Τραπεζική λειτουργία στην Ελλάδα

Το παρακάτω είναι σχόλιο αναγνώστη σε κάποιο οικονομικό forum του διαδικτύου.

Το παραθέτουμε ως έχει:

================================================

Ως γνωστόν, η Eurobank, όντας χρεωκοπημένη, είχε εκδώσει γύρω στο 2009 υβριδικά ομόλογα (με έδρα τα νησιά Cayman . . . παρακαλώ) και τα φόρτωσε σε ανυποψίαστους “καλούς” πελάτες της (κάποιοι βέβαια, διαπίστωσαν την επιχειρούμενη εξαπάτησή τους και τα επέστρεψαν άμεσα, άρον-άρον, με μικρές ζημιές).

Η συντριπτική πλειοψηφία όμως του κόσμου, που δεν αντελήφθη την παγίδα, κράτησε τα ομόλογα “μαϊμούδες”, και το καλοκαίρι του 2013, με την επίσημη χρεοκοπία της τράπεζας, αναγκάστηκε να τα ανταλλάξει με μετοχές της Eurobank.

Η ανταλλαγή έγινε ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ, με το περίφημο επιχείρημα, . . . “ή δέχεσαι να πάρεις μετοχές για το ομόλογό σου ή τα χάνεις όλα” (! ! !). Ετσι αναγκάστηκαν οι ομολογιούχοι, να ανταλλάξουν το ομόλογό τους με κουρελόχαρτα, . . . μετοχές την τιμή των οποίων η τράπεζα είχε εκτινάξει στα ύψη (μέσω reverse-split) και χειραγωγήσει άγρια (για να μην αντιμετωπίσει ακραίες αντιδράσεις από τον κόσμο). Ηταν πανεύκολο εξάλλου, γιατί είχε προηγηθεί η ανταλλαγή όλων των μετοχών της Eurobank με αυτές της ETE και δεν υπήρχαν ελεύθερες στην αγορά μετοχές της Eurobank !

Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη,
το δάνειο που είχε πάρει η Eurobank από τον κόσμο (το ομόλογο), μετατράπηκε σε χαρτοφυλάκιο μετοχών “μαϊμούδων” της Eurobank, μηδενικής αξίας (αναμενόμενο ήταν εξάλλου, . . . η μετοχή χρεοκοπημένης εταιρείας, έχει αξία που τείνει στο μηδέν).

Αποτέλεσμα, ο κόσμος που είχε δανείσει τα λεφτούλια του στη Eurobank, ΤΑ ΕΧΑΣΕ ΟΛΑ ! !

Για ν’ αντιληφτείς το μέγεθος της απάτης-αλητείας, θυμάμαι, ότι οι ομολογιούχοι πελάτες της Eurobank, πήραν μετοχές έναντι του ομολόγου τους, προς 154 € ανά μετοχή (!!!), . . . και πριν καν πάρουν τις μετοχές στα χέρια τους είχαν απωλέσει το 70% του κεφαλαίου τους. Σήμερα βέβαια, έχουν απωλέσει τα πάντα (νομίζω, η μετοχή αποτιμάται γυρω στα 0,85 €, οπότε, … υπάρχει μία “ασήμαντη” απώλεια κεφαλαίου της τάξης του 154/0,85 ! ! !).

Σωστές και παστρικές δουλειές, με τη συμμετοχή-σύμπραξη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και φυσικά του κράτους, που έκαναν τα στραβά μάτια τότε, και επέτρεψαν σε αυτούς τους άθλιους, να στήσουν τέτοιο πανηγύρι σε βάρος του κοσμάκη.

Και σήμερα που εξαφανίστηκαν οι πελάτες και οι καταθέσεις, προσπαθούν να δελεάσουν τον κοσμάκη, να του ξαναφάνε τα λεφτά, με τα Α/Κ !

Σε οποιαδήποτε στοιχειωδώς ευνομούμενη χώρα, όλοι αυτοί οι αλητήριοι θα ήταν ισόβια πίσω από τα κάγκελα, αλλά εδώ είναι το Ελλαδιστάν της ρεμούλας και της αρπαχτής !

===================================

Τα συμπεράσματα δικά σας !!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *