Το μισό μας εισόδημα πάει σε φόρους! Σουηδία όμως δεν γίναμε ακόμη…

Το 46% του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών το 2013 θα καταλήξει, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, σε φόρους.

Πρόκειται για ένα από τα υψηλότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη Σουηδία να βρίσκεται στην κορυφή, αφού οι Σουηδοί θα δώσουν σε φόρους το 56,6% του εισοδήματός τους.

Η Ελλάδα με το 46% κατατάσσεται στην εντέκατη θέση μετά το Βέλγιο (53,7%), τη Δανία (55,6%), τη Γερμανία (47,5%) την Ισπανία (52%), την Ολλανδία (52%), την Αυστρία (50%), την Πορτογαλία (53%), τη Σλοβενία (50%) και τη Φινλανδία (51,1%).

Ο φόρος επί του εισοδήματος των φυσικών προσώπων στην Ελλάδα αυξήθηκε από 45% το 2000 σε 49% το 2012 και πέφτει, σύμφωνα με τα στοιχεία, στο 46% για το 2013.

Αυτά την ώρα που στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 από 44,8 το 2000 έπεσε σε 38,1% το 2012 και αυξήθηκε στο 38,3% το 2013 και στην Ευρωζώνη από 47,1% το 2000 σε 43,1% το 2012 και σε 43,3% το 2013.

Στο μεταξύ, τα φορολογικά έσοδα ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώθηκαν στην Ελλάδα από 34,6% το 2000 σε 31,7% το 2010 και αυξήθηκαν σε 32,4% το 2011.

Στην ΕΕ από την άλλη πλευρά παρατηρείται μείωση από 40,4% σε 38,3% το 2010 και αύξηση σε 38,8% το 2011 και στην Ευρωζώνη από 40,9% το 2000 σε 39% το 2010 και σε 39,5% το 2011.

www.bankwars.gr

4 σχόλια σχετικά με το “Το μισό μας εισόδημα πάει σε φόρους! Σουηδία όμως δεν γίναμε ακόμη…”

  1. Μετά το Πάσχα όλοι θα είμαστε υποψήφιοι για εξωτικές “διακοπές” στα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης που θα ανοίξει η κυβέρνηση, προς ικανοποίηση των τοκογλύφων “στραμπουληχτών” που εκπροσωπούνται από την τρόικα. Έτσι άνθρωποι μεροκαματιάρηδες, εξαθλιωμένοι από το “μαστίγωμα” δίχως τέλος, που έχουν υποστεί τα τελευταία τρία χρόνια, θα πηγαίνουν στα νέα “Άουσβιτς”, “Ματχάουζεν”, και “Νταχάου”, ακόμα και για κλίση παρκαρίσματος εάν δεν έχει πληρωθεί.
    Γιάννενα, Μαλακάσα και Ασπρόπυργο είναι οι τρεις περιοχές με εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα όπου το υπουργείο Δικαιοσύνης σχεδιάζει να δημιουργήσει χώρους κράτησης για καταδίκους με μικρής ποινικής αξίας εγκλήματα, κυρίως οικονομικά.
    Οπως αναφέρει και η Καθημερινή οι ραγδαίες αλλαγές που προωθούνται αμέσως μετά το Πάσχα μεταβάλλουν άρδην το τοπίο της επιβολής των ποινών.
    Στο εξής οι ποινές που θα επιβάλλουν τα ποινικά δικαστήρια θα είναι ή χρηματικές και θα πληρώνονται αμέσως ή με δόσεις σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις ή ποινές φυλάκισης που θα εκτελούνται έστω κι αν είναι ακόμα και δέκα ημερών.
    Το σύστημα της μετατροπής των ποινών φυλάκισης έως πέντε χρόνια σε χρηματικές κρίνεται αναποτελεσματικό και αντίθετο με την έννοια της ποινικής τιμωρίας, καθώς, όπως εκτιμούν νομικοί και δικαστικοί, απαξιώνει την επιβολή της ποινής για σοβαρά αδικήματα, στερώντας ουσιαστικά το θύμα από τη βασική υποχρέωση που έχει η Πολιτεία να του εξασφαλίσει δικαιοσύνη.
    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας για την παραχώρηση άδειων, ανεκμετάλλευτων στρατοπέδων για τις ανάγκες κράτησης.
    Αμέσως μετά το Πάσχα θα συζητηθούν στη Βουλή όλες οι μεταβολές στην ποινική νομοθεσία. Σε αυτές θα περιλαμβάνονται και εκείνες που εισάγουν σύστημα συνδιαλλαγής όσων αντιμετωπίζουν κατηγορίες για μικρής και μεσαίας ποινικής αξίας εγκλήματα.
    Προβλέπεται ότι ενώπιον του εισαγγελέα και πριν η υπόθεση πάρει τον δρόμο για το δικαστήριο, ο ενδιαφερόμενος, αν συναινεί στην κατηγορία, θα πληρώνει επιτόπου την ποινή που προβλέπεται, ικανοποιώντας πλήρως το θύμα, και η δικαστική διαδικασία σε βάρος του θα σταματά.
    Ανάλογες διατάξεις ποινικής συνδιαλλαγής, όπως λέγεται αυτό το σύστημα, προβλέπονται και για βαρύτερα εγκλήματα οικονομικής φύσεως που διώκονται ως κακουργήματα.
    Πρόκειται για τα εγκλήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες -ξέπλυμα μαύρου χρήματος- και της δωροδοκίας. Αν υπάρξει πλήρης επιστροφή των χρημάτων που αποτελούν το αντικείμενο της παράνομης συμπεριφοράς, ο κατηγορούμενος θα έχει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση.
    Σε μια χώρα όπου η έννοια ρευστότητα έχει καταντήσει ανέκδοτο, αρκεί να μείνεις άνεργος για να χάσεις το σπίτι σου (λόγω τεκμαρτού “φανταστικού” εισοδήματος), ή να μην μπορείς να πληρώσεις τις ασφαλιστικές εισφορές σου αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, σε μια χώρα που σου επιβάλλουν αυθαίρετα φόρους ακόμα και για την…αναπνοή, οι πιθανότητες να φιλοξενηθείς σε αυτά τα “υπέροχα” θέρετρα αυξάνεται γεωμετρικά.
    Φυσικά λίαν συντόμως θα μας πουν ότι δεν φτάνουν μόνο αυτά, θα πρέπει να φτιαχτούν και άλλα. Αργότερα θα “πέσουν” στο τραπέζι και άλλες φαεινές ιδέες, όπως “γιατί να τους ταϊζουμε τζάμπα τους παλιοφοροφυγάδες, να τους βάλουμε να κάνουνε καταναγκαστικά έργα”, έτσι ώστε με δωρεάν…εργασία να ξεπληρώνουμε το χρέος μας.
    Βρισκόμαστε στην εποχή του Τρελού Νερού, οι λέξεις αλάζουν νόημα (τα συσσίτια για Έλληνες, ονομάζονται συσσίτια μίσους), τα ήθη έχουν καταρρεύσει, και η λογική χτυπιέται ανελέητα. Πλησιάζει η ημέρα που η λογική θα κηρυχθεί ποινικό αδίκημα. Μέσω των “ρατσιστικών” νόμων αυτό θα είναι πανεύκολο, αρκούν οι “διασταλτικές” ερμηνείες αναλόγως πως θα βολεύει το κατεστημένο.

    1. Το σταδιο του σχεδιου το οποιο ζουμε ειναι το σταδιο αποδομησης του κοινωνικου ιστου.
      – Αν δεν εξεγερθουμε θα μας σκοτωσουν με διαφορους τροπους οπως ελλειψη τροφης και φαρμακων, κυανιο σε ανοιχτες χαβουζες οπως στις Σκουριες Χαλκιδικης, απαγορευση φιλανθρωπιας οπως γινεται πλεον στην Αμερικη, κωδικας Alimentarius, φυλακισεις κλπ.
      – Αν εξεγερθουμε θα μας καπελωσουν με μισθοφορικα στρατευματα που υπαρχουν ηδη εδω, στα οποια θα μοιραστουν τα χιλιαδες Καλασνικωφ που εχουν εισαχθει στη χωρα ακομα απο το 1990. Ισως τοτε επεμβει ο στρατος ως “σωτηρας” και δημιουργηθει μια νεου τυπου Χουντα που θα εκτελει και παλι τις εντολες των μεγαλων αφεντικων.
      Οπως και να ‘χει μπλεξαμε ασχημα και θα περασουμε δυσκολα χρονια γιατι η αδιαφορια περισεψε κατα πολυ σ’ αυτον τον λαο.
       

  2. Nέες “ταρζανιές” έχουν σκεφτεί στο ΥΠΟΙΚ για να συγχύσουν τον κόσμο, και να τον κάνουν να πιστέψει, ότι θα βρει το δίκιο του, όταν τον “γδέρνουν”.
    Καταργείται από τα τέλη Ιουλίου 2013 η Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και από την 1η Αυγούστου οι φορολογικές διαφορές θα επιλύονται με συνοπτικό τρόπο, καθώς η αρμοδιότητα περνά στην υπό σύσταση Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.
    Το υπουργείο Οικονομικών με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή αναθεώρησε πλήρως τη διαδικασία επίλυσης φορολογικών διαφορών, μεταφέροντας από την 1η Αυγούστου 2013 τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα στην υπό σύσταση Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
    Έτσι, από την 1η Αυγούστου ο φορολογούμενος που αμφισβητεί την καταλογιστική πράξη φόρου, δασμού, προστίμου κ.ά. που έχει εκδοθεί εις βάρος του από τη φορολογική Αρχή, οφείλει να υποβάλει ενδικοφανή προσφυγή με αίτημα την επανεξέταση της πράξης από την Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
    Η αίτηση θα υποβάλλεται στην Εφορία, στο Τελωνείο ή στη φορολογική Αρχή (ΣΔΟΕ) που εξέδωσε την πράξη και θα αναφέρει τους λόγους στους οποίους ο φορολογούμενος βασίζει το αίτημά του. Η αίτηση πρέπει να υποβάλλεται από τον φορολογούμενο εντός 30 ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης της πράξης σε αυτόν.
    Η φορολογική Αρχή θα αποστέλλει ακολούθως εντός 7 ημερών την ενδικοφανή προσφυγή του φορολογούμενου συνοδευόμενη από σχετικά έγγραφα και τις απόψεις της στην Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να αποφανθεί επί της υπόθεσης.
    Το πλέον σημαντικό είναι ότι με την άσκηση της ενδικοφανούς προσφυγής θα βεβαιώνεται αμέσως από τη φορολογική Αρχή και θα καταβάλλεται ποσοστό 50% του αμφισβητούμενου ποσού του φόρου.
    Αυτό, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, συνεπάγεται ότι με την ενεργοποίηση της νέας διαδικασίας και το αργότερο έως τον Φεβρουάριο 2014 θα εισπραχθούν 1,25 δισ. ευρώ από τα 2,5 δισ. ευρώ των εκκρεμών υποθέσεων που λιμνάζουν στην Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών (η καταβολή του 50% δεν ίσχυε στην περίπτωση προσφυγής στην επιτροπή, κάτι που εκμεταλλεύονταν οι επιτήδειοι).
    Σε κάθε περίπτωση, ο φορολογούμενος θα έχει δικαίωμα να υποβάλει ταυτόχρονα με την ενδικοφανή προσφυγή και αίτημα αναστολής της καταβολής του φόρου. Ωστόσο η Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης θα αναστέλλει την πληρωμή μόνο σε περίπτωση που θα προκύπτει «ανεπανόρθωτη βλάβη» για τον υπόχρεο. Εάν δεν εκδοθεί απόφαση εντός 20 ημερών από την υποβολή της αίτησης στη φορολογική Αρχή, η αίτηση αναστολής θα θεωρείται ότι έχει απορριφθεί.
    Δηλαδή εν ολίγοις μας λένε ότι κάντε εσείς σαν κορόιδα την αίτηση, περιμένετε απάντηση τον Μάη…ποτέ, και θα πληρώσετε θέλετε δεν θέλετε τον φόρο που σας βάλαμε. Στο μεταξύ θα σας έχουμε κοροιδέψει νόμίζοντας ότι κάνατε ένσταση, ψυχολογικά θα έχετε ξεθυμώσει, και όταν συνειδητοποιήσετε ότι κάνατε μια τρύπα στο νερό, θα είναι αργά πλέον να αντιδράσετε.
    Μας έχουν τελείως “γραμμένους”, όλοι ξέρετε που.

    1. Και συμπληρωνω λεγοντας οτι ολα αυτα και αλλα πολλα εκτελουνται κατα γραμμα απο τους 9000 εφοριακους εντελως αστενοχωρητα.
      Αλλα θα ερθει μια μερα που ολοι οι συνενοχοι της τραπεζοκρατιας θα καιγονται στην πυρα και θα κραζουν … “Σολων που εισαι Σολων” ….
       

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *