Τρίμηνη παράταση προθεσμίας κατάθεσης στοιχείων για τα κόκκινα δάνεια

Μετά την τροποποίηση του ν. 3869/2010 με το ν. 4336/2015 (ΦΕΚ Α 94/14.08.2015)  και την έκδοση της K.Y.A. 8986 (ΦΕΚ 2208/14.10.2015), όσοι είχαν καταθέσει αίτηση, στα Ειρηνοδικεία της Χώρας, για την υπαγωγή τους στο ν. 3869/2010 (Περί Υπερχρεωμένων Φυσικών Προσώπων), μέχρι και τις 14.08.2015, υποχρεούνταν το αργότερο έως τις 19 Φεβρουαρίου 2016 να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία της εκκρεμούς αιτήσεώς τους.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι είχε γίνει δέκτης παραπόνων μελών του «ότι οι τράπεζες καθυστερούσαν, υπερβολικά, τη χορήγηση των προβλεπόμενων βεβαιώσεων οφειλών, με αποτέλεσμα πάρα πολλοί συμπολίτες μας κινδύνευαν να μην προλάβουν, έως τις 19 Φεβρουαρίου 2016, να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία των αιτήσεων τους, γεγονός που θα είχε δυσμενέστατες, για αυτούς, συνέπειες, αφού θα θεωρηθεί ότι παραβαίνουν το καθήκον αληθείας».

 Ήταν δε βέβαιο, συνεχίζει το ΚΕ.Π.ΚΑ., πως ο φόρτος εργασίας, που θα αντιμετώπιζαν τα Ειρηνοδικεία, όσο πλησίαζε ο χρόνος λήξης της προθεσμίας, θα είναι τόσο μεγάλος, που θα ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να γίνει αξιοπρεπής διαχείριση όλων αυτών των επικαιροποιήσεων.

«Η κατάσταση αυτή επιτείνονταν και γίνονταν ακόμη δυσκολότερη, δεδομένου ότι οι δικηγόροι απείχαν, από τα καθήκοντά τους, με αποτέλεσμα να μην γίνονται επικαιροποιήσεις και για το λόγο αυτό. Για αυτό στις 29 Ιανουαρίου 2016 το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών απέστειλε, επιστολή, προς τον κ. Αντώνιο Παπαδεράκη, Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, την οποία κοινοποίησε στους κ.κ. Γεώργιο Σταθάκη, Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και  Ευκλείδη Τσακαλώτο, Υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητούσαμε την παράταση επικαιροποιήσης των στοιχείων.  Στις 10 Φεβρουαρίου 2016 η κυβέρνηση με την τροπολογία 175/48  έδωσε την παράταση που διεκδίκησε το ΚΕ.Π.ΚΑ. και η νέα πλέον καταληκτική ημερομηνία είναι η 4η Μαΐου 2016», τονίζεται.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. χαιρετίζει την αποδοχή και υλοποίηση από την κυβέρνηση, του αιτήματός για «παράταση προθεσμίας κατάθεσης στοιχείων για τα κόκκινα δάνεια».

Για περισσότερες πληροφορίες: ΚΕ.Π.ΚΑ., τηλ. 2310-233333, ώρες 09:00 – 14:30.

4 σχόλια σχετικά με το “Τρίμηνη παράταση προθεσμίας κατάθεσης στοιχείων για τα κόκκινα δάνεια”

  1. καλό και το disqus, αλλά τώρα χάθηκαν όλα τα σχόλια, οι παρατηρήσεις, οι εμπειρίες, που τίς θεωρούσα πολύ χρήσιμες. Επιπλέον, στα πλάγια δεν φαίνονται τα τελευταία σχόλια ώστε να μπορείς να απαντήσεις… δεν μου αρέσει

    1. Τα παλιά σχόλια βρίσκονται σε διαδικασία εισαγωγής στο disqus. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρίας, χρειάζονται ως 24 ώρες μέχρι να εμφανιστούν όλα.
      Όσον αφορά τη στήλη με τα τελευταία σχόλια, ψάχνω να βρω μια αντίστοιχη λύση, που να λειτουργεί με το disqus.

      Η αλλαγή έγινε, γιατί δυό φορές κινδύνεψα να χάσω όλα τα σχόλια, παρά τα πολλαπλά συστήματα backup που χρησιμοποιώ.
      Τώρα, θα βρίσκονται όλα αποθηκευμένα στους server της disqus.

  2. 24 ώρες πέρασαν και εμφανίζεται εις διπλούν το ένα δέκατο των σχολίων, και δεν ξέρω και να σε βοηθήσω,,,

    1. Τα σχόλια έχουν εισαχθεί όλα. Δεν υπάρχει κάτι που λείπει.
      Τώρα, αν κάπου εμφανίζονται διπλά, αυτά θα τα σβήσω χειροκίνητα σιγά σιγά.
      Δυστυχώς ήταν μπελαλίδικη η μεταφορά, γιατί η βάση δεδομένων είχε περίπου 28.000 σχόλια.
      Πιστεύω όμως ότι από δω και πέρα το σύστημα θα λειτουργήσει καλύτερα με το disqus.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *