«Τορπίλη» από NYT: Τα λεφτά της Ελλάδας φτάνουν μέχρι την Παρασκευή

Επιδημικό χαρακτήρα τείνουν να λάβουν τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, που κάνουν λόγο για Grexit και χρεωκοπία. Οι New York Times προειδοποιούν ότι υπάρχουν μόλις δύο δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία φτάνουν μέχρι την Παρασκευή

Παράλληλα, αναφέρουν πως για τα πρότυπα του προγράμματος που ακολούθησε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ουάσιγκτον, η συνάντησή του με τον φημισμένο δικηγόρο Λι Μπουχάιτ, τον γκουρού των αναδιαρθρώσεων χρεών, κινήθηκε σε ήρεμα νερά.

Στο άρθρο επισημαίνεται ότι: «Κανείς δεν ξέρει τι συζητήθηκε μεταξύ τους, ωστόσο είναι φανερό πως ο Βαρουφάκης εξερευνά την περίπτωση της αναδιάρθρωσης, τι στιγμή που η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στο να αθετήσει τις προσεχείς υποχρεώσεις της. Η Ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για μια τέτοια προοπτική, οι αγορές ήταν νευρικές την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι επιπτώσεις είναι δύσκολο να προβλεφθούν.

Γι’ αυτό και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν προσπαθήσει τα τελευταία πέντε χρόνια να αποτρέψουν τα χειρότερα. Ακόμη και τώρα σημειώνουν πως παρά το γεγονός ότι η κατάσταση χρέους της Ελλάδας είναι τρομερή, μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία. Κάτι που ζητάει ο Ομπάμα και από τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές».

Το μήνυμα του Βαρουφάκη, από την Ουάσιγκτον, ήταν ότι η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει επώδυνες οικονομικές επισκευές που απαιτούνταν από το πρόγραμμα διάσωσης, ενώ η νέα κυβέρνηση παραμένει σταθερή στην εντολή «αντι-λιτότητας» που έχει λάβει. Από τη μεριά τους, οι δανειστές κατηγορούν τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ ότι ενεργεί ως σταρ, ενώ είναι έξαλλοι με το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν προχωράει σε μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα και σημειώνουν πως ακόμη δεν έχουν λάβει ένα ολοκληρωμένο, λεπτομερές σχέδιο από την Αθήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *