Τράπεζες και ΣΔΟΕ φτιάχνουν βάση δεδομένων ελέγχου των καταθέσεων μας

Στη λύση του ελέγχου των τραπεζικών καταθέσεων καταφεύγει ο ΣΔΟΕ, μετά από πίεση της Ομάδας Δράσης του Ράιχενμπαχ, για να ”συλληφθεί” η φοροδιαφυγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα του capital, μέχρι το τέλος του 2013 θα έχει δημιουργηθεί Μητρώο Καταθετών για όλους, ώστε με ένα απλό ”κλικ” οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ θα μπορούν να έχουν εικόνα των τραπεζικών καταθέσεων όλων όσων ελέγχονται.

Ο τρόπος που θα το κάνουν είναι πολύ απλός.Οι τράπεζες θα δημιουργήσουν μία κοινή πλατφόρμα για τις τραπεζικές κινήσεις φορολογουμένων, την οποία θα την ανανεώνουν συνεχώς, και στην οποία θα έχει δικαίωμα πρόσβασης το ΣΔΟΕ.

Μετά όλα θα είναι πολύ εύκολα για το ΣΔΟΕ αφού οι ελεγκτές του θα βλέπουν όλες τις κινήσεις λογαριασμών, και ιδίως τις καταθέσεις από τρίτα πρόσωπα.Μετά θα τσεκάρουν τις φορολογικές δηλώσεις όσων ελέγχονται και εαν το εισόδημα που δήλωσαν είναι μικρότερο από την αύξηση των τραπεζικών τους καταθέσεων τότε θα φορολογούν τη διαφορά με συντελεστή εως και 45%.

Η αιτία που επικαλούνται για τη δημιουργία βάσης δεδομένων για τις καταθέσεις μας είναι πως οι τράπεζες δεν ανταποκρίνονται άμεσα στα αιτήματα του ΣΔΟΕ για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών φορολογουμένων που ελέγχονται για πόθεν έσχες.

4 σχόλια σχετικά με το “Τράπεζες και ΣΔΟΕ φτιάχνουν βάση δεδομένων ελέγχου των καταθέσεων μας”

  1. ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ;ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ; ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΜΕΡΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ

  2. Αυτοί κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να φύγουν οι καταθέσεις από τη χώρα…
    ΥΓ: Οι καταθέσεις των ολίγων, γιατί η πλειοψηφία είναι χαροκαμμένοι δανειολήπτες.

  3. Είναι πολύ απλό. Από δω και πέρα τέρμα οι καταθέσεις στις τράπεζες. Στο σπίτι. Ας έρθουν να ελέγξουν και τα σπίτια μας αν μπορούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *