ΤράπεζεςΕθνική: Πούλησε περίπου 12.800 «κόκκινα δάνεια»

Στην πρώτη πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων (Project Symbol), με εμπράγματες εξασφαλίσεις σε κοινοπραξία των Centerbridge Partners, LLP και Elliott Advisors (UK) Limited,προχώρησε η Εθνική Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η ΕΤΕ υπέγραψε σύμβαση πώλησης απαιτήσεων από χαρτοφυλάκιο περίπου 12.800 “κόκκινων” δανείων και πιστώσεων με εμπράγματες και λοιπές εξασφαλίσεις (περίπου 8.300 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα) προς μικρομεσαίες, μεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, ύψους 0,9 δισ. ευρώ σε ανεξόφλητο κεφάλαιο, με την κοινοπραξία των Centerbridge Partners, LLP και Elliott Advisors (UK) Limited (“Κοινοπραξία”). Η συναλλαγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΤΕ για τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων όπως υποβλήθηκε στον Ενιαίο Μηχανισμό Εποπτείας.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Κοινοπραξία πρόκειται να αναθέσει τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου στην Cepal Hellas Financial Services S.A., η οποία έχει λάβει άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος βάσει του Νόμου 4354/2015.

Το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε, περίπου, 28% του ανεξόφλητου κεφαλαίου του χαρτοφυλακίου και έχει θετική επίπτωση στην κεφαλαιακή βάση της ΕΤΕ (βάσει του δείκτη CET 1 για το α’ τρίμηνο του 2019).

Η Morgan Stanley & Co. International plc ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, ενώ τα δικηγορικά γραφεία των Karatzas & Partners και Milbank LLP ως επίκουροι νομικοί σύμβουλοι για την ΕΤΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *