Το δακρύβρεχτο παραμύθι της Πολωνίας που μας αδειάζει τις τσέπες

Πολλοί έχουμε πάθει μια ωραιότατη οικονομική ζημιά λόγω της απίστευτης εγκληματικής μαλακίας περί ευρώ-δραχμής, που σέρνεται συνεχώς και αναμασάται από τα γνωστά παπαγαλάκια.
Έχουν δημιουργήσει έναν τεράστιο πανικό και δεν μπορούμε να δουλέψουμε γιατί απλούστατα κανείς δεν κάνει την παραμικρή κίνηση αυτή τη στιγμή να πληρώσει για οτιδήποτε δεν είναι ζωτικής σημασίας ανάγκη.

Και ενώ η ζημιά μεγεθύνεται καθώς όλη η ζημιά της ελληνικής οικονομίας είναι ένας φαύλος κύκλος, συνεχίζουν οι ίδιοι οι αληταράδες να πουλάνε το ίδιο σενάριο θρίλερ.

Θρίλερ ευρω-δραχμής, θρίλερ χρεωκοπίας και όλα αυτά για να κερδίσουν ό,τι μπορούν μέσα στο κομματκό παιχνίδι μπας και διασώσουν τον κομματικό εαυτό τους από την επερχόμενη καταστροφή τους.

Πήγε ο Βενιζέλος και μίλησε κάπου (νομίζω στη Βοιωτία) και θα δεχόταν “τυχαίες” ερωτήσεις ενός “τυχαίου” κοινού.
Μέσα σ’ αυτούς τους “τυχαίους” ήταν και μια Πολωνέζα, η οποία αντί ερώτησης έκανε τοποθέτηση.
Άρχισε να περιγράφει τα γεγονότα της Πολωνίας όταν χρεωκόπησε.
Και θρίλερ και συγκίνηση και κλάμα και πούτσες μπλε.

Αχ τι μου θύμισε!
Όταν ήμουν στο Πανεπιστήμιο, είχε έρθει λοιπόν ένας πασίγνωστος και μη εξαιρετέος πολιτικός, ο οποίος και θα δεχόταν ερωτήσεις.
Ε λοιπόν ο εν λόγω πολιτικός είχε δώσει μια λίστα με ερωτήσεις στην εν λόγω παράταξη και αυτή μοίρασε τις ερωτήσεις σε δικούς της.
Ε λοιπόν αυτοί του έκαναν τις “δύσκολες” ερωτήσεις και αυτός έδωσε πληρωμένες απαντήσεις σε όλα.

Ε λοιπόν κι η Πολωνέζα την ίδια δουλειά έκανε σίγουρα.
Βαλτή του ΠΑΣΟΚ (ή ΔΗΚΟ;) ήταν για να διηγηθεί τη δακρύβρεχτη ιστορία της μπας και συγκινηθούμε και τελικά το γυρίσουμε σε Μπένι.
Αμ δε, παλληκάρια!

Όπως την ίδια ιστορία είχε πει κι ο δημοσκόπος της MARC  Θ. Γεράκης σε μια δακρύβρεχτη ιστορία του στο Μέγκα προ καιρού.
Ναι, αυτός ο δημοσκόπος που βγάζει τα “έγκυρα” αποτελέσματα των ερευνών όλως τυχαίως είναι ο ίδιος που μας αφηγήθηκε την τραγική ιστορία του.

Όπως αναφέρει το http://www.koutipandoras.gr/?p=16055 η Πολωνία δεν πτώχευσε ποτέ.
Δεν υπήρξε στάση πληρωμών ή κάτι τέτοιο.
Αυτό που περιέγραφε ήταν η εικόνα της φτώχειας του καθεστώτος Γερουζέλσκι του οποίου υποτροφος ήταν ο Γεράκης στο Πανεπιστήμιο (γιατί τα σκυλιά του καθεστώτος πάντα πάνε από καθεστώς σε καθεστώς και γλείφουν πάτους παπουτσιών για νε επιπλεύσουν ως φελλοί).
Στο http://eydapftaneipia.wordpress.com/2012/02/26/%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%86%CE%B9%CE%AC%CE%BB%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85/ διαβάζω επώνυμη αναφορά του ζωγράφου Τάσου Παυλόπουλου που έζησε την ίδια επρίοδο στην Πολωνία και λέει κάτι… ακατανόητα πράγματα για το ρόλο του Θ. Γεράκη, του “ταλαιπωρημένου από τηνΠολωνική Χρεωκοπία”.
Ότι με λίγα λόγια ήταν σκληροπυρηνικό σκυλί του τότε καθεστώτος που φτώχαινε τους Πολωνούς και ότι ήταν εμταξύ άλλων υπεύθυνος για τη διακοπή της φοίτησης και την απέλαση του Παυλόπουλου.

Σήμερα το Μέγκα είχε την Πολωνέζα να λέει πάλι τη δακρύβρεχτη ιστορία της, μην τυχόν και δεν την άκουσε κανείς.

Πάντως όσο και να έψαξα για τη “Χρεωκοπία της Πολωνίας” στο διαδίκτυο δε βρηκα τίποτα.
Μπορείτε να ψάξετε κι εσείς και να με βοηθήσετε.
Δεν υπήρξε ποτέ χρεωκοπία της Πολωνίας!
Κι όμως τα κανάλια και το ΠΑΣΟΚ παίζουν και ξαναπαίζουν τον ανιδιοτελή Δημοσκόπο της MARC και την αγανακτισμένη Πολωνέζα οι οποίοι εξιστορούν κάτι διαστρεβλώνοντας την ίδια την αρχή της ιστορίας τους.

Αυτά που έζησαν δεν ήταν οι συνέπειες της στάσης πληρωμών, της πτώχευσης ή της χρεωκοπίας, προσπαθώντας να το παραλληλίσουν με ενδεόμενη ακύρωση του Μνημονίου προφανώς, εξυπηρετώντας προφανείς πολιτικούς σκοπούς.
Αυτά που έζησαν ήταν οι συνέπειες της φτώχειας που επέβαλε μια δοτή απ’ τους δυνάστες τους Κυβέρνηση, εν προκειμένω του Γερουζέλσκι ο οποίος διορίστηκε πρωθυπουργός με επέμβαση της Σοβιετικής Ένωσης.
Όπως λέμε Παπαδήμος με επέμβαση της Τρόικα…

Τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά με τα “ευρήματα” των δημοσκοπήσεων του Γεράκη;
Έλα μου ντε!

Και όλο αυτό το εφιαλτικό παραμύθι παίζεται στις πλάτες μας.
Τρομάζουν τον Έλληνα ο οποίος δεν πληρώνει αυτή τη στιγμη παρά μόνο για το φαί του.
Όλο το εμπόριο, οι υπηρεσίες και τα λοιπά έχουν πάθει μεγάλη νίλα αυτόν τον καιρό.
Επίσης σε συνεργασία με τα συνεταιράκια τους στην ΕΕ προκειμένου να επιτύχουν το επιθυμητό (Σε αυτους) εκλογικό αποτέλεσμα, διασπείρουν σε όλη την Ευρώπη τον εφιάλτη της ελληνικής πτώχευσης, προξενώντας έτσι τεράστια ζημιά στον τουρισμό.
Δεν είναι οι εκλογές που προξενούν τη ζημιά. Είναι η τρομοκρατία τους και η διασπορά ψευδών και τρομοκρατικών ειδήσεων.
Έτσι, η τελευταία ελπίδα να αναπνεύσει η Ελλάδα για λίγους μήνες σβήνει, αφού με τα λεφτά του τουρισμού ίσως ξανακινούνταν λίγο το χρήμα στην Ελλάδα και να παίρναμε μια μικρή ανάσα.
Αλλά πού;
Αύτά τα καθικια μπρος στο να επιβιώσουν είναι ικανοί να μας διαλύσουν τελείως.

Και τωρα τρέχουμε και δε φτάνουμε!
Δεν ξέρω πώς θα βγει το καλοκαίρι με τις μαλακίες τους γιατί δεν πληρώνει κανείς και για τίποτα.
Το τι θα τρώμε από Ιούλη είναι ένας ενδιαφέρων γρίφος κι καλείται όποιος έχει ιδέες να μου τις καταθέσει.

Όποτε δέχεται κάποιοι (ακόμη και ελάχιστο) πλήγμα ο τουρισμός, τότε ξεσηκώνονται όλα τα καθάρματα του ΠΑΣΟΚοΝουΔου και παρέα με τα συνεταιράκια των κωλοκάναλων τα ρίχνουν όλα τα αμαρτήματα στις κινητοποιήσεις των αγροτών, του ΠΑΜΕ, των ναυτεργατών, των μούτσων και ξέρω ‘γω ποιων άλλων.
Και μιλάμε για κινητοποιήσεις 2-3 ημερών!

Αυτοί οι αλήτες που υπονομεύουν την τουριστική εισροή ολόκληρου του καλοκαιριού πώς θα απολογηθούν στην οικονομία των νησιών και της βιομηχανίας του τουρισμού;
Αν νομίζουν ότι έτσι θα κερδίσουν κάτι είναι βαθιά νυχτωμένοι.
Γιατί η τακτική τους προκαλεί αηδία και μόνο.
Διαλύουν ό,τι απέμεινε από τον τουρισμό, ο οποίος θα τροφοδοτούσε την ελληνική οικονομία για τους επόμενους μήνες.

Και πώς να ρθουν οι τουρίστες;
Πώς να ρθει ο Ευρωπαίος όταν βλέπει την ελληνική πολιτική ελίτ αντί να καθησυχάζει τους ξένους για να ρθουν το καλοκαίρισ τα νησιά μας, αυτή επιλέγει να του προκαλεί τον φόβο.
Όταν τους λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι θα ρθουν οι άνθρωποι εδώ περα να κάνουν τα μπάνια τους, θα γίνει πτώχευση και μετα εμείς οι ντόπιοι αρούγκαλοι θα τους κυνηγάμε στους δρόμους να τους πάρουμε και τα σώβρακα!
Επομένως οι άνθρωποι -φυσιολογικό είναι- δεν ξεκινούν για να ρθουν εδώ!
Δεν το διακινδυνεύουν.
Φοβούνται οι άνθρωποι για τη σωματική τους ακεραιότητα, πρώτα απ όλα και δεύτερον για τον πιθανό εγκλωβισμό τους εδώ σε μια σχεδόν εμπόλεμη κατάσταση.
Όταν τους λένε “δε θα χουμε πετρέλαιο” φοβούνται ότι μπορεί τα πλοία να μην ταξιδέψουν για να τους γυρίσουν πίσω.
Αντιστοίχως τα αεροπλάνα, τα λεωφορεία…
Τους λέει η ΔΕΗ ότι δε θα χουμε ρεύμα!
Της τρομοκρατίας το κάγκελο!
Και πώς να ρθουν;
Και γιατί να ρθουν;

Αφού ακούν τους Παπαδήμους, Προβόπουλος, Βενιζέλους, Σαμαράδες κλπ να τους προτρέπουν ουσιαστικά να μην έρθουν.
Δημιουργούν εντός κι εκτός Ελλάδας τέτοιο πανικό με αυτά τα παραμύθια (ιστορίες Πολωνίας, “δραματική” έκθεση ΕΤΕ γραμμένη από τον Έλληνα πρώην υπάλληλο του ΔΝΤ, τρομοκρατία ευρώ-δραχμής) ώστε παραλύουν κάθε οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Αν δούλευε ο τουρισμός, τότε οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό θα έπιαναν ζεστό χρήμα στα χέρια τους και θα τροφοδοτούσαν κι εμάς τους υπόλοιπους.
Τώρα οι ευρω-δραχμο-τρομοκράτες κι οι εκ Πολωνίας ορμώμενοι σεναριογράφοι τους γάμησαν κι αυτούς και μας γάμησαν κι εμάς και μαζί ολόκληρη την ελληνική οικονομία για τους επόμενους μήνες.

Γιατί;
Μήπως για να μειώσουν τα έσοδα και να δημιουργήσουν κάποιο έλλειμα στον προυπολογισμο που να είναι αδύνατο να καλυφθεί χωρίς έξωθεν βοήθεια μετά τις εκλογές;
Ε;
Μήπως;

[sc:Πηγή id=”http://toixo-toixo.blogspot.gr/2012/06/blog-post.html” ]

2 σχόλια σχετικά με το “Το δακρύβρεχτο παραμύθι της Πολωνίας που μας αδειάζει τις τσέπες”

  1.  
    Αν π.χ. βγαίνει ένας από το σπίτι του μια μέρα και πάει στο κοντινό κατάστημα του sm AB μαζί με μια βουλγαρεζα (ρουμανεζα, αλβανεζα, ουκρανεζα, – διαλέξτε) κάθεται στην είσοδο και αρχίζει να φωνάζει ότι έχει ψωνίσει χθες εδώ διάφορα τρόφιμα, ταΐζε τη γκόμενα και τώρα αυτοί έχει πρόβλημα – δίπλα βουλγαρεζα κλαίει (κάνει εμετό, κλανει, χεζεται, – διαλέξτε) – δεν θα τον πάνε μέσα ? Για πιθανή ζημιά ?
     
    Τότε γιατί καμπουρακοοικονομεοι εύκολα και ελευθέρα τρομάζουν γιουροπεους  κ.λ.π. και προκαλούν τεράστιες ζημιές στην οικονομία της χώρας ?
     
    Ακόμα και την γυναίκα μου την φοβητσιάρα ?
    Και αυτό το φόβο της κυράς μου προκαλεί επίσης τεράστια ζημιά και σε μένα! Εφόσον έκρυψε τα λεφτά τόσο καλά που δεν βρίσκω με τίποτα και δεν μπορώ να πάω να χτυπήσω κανά μπυρόνι.
    Αεί στο διάολο !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *