Τουλάχιστον 0,20 ευρώ θα αυξηθεί η τιμή στο υγραέριο κίνησης!

Διπλάσια θα είναι η επιβάρυνση στο Υγραέριο Κίνησης σε σχέση με τα υπόλοιπα καύσιμα (αμόλυβδη, πετρέλαιο) σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΠΕΚ κ. Γιώργο Ασμάτογλου.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο φόρος στην υγραεριοκίνηση θα είναι διπλάσιος σε σχέση με τα υπόλοιπα κάυσιμα. Δηλαή αν σήμερα το υγραέριο κίνησης κοστίζει 0,65 ευρώ μετά την αύξηση του ΕΦΚ θα κοστίζει 0,85 ευρώ! Η αύξηση κατά 0,20 ευρώ θα επηρρεάσει εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που κατέφυγαν στην λύση της Υγραεριοκίνησης για να μειώσουν το κόστος χρήσης του οχήματός τους με την τοποθέτηση συστημάτων υγραεριοκίνησης που το κόστος τους δεν είναι απαγορευτικό».

Παράλληλα ο κ. Ασμάτογλου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενεργειακό κόστος επισημαίνοντας πως αν αυξηθεί ο Ειδικός Φόρος στα καύσιμα τότε θα μειωθεί η ζήτηση και η κατανάλωση με αποτέλεσμα να μειωθούν τα έσοδα του κράτους.

Οι επιβαρύνσεις στο υγράεριο κίνησης αναμένεται να επηρεάσουν πάνω από 200.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν τοποθετήσει συστήματα υγραεριοκίνησης «εκτοξεύοντας» το κόστος χρήσης των συγκεκριμένων αυτοκινήτων…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *