Του χρόνου το κράτος δεν θα εισπράξει τίποτε από φόρους!

Όσοι κερδίζουν 10.000 ευρώ από τη δουλειά τους, θα κληθούν να πληρώσουν 5.000 ευρώ σε φόρους

Σύντομα και  απλά :

Φόρους πληρώνουν οι “φτωχοί”. Η συντριπτική πλειοψηφία των φορολογούμενων δηλώνει εισοδήματα “μικρομεσαία”.  Στο χώρο των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, ποσοστό πάνω από 95% δηλώνει κάτω από 50.000 ευρώ.

Με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ, ο έχων φορολογητέο εισόδημα 10.000 ευρώ θα πληρώσει 2.600 για φόρο και 1.430 προκαταβολή φόρου (55%). Συνολικά, ο ηλεκτρολόγος π.χ. ή το μαγαζάκι της γειτονιάς που όντως “καθάρισε” 10.000 ευρώ, θα κληθεί να πληρώσει 2.600+1.430+650 το τέλος= 5.000 ευρώ περίπου. Επειδή κανείς από αυτούς που βγάζουν 800 ευρώ το μήνα, δεν μπορεί να πληρώσει εκκαθαριστικό 5.000 ευρώ, προφανώς δεν θα το πληρώσει.

Θα δημιουργηθεί κίνημα “δεν πληρώνω εφορία”, θα διακόψουν αναγκαστικά όλοι το επάγγελμά τους, θα αυξηθεί η ανεργία, θα μειωθεί η κατανάλωση και το κράτος θα εισπράξει ελάχιστα από φόρους.

Ετσι θα χρειαστεί να καταφύγει εκ νέου σε δανεισμό. Θα είναι πάντα εξαρτημένο από δάνεια, αλλά η κυριότερη επιδίωξή του είναι να κλείσει όλες τις μικρές επιχειρήσεις.

Θα τα καταφέρει, μην έχετε καμμιά αμφιβολία.
Η ανεργία θα ξεπεράσει το 35% του χρόνου, θα κλείσουν πάνω από 500.000 ακόμη μαγαζιά και επαγγελματίες και το 2014, θα αρχίσει η “ανάκαμψη”.

Όπου “ανάκαμψη”, οι μεγάλες επενδύσεις ξένων, στις οποίες θα απασχολούνται οι Έλληνες, όχι ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή έμποροι, αλλά ως υπαλληλάκοι.

Όλοι θα είμαστε υπαλληλάκοι των 400 ευρώ το μήνα και δεν θα υπάρχει αυτό που κάποτε ονομαζόταν “μικρομεσαία επιχείρηση” ή “ανεξάρτητος επαγγελματίας”. Ακόμη και οι γιατροί θα είναι υπαλληλάκοι των 600 ευρώ σε ιατρικά κέντρα.

Και αυτό θα το κάνει μια “δεξιά” κυβέρνηση βεβαίως. Όπως πάντα, οι “αριστερές” κυβερνήσεις σκοτώνουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και οι “δεξιές” των επιχειρήσεων.

Πάντα και με ιερή προσήλωση, κάνουν το αντίθετο από αυτό που θεωρητικά επιβάλει η ιδεολογία τους.

Όπου ακούτε “αριστερά’ και “σοσιαλισμό”, ετοιμαστείτε για κλάμμα εργατών.

Όπου ακούτε “δεξιά” και “φιλελευθερισμό” ετοιμαστείτε για κλάμμα εμπόρων και επαγγελματιών.

Υ.Γ. Για το αντισυνταγματικό της διαφορετικής φορολόγησης ίσων εισοδημάτων δε μιλάει κανείς;

taxalia.blogspot.com

9 σχόλια σχετικά με το “Του χρόνου το κράτος δεν θα εισπράξει τίποτε από φόρους!”

  1. Γιατί ο αρθρογράφος δέν λογαριάζει οτι το 20% μόλις των ελευθερων επαγγελματιών δήλωσαν εισόδημα άνω των 12000 ευρώ? Γιατί δέν λέει οτι το 50% δήλωσαν κάτω απο 5000 ευρώ και δέν πλήρωσαν μία???? Ας μήν κοροιδευόμαστε! Η φοροδιαφυγή σε αυτές της κατηγορίες και κατα συντριπτική πλειοψηφία, ήταν και είναι κραυγαλέα! Σίγουρα κάποιοι λίγοι μπορεί να αδικηθούν, αλλα η μεγάλη πλειοψηφία είναι φοροφυγάδες. Φυσικά οι νέοι συντελεστές δέν θα τους κάνουν να πληρώσουν. Απλά θα φοροδιαφευγουν περισσότερο. Θα έπρεπε να υπάρχει κάποιο μίνιμουμ τεκμαρτό εισόδημα στους ελευθερους επαγγελματίες με βάση το οποίο να πληρώνουν ένα μίνιμουμ φόρο και σίγουρα δέν θα έπρεπε να είναι τα 5000 ευρώ που δήλωσαν.

    1. Φίλε μου,
      Δέν πίστευα οτι εδώ μέσα θα υπήρχε μέλος ο οποίος θα επεφτε στην παγίδα που δημιουργήσανε αυτοί που κυβερνούν. Η αντιπαλότητα τών τάξεων μεταξύ τους εχει σαν αποτέλεσμα να περάσουν οποιοδήποτε μέτρο ενάντια μας. Εβαλαν απέναντι τούς ιδιωτικούς υπαλλήλους στούς δημοσίους (φωνές κακό απο τους ιδιωτικούς – να μειωθεί ο μισθός τους να δούνε και αυτοί γλύκα) και το αποτέλεσμα ποιο ηταν? να μειωθούν και οι μισθοί στόν ιδιωτικό τομέα. Τώρα χτυπούν ελεύθερους επαγγελματίες, μικρές επιχειρήσεις κλπ. ως φοροφυγάδες ( διαμαρτύρονται ολοι Ιδιωτικοι & δημοσιοι υπάλληλοι – φωνές κακό – οι κλέφτες οι επιχειρηματίες που δεν πληρώνουν φόρους κλπ) και το αποτέλεσμα ποιό θα είναι?? Τό κόλπο είναι η ασφάλιση ( σε λίγο δεν θα υπάρχει ). Ο ιδιωτικός θα δουλεύει για 350, ο δημοσιος για κατι λίγο παραπάνω,ο ελ.επαγγελματίας αν είναι τυχερός για 350 και αυτός. Θα σου λέν  αν σου αρεσει περιμένουν αλλοι τόσοι. Σκύψε λοιπόν το κεφάλι και συνέχισε να ευχαριστιέσαι αν κόβουν απο ολους τους αλλους επειδη εκοψαν απο εσένα. Το κακο σε αυτη τη χωρα  ειναι οτι δεν ενδιαφερόμαστε για το πρόβλημα του διπλανου μας μεχρι να ακουμπησει εμας.
       

      1. Δηλαδή όταν επισημαίνουμε τη διαφθορά και την έλλειψη παραγωγικότητας στο δημόσιο ή τη φοροδιαφυγή πλήθους απο ελευθερους επαγγελματίες δημιουργούμε αντιπαλότητα μεταξύ κατηγοριών πολιτών? Και τί να κάνουμε δηλαδή? Να στρουθοκαμηλίζουμε και να κρύβουμε ένα υπαρκτό πρόβλημα για να δείξουμε αλληλεγγύη σε τεμπέληδες και κλέφτες στο δημόσιο και σε φοροφυγάδες και απατεώνες στα ελευθερα επαγγέλματα? Γιατί να δείξω αλληλεγύη και να κρύψω το γεγονός ότι πλήθος απο γιατρούς, δικηγόρους, τεχνίτες διαφόρων κατηγοριών, εστιάτορες, ιδιοκτήτες καφε-μπαρ και νυκτερινών κέντρων, μηχανικοί και πόσοι άλλοι φοροδιάφευγουν κραυγαλέα? Είπα και πρίν οτι ανάμεσα τους ελευθερους επαγγελματίες υπάρχουν και άνθρωποι που αδικούνται και φυσικά δεν φταίνε σε τίποτα και πρέπει να ληφθεί μέριμνα για όσους απο αυτούς έχουν πραγματικά πρόβλημα και το αποδείξουν. Δέν σταματώ όμως να επισημαίνω τα κακώς κείμενα που αντιλαμβάνομαι, απλά για να γίνω αρεστός με τα λόγια μου. Πεποίθησή μου είναι οτι σε αυτο τον τόπο μια πολύ μεγάλη μερίδα του πληθυσμού ζεί εις βαρος του υπολοίπου. Σε αυτη τη μερίδα του πληθυσμου υπάρχουν οι φοροφυγάδες κάθε είδους, όσοι δημόσιοι υπάλληλοι χρηματίζονται και όσοι απο αυτούς με διάφορους τρόπους δέν είναι παραγωγικοί αλλα παρασιτούν (τι χρειάζονται άραγε 70 καθαρίστριες σε ένα μόνο κτίριο εφοριας), οι διάφοροι αγρότες και κτηνοτρόφοι που για δεκαετίες είχαν φοροαπαλλαγες και επαιρναν επιδοτήσεις τις οποίες μάλλον τις έπαιζαν πρεφα στο καφενείο ή τις ετρωγαν σε αυτοκίνητα, σπίτια και πουτάνες, ακόμα και οι απλοί πολίτες που κοιταζαν να αποφύγουν την κλήση της τροχαίας και εψαχναν κανενα γνωστο στην αστυνομία να τους τη σβήσει. Ολοι συνυπέθυνοι στη διαφθορα, στη λαμογιά, στο ρουσφετι και τις πελατειακές σχέσεις με πολιτικούς. Σε όλους αυτούς εγώ δεν δειχνω καμμια αλληλεγγύη. Δεν είμαι πουθενα βολεμένος και είμαι δύο χρόνια άνεργος. Δέν θελω κανενα  ανθρωπο να δυστυχεί όπως εγώ, αλλα δέν θα κάτσω να προσπαθω να δικαιολογήσω τα αδικαιολογητα με συνωμοσιολογικά επιχειρήματα οτι και καλα θελουν να στρεψουν οι εξουσιαστες τον ένα Ελληνα ενάντια στον άλλον. Δέν χρειάζεται κανενας νεοταξίτης εξουσιαστής να το κάνει αυτό. Οι ίδιοι οι Ελληνες απο μόνοι τους ήταν και είναι εναντια ο ένας στον άλλον. Απο τη μια οι νεόπλουτοι, οι βολεμένοι, οι φοροφυγάδες και απο την αλλη τα κορόιδα οι απλοί και τίμιοι υπάλληλοι, εργάτες αλλα και ελευθεροι επαγγελματίες που σκεφτονται τη δουλεια τους σαν δημιουργία και οχι σαν μεσο πλουτισμου εις βάρος των συνεργατων, πελατων και λοιπων συνανθρωπων τους. Ο επόμενος εμφυλιος σε αυτη τη χώρα, άν γίνει θα γίνει μεταξυ αυτων των δύο πλευρών.

    2. Πάντως εγώ που καθημερινά μιλάω με καταστηματάρχες και ελεύθερους επαγγελματίες, τους βλέπω να μην έχουν καθόλου δουλειά και από πάνω τους έπνιξαν με φόρους.

      Θα συμφωνήσω ότι μεγάλος – πολύ μεγάλος αριθμός από αυτούς, τις καλές εποχές φοροαπέφευγαν, αλλά θα έπρεπε τότε να τους κυνηγήσει, όχι τώρα που είναι πεθαμένη η πιάτσα. Τώρα θεωρώ ότι απλά προσπαθεί να τους εξαφανίσει, ώστε όλες οι δραστηριότητες να περάσουν στα χέρια μονοπωλίων.
       

      1. Ασφαλώς και υπάρχουν μαγαζάτορες και επαγγέλματίες που έχουν πρόβλημα και έπρεπε το κράτος να μεριμνήσει γι αυτούς, άλλα όχι και να πιστεψουμε οτι σε ποσοστο 50% βγάζουν κατω απο πέντε χιλιάρικα το χρόνο! Μη μας λένε και ότι θέλουν και να τα χάφτουμε κιόλας. Εξάλλου είναι χαρακτηριστικό του κουτοπόνηρου νεοέλληνα να παριστανει το κλαμμενο μ@@νί και να το πάιζει κακομοίρης για να κοροιδέψει, να κρυφτεί και να βγάλει την ουρά του απέξω στην όποια κατάσταση. Ας δηλώσουν του χρόνου λοιπον δύο και τρία χιλιάρικα να πληρώσουν λιγότερο φόρο και απο φέτος….τον ξέρουν καλά τον τρόπο…

  2. Ωραίος mole !

     …”Πρόκειται για εσκεμμένη ανικάνότητα με σκοπό να διαφυλαχθούν τα κέρδη της ολιγαρχίας από την οποία οι πολιτικοί έχουν οφέλη.”…

    Καθαρός και ξάστερος ,
    άμεσος και σαφής !

    Εδώ βούηζε και το φόρουμ προχθές για τα τερτίπια της κάστας των μεγαλοκλεφταράδων .
    Να,  οι  “κροκόδείλειοι νήσοι” , να ξε-παρθένοι νήσοι ….
    Προσωπικά πάντως για να “τη βγάλω “έχω ήδη αλλάξει φυλή και κυρίως χρώμα. 
    Αράπης γκάγκανος και κατράμι και τα φορολογικά μου τα έχω στείλει στο “Λονγκ Άιλαντ” ….
    …..στη Μακρόνησο δηλαδής.
    Έχει πολύ ησυχία εκεί και δε σε βρίσκει κανείς 
    παρα μόνο τα άγριακατσίκια….και όσο πάει .

    Αλλωστε είναι τόσο τσαχπίνικο αυτό το φορολ. σύστημα που κάθε χρόνο αλλάζει .
    Ρευστό . Απρόβλεπτο σαν τη ζωή μας και κυρίως σαν τον αέναο έρωτα .
    Δεν σε κάνει ποτέ να το βαριέσαι .  

  3. Η λεγομενη αναπτυξη στην μεταπολεμικη Ελλαδα ηταν μεχρι προσφατα η οικοδομικη δραστηριοτητα η οποια ομως ειναι στειρα ως επενδυση διοτι δεν παραγει.
    Σχεδον ολη η φοροδιαφυγη επενδυθηκε σε υπερτιμολογημενα τουβλα και τα περιφερειακα τους φιγουραρζιδικα μπιχλιμπιδια εν ολιγοις.
    Το κρατος αν ηθελε να ελεγξει τη φοροδιαφυγη θα μπορουσε να το κανει πολυ απλα συγκρινοντας τα εισοδηματα των πολιτων με τη μεταβολη των περιουσιακων τους στοιχειων. Εννοειται συμπεριλαμβανομενων των καταθεσεων εδω και στο εξωτερικο διοτι δεν βγαινουν λεφτα εξω τοσο ευκολα … ετσι για να μην μπερδευομαστε.
    Ηρθαν τα δανεια στη δεκαετια του 2000 και κανεις δεν ελεγξε απο που προκυψανε οι καταθεσεις των 240 δις που ολως τυχαιως δοθηκανε σε στεγαστικα, καταναλωτικα και καρτες.
     
    Σε ενα απο τα τρια μητρωα (ακουσον, ακουσον, γιατι να μην υπαρχει μονο ενα) οπου ειναι εγγεγραμμενοι οι ΝΠΔΔ υπαρχουν 10.000 καταχωρησεις και μονο τα ΔΣ αυτων των οργανισμων κοστιζουν 7 δις το χρονο.
    Ο ισολογισμος του 2009 δειχνει ξεκαθαρα οτι το κρατος για δεκαετιες ξοδευε τα διπλα απ’ οσα εισεπρατε πριν την κριση ( 57 δις εσοδα, 98 δις εξοδα).
    Η μισθοδοσια δημοσιου και οι συνταξεις ηταν κι αυτες περιπου 57 δις εκεινη την εποχη … μεχρι τα 98 δις, δηλαδη αλλα 41 δις, πηγαινανε σε εργολαβους.
    Γιατι να υπαρχουν εργολαβοι σε ενα κρατος με ενα υδροκεφαλο δημοσιο.
    Απλουστατο, διοτι σχεδον ολο το δημοσιο αποτελειται απο αχρηστη γραφειοκρατια και υπηρεσιες και οχι απο παραγωγικους φορεις (κατασκευες, τεχνολογια, βιομηχανικη παραγωγη κλπ)
     
    Με λιγα λογια, η φοροδιαφυγη δεν ειναι τιποτε αλλο απο μια τακτικη ισχυροποιησης της θεσης του δραστη απεναντι σε ενα ουτως η αλλως μη ελεγχομενο απο τον ιδιο διεφθαρμενο η αν θελεις αποτυχημενο κρατος μεσα στο οποιο ζει και κινειται.
    Ενας πολεμος δηλαδη του ατομου προς τον εκφραστη της συλλογικης “νομιμοτητας” που λεγεται κρατος.
    Αυτο συμβαινει γιατι αυτο το κρατος ποτε δεν μπορεσε να σηκωσει το βαρος του θεσμικου ρολου του και κατα συνεπεια αντιμετωπιζεται ως ενας κατ’ αναγκην παρεισακτος στη ζωη του πολιτη.
    Ο πολιτης πιστευε και πιστευει οτι μονος του θα δωσει λυσεις στα προβληματα του λογω απουσιας κρατους και γι’ αυτο το λογο προσπαθει οπως μπορει να ισχυροποιησει τη θεση του ως ατομο για να μπορεσει να ανταπεξελθει.
     
    Μεχρι εδω ολα καλα αλλα τελικα το παιχνιδι χαθηκε για το ατομο απο τη στιγμη που εγινε καταναλωτικο γουρουνι και αρχισε να σπαταλαει περισσοτερα απ’ οσα μπορουσε να μαζεψει εστω και μεσω φοροδιαφυγης σε αχρηστες επενδυσεις και καταναλωτικες δραστηριοτητες (ετσι για να θυμηθουμε και λιγο την εποχη του σκυλαδικου).
    Και επειδη τα λαθη πληρωνονται δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να συζηταμε για φοροδιαφυγη.
    Οσα λεφτα πλεον και να πληρωσουμε σε φορους θα πηγαινουν για να πληρωθει ο λογαριασμος των δανειστων.
    Δεν νομιζω οτι εχει νοημα να πληρωνεις πλεον.
     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *