Τρίο της δραχμής οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης;;;

Η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης εξαιτίας της αδυναμίας των ηγετών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς να κινήσουν την διαδικασία εφαρμογής του νέου μνημονίου. Ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης δημιούργησαν προεκλογικά κλίμα κατά των λεγόμενων αντιμνημονιακών κομμάτων υποστηρίζοντας ότι…. τα δικά τους κόμματα μπορούσαν να εξασφαλίσουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ χωρίς μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό κόστος.

Τώρα αποδεικνύεται ότι δεν έχουν επεξεργαστεί ρεαλιστική στρατηγική παραμονής στο ευρώ και πως δεν είναι σε θέση να ηγηθούν της προσπάθειας προσαρμογής στο νέο μνημόνιο με ορισμένες αλλαγές που επιβάλλονται από τις κακές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Η παραμονή στο ευρώ δεν είναι αποτέλεσμα ιδεολογικής επιλογής, όπως υποστήριζαν προεκλογικά οι ηγέτες που στηρίζουν σήμερα την κυβέρνηση αλλά κρίνεται με βάση τις επιδόσεις της οικονομίας και τη δυνατότητα προσαρμογής του ευρύτερου συστήματος εξουσίας.

Το προβληματικό ξεκίνημα της κυβέρνησης Σαμαρά αυξάνει τις πιθανότητες να βρεθούμε εκτός ευρώ στην διάρκεια του επόμενου δωδεκαμήνου εξαιτίας έλλειψης αξιοπιστίας των πρωταγωνιστών της πολιτικής ζωής και αδυναμίας εφαρμογής του νέου μνημονίου στο οποίο έχουν δεσμευτεί οι ηγέτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που κατήγγειλαν τον δραχμικό Τσίπρα κινδυνεύουν να αποδειχθούν δραχμική τριανδρία.

citypress.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *