Τράπεζα της Ελλάδος, εμπορικές τράπεζες και ιστορίες για αγρίους

γράφει ο begar

Σας μεταφέρω περιστατικό που συνέβη σε φίλο μου.

Πήγε λοιπόν ο φίλος μου στην τράπεζα, αιφνιδιαστικά και ζήτησε ανάληψη 70.000 ευρώ, από απλό λογαριασμό ταμιευτηρίου. Δηλαδή λεφτά ανοικτότατα.

Μόλις άκουσε το ποσό ο ταμίας  άρχισε τις γνωστές παπαρολογίες για να αποτρέψει την ανάληψη:

«Δεν έχω τόσα στο ταμείο, είναι μεγάλο το ποσό, δεν μπορούμε να το δώσουμε χωρίς προειδοποίηση δύο ημερών» και άλλες κλασικές μαλακίες.

Ατάραχος ο φίλος μου και απόλυτα ήρεμος είπε στον ταμία:

«Φιλαράκι, η ώρα είναι δέκα και τέταρτο. Θα πάω απέναντι στο καφενείο, όπου θα πιω για μισή ώρα έναν καφέ. Γυρνώντας, αν δεν μου έχετε το πακέτο των 70.000 ντανιαρισμένο, θα φέρω την αστυνομία να καταγράψει στα συμβάντα ότι αρνείστε να μου δώσετε  τα χρήματά μου. Μετά θα μιλήσουν οι δικηγόροι μας».

Ο ταμίας, ακούγοντας τα παραπάνω, πήγε στο Διευθυντή, κάτι συζήτησαν μεταξύ τους και επιστρέφοντας είπε στο φίλο μου να τον ακολουθήσει.

Μαντέψτε τι έγινε!

Τον πήρε από το χέρι, και πήγαν τέσσερα τετράγωνα παρακάτω, όπου βρίσκεται η Τράπεζα της Ελλάδας. Εκεί ο ταμίας έκανε ανάληψη, για λογαριασμό της τράπεζάς του και παρέδωσε επί τόπου στο φίλο μου 70 χιλιάρικα σε κολαριστά χαρτονομίσματα.  Μάλιστα του είπε ειρωνικά «πρόσεξε μη σε κλέψουν τώρα που θα βγεις έξω με τόσα λεφτά».

Εσείς τι καταλάβατε τώρα;

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Τράπεζα της Ελλάδος, εμπορικές τράπεζες και ιστορίες για αγρίους”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *