Τρόικα: βάλτε στο ενιαίο Σώματα Ασφαλείας και ΔΕΚΟ, στείλτε κι άλλους σε εφεδρεία

Το επερχόμενο μεγαλύτερο κούρεμα στα ελληνικά ομόλογα έβαλαν φρένο στην έκτη δόση, οι τροϊκανοί απαιτούν από τώρα από τώρα να ληφθούν τα μέτρα που θα έπαιρνε η χώρα μετά από δύο χρόνια.

Αυτό που απαιτούν μετ’ επιμονής όμως είναι ακόμη μεγαλύτερο κούρεμα στο μισθολογικό κόστος του Δημοσίου.

Δύο μεγάλες δεξαμενές υπαλλήλων έμειναν εκτός ενιαίου μισθολογίου. Η πρώτη “δεξαμενή” είναι οι ένστολοι και η δεύτερη οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ και τώρα οι δανειστές κουνώντας την επιταγή της 6ης δόσης λένε πως πρέπει να ενταχθούν άμεσα, το πολύ μέσα στο 2012, όλοι αυτοί οι άνθρωποι στο ενιαίο μισθολόγιο για να μειωθεί κι άλλο το μισθολογικό κόστος του Δημοσίου.

Ειδικά στην περίπτωση των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ η τρόικα είναι εξαιρετικά πιεστική καθώς εκεί υπάρχουν μεγάλες μισθολογικές διαφορές, οι μισθοί των ενστόλων ήδη έχουν πέσει… στα τάρταρα.

Παράλληλα όμως φαίνεται πως όσο κι αν μειωθούν οι μισθοί οι εξισώσεις δεν “βγαίνουν” και έτσι οι δανειστές επιμένουν σε λιγότερους υπαλλήλους, άμεσα, πλέον των 30.000 που θα βγουν στην εφεδρεία εφέτος.

Πιέζουν για άμεσες απολύσεις αλλά και περισσότερους υπαλλήλους που θα βγουν στην εργασιακή εφεδρεία.

Παράλληλα η πίεση περιλαμβάνει και σε μέτρα ως το 2014, αν δεν κλείσουν όλα δεν πρόκειται να ανοίξει η “κάνουλα” της χρηματοδότησης.

Ζητούν επιτακτικά να απελευθερωθεί η αγορά εργασίας, να καταργηθούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οι συμβάσεις εργασίας.

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *