Το Λος Άντζελες μήνυσε τη γερμανική Deutsche Bank!

Νομικά μέτρα εναντίον του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού της Deutsche Bank λαμβάνει το Λος Άντζελες, για 166 ακίνητα που κατείχε η τράπεζα, τα οποία αφέθηκαν να απαξιωθούν, ενώ προχώρησε και σε παράνομες εξώσεις των φτωχών ενοίκων από τα άλλα σπίτια που τους ανήκαν!

Οι αρχές της πολιτείας είχαν προειδοποιήσει κατ’ επανάληψη την τράπεζα ότι τα σπίτια δεν συμμορφώνονταν με τη νομοθεσία, τις προδιαγραφές ασφαλείας και υγείας, με την τράπεζα να αδιαφορεί. Η μήνυση έρχεται σε συνέχεια της αντίστοιχης ομοσπονδιακής που κατηγορεί την τράπεζα ότι έδωσε με απαράδεκτες διαδικασίες 40.000 δάνεια, χωρίς να ελέγχεται επαρκώς το αν οι δανειζόμενοι είχαν τη δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων τους.

Η τράπεζα αρνείται την ευθύνη και παραπέμπει στους μάνατζερ ακινήτων που είχαν αναλάβει τη συντήρηση των σπιτιών που δεν είχαν ενοίκους. Ωστόσο, εταιρία εκτιμητών ακινήτων έχει κρίνει, ότι τα μισά από 400 σπίτια που ιδιοκτήτης ήταν η τράπεζα αφέθηκαν στην τύχη τους χωρίς την πρέπουσα συντήρηση, με αποτέλεσμα να χάσουν την αξία τους, κατηγορία που δεν μπορεί παρά να βαρύνει την τράπεζα που όφειλε να ελέγχει τη δουλειά για την οποία υποτίθεται ότι πλήρωνε τον οποιονδήποτε.

Η οργή στις Ηνωμένες Πολιτείες για το θέμα είναι μεγάλη, με το επιχείρημα να είναι ότι το 2008 στη μεγάλη οικονομική-τραπεζική κρίση, οι φορολογούμενοι τις διέσωσαν με 700 δισεκατομμύρια δολάρια (!) και για το «ευχαριστώ» οι τράπεζες ανταπέδωσαν εγκαταλείποντας στην τύχη τους τα οικήματα που κατείχαν, ενώ προχώρησαν και σε έξωση αυτών που κατοικούσαν εκεί, ενώ την ίδια στιγμή πλήρωναν στα διευθυντικά στελέχη υπέρογκα ποσά σε αμοιβές και μπόνους.

Η Καλιφόρνια είναι πολύ ευαίσθητη στο θέμα, αφού από τα 16 εκατομμύρια σπίτια που κατασχέθηκαν στις ΗΠΑ, τα δύο εκατομμύρια αφορούσαν την πολιτεία, ενώ μόνο στην περιοχή του Λος Άντζελες οι κατασχέσεις έφθασαν τις 200.000 σπίτια…

www.defence-point.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *