Το κίνητρο της τιμιότητας

Αγανάκτηση, θυμός και πικρή γεύση αδικίας έχει κυριεύσει τους φορολογούμενους πολίτες και ιδιαίτερα του ειλικρινείς που κάθε 3μηνο πληρώνουν μέχρι δεκάρας το ΦΠΑ και κάθε χρόνο επίσης μέχρι δεκάρας το φόρο εισοδήματος.

Γιατί; Κανένας μα κανένας υπουργός, δεν σκέφτηκε να βάλει σε έναν από τους χιλιάδες φορολογικούς νόμους, το κίνητρο της τιμιότητας.

Το κίνητρο της τιμιότητας

Οι εφορίες ξέρουν πολύ καλά ποιοι είναι οι τίμιοι και ειλικρινείς φορολογούμενοι πολίτες. Ούτε καμιά προηγούμενη, αλλά ούτε και η σημερινή, σκέφτηκε να πει ότι, τα επώδυνα φορολογικά μέτρα του Μνημονίου που εξοντώνουν τους Έλληνες, δεν θα εφαρμοστούν για 1,2,3 χρόνια στους ειλικρινείς φορολογούμενους πολίτες που είναι άψογοι με τις υποχρεώσεις τους.

Αυτό το «κίνητρο της τιμιότητας» θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά και να προσελκύσει πολλούς φορολογούμενους. Αντίθετα η κραυγαλέα απουσία οποιοδήποτε μέτρου υπέρ των ειλικρινών φορολογούμενων, τους αναγκάζει να γίνουν άτιμοι, φοροκλέπτες για να μην τους κολλήσει η ρετσινιά του κορόιδου.

Αντί για κάποιο κίνητρο, οι εφορίες έστειλαν μαζί με τους άλλους και στους τίμιους και ειλικρινείς φορολογούμενους τριπλούς και τετραπλούς φόρους, εξοντώνοντας τους.

Το πονηρό αυτό κράτος επιβραβεύει μόνο τους φοροφυγάδες και οι νέες προτάσεις Μαυραγάνη, δεν είδαμε να διαφοροποιούνται από το στυλ της φορολογικής διακυβέρνησης των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που εκτίναξαν τη διαφθορά και την φορολογική αδικία στα ύψη, προκαλώντας την εν εξελίξει χρεοκοπία της Ελλάδας.

Ζητάνε περισσότερα από όσα μπορούν να δώσουν οι πολίτες, διαλύοντας κάθε τίμιο φορολογούμενο, λέγοντας τους στα ίσια κλέψε και εσύ. Δηλαδή με άλλα λόγια τροφοδότησε το σάπιο σύστημα του λαδώματος.

Παράδειγμα: Εάν η κυβέρνηση έλεγε ότι όσοι τα τελευταία 3 χρόνια έχουν πληρώσει κανονικά το ΦΠΑ και το φόρο τους, την 4η χρονιά δεν θα πλήρωναν κανέναν φόρο. Ξέρετε πόσοι θα έτρεχαν να κάνουν χρήση του “κινήτρου της τιμιότητας”;

Αλλά δυστυχώς δεν είδαμε κανέναν φορολογικό νόμο μέχρι σήμερα που να επιβραβεύει τους τίμιους.

[sc:Πηγή id=”http://www.greekmoney.gr/permalink/86747.html” ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *