Τσίπρας: Ζητά «σεισάχθεια» στα κόκκινα δάνεια

“Σεισάχθεια” για τα κόκκινα δάνεια και δημόσιο έλεγχο στις τράπεζες που λαμβάνουν κεφάλαια από το ΤΧΣ ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη τύπου.

Ερωτηθείς για το θέμα ΕΤΕ – Eurobank και τις πιέσεις από την πλευρά της τρόικα να μην προχωρήσει η συγχώνευση των δυο τραπεζών υποστήριξε ότι είναι αδιανόητο ο λαός να έχει φορτωθεί δυσβάσταχτο χρέος για την ανακεφαλαιοποίηση και ότι θεωρεί απαράδεκτο να μην βρίσκονται υπό δημόσιο έλεγχο.

Υποστήριξε ότι ο κίνδυνος αφελληνισμού των τραπεζών είναι μεγάλος με αυτή την πορεία των πραγμάτων. Με μια οικονομία χωρίς ρυθμούς ανάπτυξης και με τραπεζικό σύστημα «ζόμπι» που στηρίζεται στο ELA δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να παραμείνει ελληνικό.

Από την πλευρά του, Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι τα περί διαφωνιών στη συγχώνευση ΕΤΕ – Eurobank ο ΣΥΡΙΖΑ -παρότι αξιωματική αντιπολίτευση- τα ακούει από τους δημοσιογράφους. “Δεν έχουμε ενημέρωση από την ΤτΕ ή το ΥΠΟΙΚ, το μόνο που ξέρουμε είναι ότι από την ΕΤΕ μας λένε ότι η διαδικασία προχωρά σύμφωνα με τους νόμους και όχι έχουν αποφασιστεί”. Ο ίδιος σημείωσε ότι θα πρέπει να συζητηθεί η αρχιτεκτονική του τραπεζικού συστήματος.

Υποστήριξε ότι δεν πρέπει να παραμείνουν στις τράπεζες οι προηγούμενες διοικήσεις.
Οσες τράπεζες χρηματοδοτούνται από το ΤΧΣ πρέπει να περάσουν υπό δημόσιο έλεγχο και να αλλάξουν οι διοικήσεις, τόνισε και επανέλαβε ότι πρέπει να ακολουθηθεί διαφορετική πολιτική μετά την ανακεφαλαιοποίηση με άξονα τις ανάγκες της οικονομίας.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί οι τράπεζες χρηματοδοτούνται για τα επισφαλή δάνεια και την ίδια στιγμή κυνηγούν νοικοκυριά και ελεύθερους επαγγελματίες ζητώντας τις επισφάλειες στο ακέραιο».

Ζήτησε «Σεισάχθεια» με «μερική διαγραφή χρεών ή καλύτερα αναπροσαρμογή – ρύθμιση των δανείων», όπως είπε και υποστήριξε ότι αυτή η επιλογή θα οδηγήσει σε καλύτερη πορεία και τις τράπεζες.

Ετοιμη η κυβέρνηση να πει σε όλα “ναι”

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον της τρικομματικής κυβέρνησης. «Είναι έτοιμοι να υποδεχθούν την τρόικα με μια ανθοδέσμη γεμάτη ‘ναι’» είπε και ζήτησε το ταχύτερο δυνατόν να αλλάξει η κυβέρνηση.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαστε οπαδοί ενός ρεαλισμού που αγνοεί τη θέληση και τη δύναμη των λαών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να πούμε “ναι” στην εκποίηση της Ελλάδας, στις εντολές της κ. Μέρκελ».

“Η άγρια συμμορία με τα λευκά κολάρα που πρόσφατα ρήμαξε την Κύπρο, τώρα έρχεται για νέα επιδρομή στην Ελλάδα”. Απέναντί τους, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας: «βρίσκεται ο κ. Σαμαράς που αποτελεί τον κορυφαίο εκπρόσωπο του “ναι” σε ευρωπαϊκό πλαίσιο. Ο κ. Βενιζέλος ο οποίος τη στιγμή που ο κόσμος φλέγεται το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να ξαναγίνει υπουργός και ο κ. Κουβέλης που ενώ ψηφίζει παρών σε όλα στηρίζει με πάθος την κυβέρνηση που λέει “ναι” σε όλα».

www.euro2day.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Τσίπρας: Ζητά «σεισάχθεια» στα κόκκινα δάνεια”

  1. Ποια σεισάχθεια στα κόκκινα δάνεια?
    Να αναπροσαρμόσουν οι άξιες των ακίνητων στις σημερινές τρέχουσες τιμές, να συνυπολογιστεί το κόστος επιβίωσης, να συνυπολογιστεί η μείωση των μισθών, των  συντάξεων και των εισπράξεων.
    Το αποτέλεσμα θα είναι να γίνει μείωση ΣΕ ΟΛΑ τα δάνεια ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30%.
    Δεν θα μας το χαρίσουν. ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Αλήθεια, που γνωρίζουν και προσπαθούν εδώ και 3 χρόνια να αποκρύψουν.
    Οι περεταίρω μειώσεις στα δάνεια θα πρέπει να εξαρτηθούν, από την πραγματική οικονομική δυνατότητα του καθενός.
    Άσε, που θα πρέπει, να καταβάλουν αποζημιώσεις για τον οικονομικό πόλεμο που δεχόμαστε.

    1. Μπα, η αλήθεια δεν κρύβεται. Ο κόσμος, αφού δεν ήθελε να ενημερωθεί με το καλό, τώρα ενημερώνεται με το στανιό, και αρχίζει να αντιδρά.

      Εγώ βλέπω κόσμο γύρω μου που λέει ορθά κοφτά, ότι δεν διαθέτει φράγκο για αποπληρωμή δανείων και ας του πάρουν το σπίτι.

      Και δεν το λέει από γενναιότητα ή από ψευτοτσαμπουκά, αλλά είτε γιατί δεν έχει να φάει, είτε προσπάθησε να πουλήσει ακίνητα και συνειδητοποίησε ότι ΔΕΝ πουλιούνται, ενώ τον πηδάνε με χαράτσια και φόρους ακινήτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *