Τράπεζα έστειλε κατασχετήριο σε δανειολήπτη για την α’ κατοικία του!

Προσοχή: Διαβάστε τα σχόλια μετά το άρθρο

Στα παλιά τους τα παπούτσια γράφουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων και το νόμο οι τράπεζες, με τις πλάτες της κυβέρνησης.

Ιστορίες καθημερινής τρέλες με βασικό πρωταγωνιστή τις τράπεζες καταγγέλλουν στο radio1d.gr, μέλη του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος. Καταγγέλλουν την αδυσώπητη τακτική των τραπεζών που λειτουργούν με τη λογική «δεν υπολογίζω τη δικαιοσύνη».

Στην πρώτη ιστορία τρέλας πρωταγωνιστής είναι ένας 50χρονος δανειολήπτης, κάτοικος Θεσσαλονίκης.

Προσφάτως, έλαβε ειδοποιητήριο κατάσχεσης ακινήτου του το οποίο όμως είχε δηλώσει ως πρώτη κατοικία. Η τράπεζα προχώρησε στην έκδοση κατασχετηρίου αδιαφορώντας πλήρως για το προεδρικό διάταγμα που απαγορεύει τον πλειστηριασμό της α’ κατοικίας που ισχύει μέχρι το τέλος του 2013. Με τον τρόπο αυτό η τράπεζα αναγκάζει το δανειολήπτη να προχωρήσει στην άσκηση των νόμιμων μέσων άμυνας που διαθέτει, βάζοντας, βέβαια, το χέρι στην τσέπη.

Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση δανειολήπτη που υφίσταται αδίκως τα καταδιωκτικά μέσα που έχουν στην φαρέτρα τους οι τράπεζες προκειμένου να πιέσουν και να εκφοβίσουν τους δανειολήπτες.

Σε μία δεύτερη περίπτωση, μέλος του Συλλόγου Δανειοληπτών και προστασίας καταναλωτών Βορείου Ελλάδος ήρθε αντιμέτωπος της ανάλγητης τακτικής της τράπεζας σε βάρος του.

Συγκεκριμένα, δανειολήπτρια η οποία είχε υπαχθεί στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά κι είχε στα χέρια της απόφαση προσωρινής διαταγής για την προστασία της πρώτης κατοικίας της αλλά και προσωρινή διάταξη για την άρση της παρακράτησης ποσού 417,22 ευρώ από την τράπεζα. Η δανειολήπτρια έχοντας στα χέρια την απόφαση του δικαστηρίου ζήτησε να παρακρατεί με πάγια εντολή από το λογαριασμό της κάθε μήνα το ποσό των 417,22 ευρώ που αντιστοιχούσε στο ποσό της δόσης της.

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη απόφαση εκδόθηκε τον περασμένο μήνα και υποχρέωνε την τράπεζα σε άρση της παρακράτησης του συγκεκριμένου ποσού, η δανειολήπτρια διαπίστωσε ότι αγνοώντας την απόφαση, η τράπεζα παρακράτησε το συγκεκριμενο ποσό και στον τρέχων μήνα.

Οι τράπεζες έχουν αποθρασυνθεί πλήρως το τελευταίο χρονικό διάστημα και ακονίζουν τα δόντια τους ενόψει της άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμού της α’ κατοικίας η οποία θα ξεκινήσει στις αρχές του 2013. Σκοπός των τραπεζών, σε πλήρη εναρμόνιση με την ελληνική κυβέρνηση, είναι να μην μείνει ούτε ένα ευρώ στα ελληνικά νοικοκυριά. Για αυτό κι αγνοώντας πλήρως τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων προχωρούν στην άσκηση καταδιωκτικών μέτρων σε βάρος των πολιτών εκφοβίζοντας και τρομοκρατώντας τους.

danioliptes.gr

11 σχόλια σχετικά με το “Τράπεζα έστειλε κατασχετήριο σε δανειολήπτη για την α’ κατοικία του!”

  1. Εγω ας φανώ αισχρός θα το λέω και θα το ξαναλέω! Οι μισθοί των τραπεζιτών σε ΦΑΡΜΑΚΑ και τα μπόνους τους σε ΚΟΛΥΒΑ!

    1. ΓΙΩΡΓΟ Μ, ΟΤΑΝ Ο ΦΤΑΣΕΙ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ ΤΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΙΔΙΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΠΙΣΣΑ ΣΤΟ ΤΑΓΑΡΙ, ΠΟΛΛΑ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΝΑΠΤΥΡΑ BIC… ΜΟΛΙΣ ΠΡΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ, ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΗΚΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΠΑΛΙΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΜΟΥ, ΕΠΕΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΙΣ ΠΙΕΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΣΚΟΥΣΑΝ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΤΡΩΛΛ. ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΤΥΛΑΚΙ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΜΑΣΑΩ, “ΓΡΑΦΩ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΗ”, ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΘΑ ΘΕΡΙΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΓΟΝΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ, ΠΡΟΣΠΕΡΩΝΩΝΤΑΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ, ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΤΑ ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙ ΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ…

  2. Κάπως ύποπτο το ρεπορτάζ καθότι η Ελληνική Δικαιοσύνη γνωρίζει το Νόμο και είναι πολύ παράξενο πως εκδίδει κατασχετήρια (προφανώς βάσει εκτελεστών τίτλων) εκεί όπου βάσει Νόμου ΔΕΝ μπορεί… Μήπως το άρθρο εντάσσεται στην παραδημοσιογραφία των εισπρακτικών για να τρομάζει δανειολήπτες να κατεβάζουν παντελόνια και να δέχονται τις ρυθμίσεις των τραπεζοτρώλλ; ΜΗΠΩΣΣΣ;;; Θέλω να δω τα δικόγραφα για να δεχτώ τους ισχυρισμούς του άρθρου!

    1. Πολύ πιθανόν. Στις μέρες μας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και καχύποπτοι, πάααααρα πολύ καχύποπτοι.

      Πολύ σωστή η επισήμανση σου.

    2. Πολύ πιθανό να είναι και ετσι! Τελευταια διαβάζω ενα καρο μαλακίες, φήμες και διαδόσεις! Το κορυφαίο είναι οτι τα χρέη μας προς τις τράπεζες θα τα αγοράσει η εφορία και θα τα χρωστάμε σε αυτή, ακόμα και τα….ΕΝΗΜΕΡΑ οπότε με κάθε καθυστέρηση και αδυναμία πληρωμής θα αντιμετωπίζουμε πλέον ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ και ΦΥΛΑΚΙΣΗ!!! Και όταν πηγα να τους εξηγήσω οτι δέν στέκει, μόνο που δέν επεσαν πανω μου τα γίδια να με φάνε!

  3. ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΠΟΣΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΟΛΟΙΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΩΡΑ; ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ; ΑΠΛΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΜΑΣ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ

  4. @leo
    Μίλαγα με ένα εκ των δικηγόρων που χειρίστηκε τη δική μου υπόθεση και μου σχολιάσε χαρακτηριστικά: ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ
    Όσο πληθαίνουν τα κόκκινα δάνεια τόσο περισσότερο θα ακούμε για ειδήσεις από το “υπερ-πέραν”.

  5. Και μενα μου κανανε κατασχετηρια εκθεση με πλειστηριασμο τον Απριλιο
    η απαντηση ητανε οτι συνταχθηκε πριν την ημερομηνια ψηφισης της ασυλιας για το 2013

    1. Είχες προφανώς, όμως, ήδη λάβει ΔΠ χωρίς να την ανακόψεις, έτσι;
      Επίσης, έχεις λάβει δικάσιμο για Νόμο Κατσέλη ή δεν κινείσαι έτσι; Αν έχεις λάβει δικάσιμο, είχες εκδώσει ασφαλιστικά μέτρα;
      Τέλος, τί έγινε στην εξέλιξε της περίπτωσής σου;
      Θα σε ενδιέφερε να στείλεις στο χειριστή του φόρουμ σχετικά δικόγραφα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *