Το πρώτο χαρτοφυλάκιο “γίγα” 700 ακινήτων πουλά η Eurobank – Ραγδαίες αλλαγές στην αγορά ακινήτων

Σε μία κίνηση – σταθμό για την αγορά ακινήτων και τη διαχείριση του στοκ που κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες, προχωρεί η Eurobank.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η Τράπεζα πρόκειται να διαθέσει χαρτοφυλάκιο 700 ακινήτων, προβαίνοντας στην πρώτη δραστική κίνηση διαχείρισης ακινήτων και τεστάροντας την απορρόφηση από θεσμικούς επενδυτές ανάλογων χαρτοφυλακίων που θα βγουν προς πώληση μελλοντικά από τις τράπεζες. Πρόκειται για μία κίνηση που αποτελεί την πρώτη απάντηση από πλευράς τραπεζών στις νέες υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει έναντι του SSM μετά τη στοχοθεσία για τη διαχείριση των ακινήτων τους, με τις επιδόσεις τους να παρακολουθούνται εφεξής ανά τρίμηνο. Παράλληλα, όμως, αποτελεί και ένα πρώτο τεστ για τα ξένα funds που θα αγοράσουν τα “κόκκινα” δάνεια των τραπεζών με εξασφαλίσεις σε ακίνητα, καθώς θα δώσει στους ενδιαφερόμενους αγοραστές NPLs την μεγάλη εικόνα για το πώς δουλεύει η ελληνική αγορά ακινήτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το χαρτοφυλάκιο με την ονομασία Star, περιλαμβάνει ακίνητα μικρής και μέσης αξίας (κυρίως διαμερίσματα) συνολικής αξίας 28 εκατ. ευρώ. Το προς πώληση “πακέτο” αποτελεί αναβίωση, με άλλη δομή και άλλη περίμετρο, του project Pixel, το οποίο δεν είχε προχωρήσει, καθώς ακυρώθηκε μετά την απόφαση για τη συγχώνευση της Grivalia. Το προηγούμενο σχεδιαζόμενο χαρτοφυλάκιο ήταν ύψους 23 εκατ. ευρώ και περιελάμβανε 627 οικιστικά ακίνητα.

[button url=”https://www.capital.gr/epixeiriseis/3353227/to-proto-xartofulakio-giga-700-akiniton-poula-i-eurobank-ragdaies-allages-stin-agora-akiniton” target=”blank” wide=”yes” radius=”round” icon=”icon: arrow-right”]Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ[/button]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *