«Τσουνάμι» αποποιήσεων κληρονομιάς: Πώς γίνονται και πότε συμφέρουν

Τι είναι το ευεργέτημα της απογραφής

«Τσουνάμι» αποποιήσεων κληρονομιάς χτυπάει όλη τη χώρα, με τρεις στους τέσσερις κληρονόμους να αρνούνται τα «δώρα» των συγγενών, φοβούμενοι τα χρέη που τα συνοδεύουν, αλλά και τη βαριά φορολογία.

Ήδη, το πρώτο τρίμηνο του 2019 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών έχουν κατατεθεί -σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου– 3.300 αιτήματα αποποιήσεων, αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με τους 1.062 κληρονόμους, που αποδέχθηκαν τις περιουσίας που τους κληροδοτήθηκαν.

«Η αποποίηση της κληρονομιάς είναι η δυνατότητα ενός κληρονόμου, που καλείται στην κληρονομιά, να την αποποιηθεί με δήλωσή του.Αποτελεί δικαίωμα του καθενός να μην θέλει να γίνει κληρονόμος κάποιου, χωρίς μάλιστα να χρειάζεται να επικαλεστεί για αυτό κάποιο λόγο», εξηγεί στο star.gr ο συμβολαιογράφος Σταύρος Πασχίδης.

Οι αποποιήσεις κληρονομιών αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, έχοντας τριπλασιαστεί μέσα σε λίγα χρόνια.

Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία, το 2017 έγινε «μπαμ» και οι αποποιήσεις άγγιξαν τις 100.000, ενώ παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι το 2018 ίσως και να φτάσουν στο απίστευτο νούμερο των 150.000 αποποιήσεων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΟΔΗΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

[button url=”https://www.star.gr/eidiseis/oikonomia/455841/apopoihsh-klhronomias-pws-ginetai-pote-symferei-odhgos” target=”blank” wide=”yes” radius=”round” icon=”icon: arrow-right”]Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ[/button]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *