Τσίπρας, o άνθρωπος που κάνει την Ευρώπη να φοβάται

Στη σημαντική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές 2012 στην Ελλάδα αναφέρεται δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού Paris-Match, το οποίο φιλοξενεί και μία μίνι-συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, με τίτλο «ο άνθρωπος που κάνει την Ευρώπη να φοβάται».

Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει στο γαλλικό περιοδικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στ’ αριστερά της Αριστεράς, μιλάει εκτενώς για την κρίση, την οποία χαρακτηρίζει πανευρωπαϊκή και τονίζει ότι «η θεραπεία στην οποία υποβάλλεται η Ελλάδα είναι χειρότερο από το κακό».

«Αν η θεραπεία πετύχει, θα εφαρμοστεί σε όλη την Ευρώπη, αν αποτύχει απλά θα πουν κρίμα για τους Έλληνες» τονίζει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει ότι δε φοβάται έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη.

«Εμείς δε θέλουμε να βγούμε από το ευρώ. Κανείς δε μπορεί να το θέλει στα σοβαρά. Μια αποβολή θα προκαλέσει σοκ και θα καταρρεύσει όλη η Ευρώπη», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για κυβερνητικές συνεργασίες αναφέρει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανένα πολιτικό σχηματισμό που να σκοπεύει να επιβάλει νέα μέτρα και προσθέτει ότι «δε θα προδώσω την εντολή που μου έδωσε ο ελληνικός λαός».

Με κίνδυνο να οδηγήσει την Ελλάδα στη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ, σχολιάζει το Paris-Match.

[sc:Πηγή id=”http://troktiko.eu/2012/05/tsipras-o-anthropos-pou-kanei-thn-europh-na-fobatai/” ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *