράτευσα όλη μου την εκπαίδευση από το στρατό, για να συγκρατηθώ και να μην χρησιμοποιήσω τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας, για να τους βρίσω. Αντίθετα, με αγενή τρόπο ρώτησα, γιατί μια επισκευή 15 λεπτών είχε χρόνο αναμονής 4 εβδομάδων.

Η απάντηση αναμενόμενη: «Εγώ πάω αμέσως, όπου με στέλνει η εταιρία».

Άρα το συμπέρασμα είναι απλό:  Οι εταιρίες δεν προσλαμβάνουν το απαραίτητο τεχνικό προσωπικό, για οικονομία και αφήνουν τον κόσμο να ταλαιπωρείται.

Τι να πει κανείς!

23 σχόλια σχετικά με το “Τον ΟΤΕ σας και τη WIND σας”

  1. Λογω επαγγελματικου χωρου  μπορω να σε διαβεβαιωσω πως συνηθως το τεχνικο προσωπικο αυτων των εταιριων που καλυπτουν την βορεια ελλαδα ανερχετε στον μαγικο αριθμο των 2, μεγιστο 3 ατομων  στα πολυ καλα τους.Εδω και πολλα χρονια με τα ψεμματα βγαζουν  λεφτα. Ειδικα wind και hol ειναι μακραν οι χειροτεροι στην εξυπηρετηση. Aκολουθουν απο κοντα της forthnet (αυτοι ειχαν και security  στο κεντρικο τους καταστημα στην θεσσαλονικη λογω των φασαριων απο τους αγανακτισμενους πελατες). Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα στο τι να διαλεξεις.

    1. Τι να διαλέξεις; Μα φυσικά ΟΤΕ.

      Εκεί τουλάχιστον, όταν έχεις πρόβλημα, δεν θα μπορούν να σε μπαλαμουτιάζουν ότι φταίει η ….. δημοτική επιχείρηση ύδρευσης!!!!

      1. Ειμαι με στικ κοσμοτε στο κεντρο Θεσσαλονικης και με πεταει εξω λογω “μη διαθεσιμο δικτυο” απειρες φορες.
        Πληρωνω 3G και ειμαι μονιμως στην πρωτη αντε δευτερη γραμμη απο τις πεντε της μπαρας. Οι μισες ημερες του μηνα εναι με 2G.
        Φιλος που κατοικει κοντα σε μενα και εχει καλωδιακη συνδεση με ΟΤΕ εχει βαρεθει μαζι τους και θελει να αλλαξει εταιρεια.
        Κατεβαζει ταινιες τα βραδια και το ιντερνετ χανεται για 3 ωρες πολυ συχνα στα καλα καθουμενα απ’ οτι μου λεει.
         

        1. Κοίτα, άμα πας κανά ταξίδι εξωτερικό, όχι δα μακρυά, ακόμα και δίπλα, στην Ιταλία οι ταχύτητες στα ασύρματα δίκτυα είναι φωτός και όχι όπως εδώ που θυμίζουν σαλιγκάρια. Για να σκεφτείς τί δούλεμα μας ρίχνουν, ακόμα και η Ρουμανία παίζει με ταχύτητες ΣΤΡΑ ΤΡΕΚ σε τιμές έως και 900% χαμηλότερες. (ανέφερα τη Ρουμανία γιατί υποτίθεται ότι είχε συμμετοχή ο ΟΤΕ κάποτε κι εκεί…). Αλλά και δίπλα μας, στη Βουλγαρία (μιας που λες ότι βρίσκεσαι στη Θεσσαλονίκη) ακόμα και στο Σαντάνσκι τρέχουν τουλάχιστον με διπλάσια τα ασύρματα δίκτυά τους. ΕΔΩ ΞΕΦΤΙΛΛΑ!

          1. Επιπλεον, στη Φινλανδια το ιντερνετ προσφατα χαρακτηριστηκε ως κοινωνικο αγαθο απο το φινλανδικο κοινοβουλιο … ετσι για να παμε λιγο παραπερα απο την ευρυτερη περιοχη μας.
             

        2. Πάντως εδώ που κατοικώ εγώ, με στικ της wind, πιάνω 5/5 3g και κατεβάζω με ταχύτητες 0,5 MB / sec (όχι Mbps).

          Μιλάμε πάει σφαίρα.

          Παίζει ρόλο και σε τι διαμέρισμα είσαι και που βλέπει. Αν αλλάξω δωμάτιο και πάω στην μπροστινή βεράντα, η ταχύτητα πέφτει στο μισό.

          Και για να πω την αλήθεια, όσο είχα σταθερό internet με τον ΟΤΕ, ποτέ, μα ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Έφυγα επειδή βρήκα προσφορά στα μισά λεφτά.

          1. Οταν ειχα σταθερη συνδεση ΟΤΕ και ηρθε μαστορας να μου περασει ADSL μου εδειξε τις ταχυτητες της ADSL και μου ειχε πει οτι επρεπε να εχω διπλασια ταχυτητα απ’ αυτη που πληρωνω.
            Αστο ψηλε …

          2. Μαλακίες σου είπε.

            Η μέγιστη ονομαστική ταχύτητα του DSL είναι 24MBPS, εφόσον το modem σου είναι μέσα στο κέντρο του ΟΤΕ, δηλ. απέχει 1 μέτρο από το DSLAM.

            Από κει και πέρα, όσο αυξάνει η απόσταση του σπιτιού σου από το κέντρο, τόσο πέφτει η πραγματική ταχύτητα. Επίσης αν το σπίτι σου είναι παλιό, με αρχαία καλωδίωση, η ταχύτητα πέφτει κι άλλο.

            Άλλωστε, αν ψάξεις στα site όλων των εταιριών, αυτό το διευκρινίζουν.

            Κάτι αντίστοιχο είναι η τελική ταχύτητα αυτοκινήτου και η κατανάλωση, που δίνει ο κατασκευαστής. Μετρημένα με ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο, με επαγγελματία οδηγό, σε οριζόντια πίστα δοκιμών.

            Εσύ δεν θα τα πιάσεις ποτέ, γιατί:

            α. δεν είσαι επαγγελματίας οδηγός δοκιμών (test pilot)

            β. γράφοντας χιλιόμετρα, παλιώνει το αμάξι και αλλάζουν τα specs

            γ. μαζί με την πεθερά σου, το σκύλο της και τη σαβούρα που έχεις στο χώρο αποσκευών και στην καμπίνα επιβατών, ζυγίζετε όσο δεκαεφτά οδηγοί δοκιμών 

            δ. αντί για πίστα, κυκλοφορείς στους υπέροχους ελληνικούς δρόμους.που αυξάνουν τις τριβές και την κατανάλωση και μειώνουν τις επιδόσεις.

          3. Ο συγκεκριμενος μαστορας εμπαινε σε πολλα σπιτια σε διαφορετικες περιοχες της Θεσσαλονικης για εγκατασταση ADSL.
            Αυτα γινονται πριν καποια χρονια και ελεγε οτι σε αλλες περιοχες η συνδεση ηταν καλυτερη.
            Απλα, ο ΟΤΕ τοτε προσπαθουσε να αναβαθμισει το δικτυο με καποια εργα υποδομης αλλα χωρις να εχει τελειωσει η αναβαθμιση της εκαστοτε περιοχης χρεωνε αναβαθμισμενες υπηρεσιες σε μη αναβαθμισμενες τηλεπικοινωνιακα περιοχες, τις οποιες ομως δεν μπορουσε εκ των πραγματων να προσφερει.
            Αυτο, λεγεται δολος στη νομικη επιστημη.

          4. Έλα ρε, που λέγεται δόλος. Αφού όταν πας να κάνεις τη σύμβαση, αφενός το γράφει, αφετέρου στο εξηγεί ο πωλητής.

            Τι δεν καταλλλαβαίνεις; Τι δεν καταλλλαβαίνεις;

            χα χα χα 

             

          5. Ολα ειναι κατανοητα … δεν υπαρχει κατι που δεν καταλαβαινω, συμπεριλαμβανομενου και του γεγονοτος οτι ειμαι μαλακας.
            Εχω προβλημα με κοσμοτε και ειμαι ακομα εκει.
            Δεν εχω δικαιωμα να παραπονιεμαι.
            Θα μου πεις που να πας ?
            Ακουμε για προβληματα απο ολες τις εταιρειες.
             

          6. Εγώ έχω αλλάξει 4 εταιρίες.

            Σαν δίκτυο δεν είχα ποτέ πρόβλημα, όλες ήταν άψογες. Αν όμως εμφανιστεί πρόβλημα και χρειαστείς υποστήριξη, την έκατσες τη βάρκα! Σε όλες!

          7. Αρα δολος.
            Γιατι ?
            Γιατι ειναι συνεννοημενες οι εταιρειες μεταξυ τους να μην χαλαει καμια τους την πιατσα ετσι ωστε να μην υπαρχει διαφοροποιηση στις υπηρεσιες τους και κατα συνεπεια θεμα αμελειας απο μερους τους ρε ψηλε.
            Αυτο λεγεται … αθεμιτος ανταγωνισμος ψηλακο.
             
             

          8. Και μι απου μιλάμε, σπάσε πλάκα να βγει ο πορνόγερος στην Ιταλία.

            Θα πάθουν εγκεφαλικό κάτι Μέρκελ και Σαμαράδες.

          9. Σιγα μην παθουν εγκεφαλικο.
            Αυτα που βλεπουμε ειναι δρομολογημενα ψηλε … και η λιτοτητα και η ανεχεια και η εξαθλιωση.
            Δεν ξερω που το πανε αλλα εγω βλεπω στροφη του κοσμου προς τα ακρα.
            Η πολιτικη που ακολουθειται στον ευρωπαικο νοτο ειναι σαν να πιεζεις ενα μπαλονι απο το ενα μαγουλο και να πρηζεται το απεναντι μαγουλο.
            Δραση – αντιδραση.
            Αν υπαρχει ενα δεδομενο πλεον, ειναι οτι εχει ευτελιστει η πολιτικη σε ολο το φασμα των κομματων με ολα αυτα που συμβαινουν, δεν υπαρχουν ιδεολογιες … και πολυς κοσμος βρισκει απλοικες διεξοδους σε χρεοκοπημενες επιλογες του παρελθοντος.
            Αυτα δεν ειναι καλα μαντατα και θα εχουμε θεμα απο δω και περα γιατι υπαρχει και μεγαλη μεριδα κοσμου που δεν ανεχεται πλεον την καγκουριλα.
            Φτανει πια …
             
             

          10. 1000 μέτρα είναι πια begar. Ειδικά δε για VDSL.Πάντως για να αποφύγετε προβλήματα επιλέγετε STATIC IPs. Τρέχουν με 2mbps αλλά σκεφτείτε ότι μέχρι και κολοσσοί επιχειρήσεων στην αλλοδαπή αυτές χρησιμοποιούν, όπως άλλωστε και κάθε επαγγελματικός server.

          11. Οι στατικές IP επιλέγονται για άλλους λόγους. Δεν έχουν να κάνουν με ταχύτητα ή ποιότητα. Και στοιχίζουν παραπάνω, χωρίς να ενδιαφέρουν το μέσο απλό χρήστη. Άσε που με στατική IP, μπορείς ευκολότερα να πέσεις θύμα κάποιου χάκερ.

  2. Γενικες συμβουλες τεχνικης φυσεως. Κατα πρωτο θα πρεπει να γνωριζει ο καθενας το οριο συνδεσης εντος του κατανεμητη της οικοδομης. Οι γραμμες συνηθως ειναι τερματισμενες σε οριολωριδες. Οι πιο συχνες βλαβες ειναι οταν ακουμπησουν οι 2 αγωγοι που φερουν το σημα μεταξυ τους σε οποιοδηποτε σημειο της διαδρομης συνδεσης και  νεκρωνει η γραμμη.  Επισης οταν ακουμπησει ενας απο τους αγωγους της γραμμης με καποιο αλλο αγωγο αλλης γραμμης ειτε αμεσα ειτε εμμεσα πχ μεσω υγρασιας (το ιδιο και στην προηγουμενη περιπτωση) εχουμε τηλεφωνικο παρτυ. Οποτε γνωριζοντας το οριο μας στον πινακα ελεγχουμε εκει απομονωνοντας το καλωδιο που παει προς το σπιτι μας. Συνηθως ολες οι εταιριες λενε οτι φταει το εσωτερικο δικτυο σαν δικαιολογια  !!!!! με αυτο το τροπο κερδιζετε χρονο.Τωρα αν εχετε σημα τηλεφωνου και δεν εχετε ιντερνετ δοκιμαστε με αλλο φιλτρο και αλλο router. αν παλι δεν εχετε 100% το προβλημα ειναι στον κεντρικο κατανεμητη του παροχου σας Συνηθως τα προβληματα δημιουργουντε απο την κακη συντηρηση των καφαο, τα περισσοτερα ειναι σε πολυ κακη κατασταση με παλιες και σκουριασμενες οριολωριδες, και μη προφυλαγμενα απο βροχες και υγρασιες τουλαχιστον στο κεντρο των πολεων

    1. Είναι αυτονόητο ότι τα διάφορα υλικά και μηχανήματα που διαθέτω, μου φτάνουν να ανοίξω υποκατάστημα Multirama.

      Δοκίμασα τρία διαφορετικά modem-router, όλα εδιναν τα ίδια αποτλέσματα, δηλαδή συντόνιζαν με το κέντρο (DSL), αλλά δεν έδιναν Internet.

      Στη δική μου περίπτωση, χτυπούσε στο σπίτι μου άλλος, άγνωστος αριθμός, από συνδρομητή της Forthnet, , που σημαίνει ότι μάλλον δεν είχε να κάνει με μένα, αλλά με το κέντρο, δηλ αυτόν που κάνει την ζεύξη θυρίδων με τους συνδρομητές.

      Δεδομένου ότι το άλλο νούμερο ήταν Forthnet, μάλλον ξεφεύγουμε από το πλαίσιο του παρόχου και μπαίνουμε στα χωράφια του ΟΤΕ. Αν προσθέσω ότι όταν είπα στη Wind ότι σε επικοινωνία μου με τον ΟΤΕ, μου ζητήθηκε ο κωδικός αναφοράς βλάβης στον ΟΤΕ, αυτή μου τον έδωσε αμέσως, τείνω να πιστέψω ότι η Wind μάλλον έλεγε την αλήθεια και το πρόβλημα ήταν η έλλειψη προσωπικού (να το θέσω κομψά) του ΟΤΕ. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *