Υπάρχουν και άλλες «κόκκινες» ασφαλιστικές εταιρίες!

Ένα μήνα μετά το αιφνιδιαστικό λουκέτο στην ασφαλιστική ΕVIMA αυξάνονται οι φήμες στην αγορά ότι ενδεχομένως δύο ακόμα μικρές ασφαλιστικές εταιρίες , κύρια του κλάδου αυτοκινήτου , θα πάρουν «κόκκινη» κάρτα από την εποπτική αρχή την Τράπεζα της Ελλάδος .

Ωστόσο, όπως και στην περίπτωση της ΕVIMA o ασφαλισμένος είναι ο τελευταίος που το μαθαίνει …και καλείται να πληρώσει τα σπασμένα . Μάλιστα σήμερα με δεδομένη την οικονομική κρίση και την δυσκολία των νοικοκυριών να πληρώσουν τα ασφάλιστρα των ΙΧ και με αυξημένο τον αριθμό των ανασφάλιστων αυτοκινήτων και τα πρόστιμα που περιμένουν όσους δεν τα ασφαλίσουν, το φαινόμενο των «κόκκινων» ασφαλιστικών αποτελεί ένας πρόσθετος «εφιάλτης».

Επιπλέον, στην αγορά πλανάται και η περίπτωση μιας τρίτης εταιρίας που περίμενε την ρύθμιση , που είχε καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών για την σωτηρία ασφαλιστικών εταιριών αντίστοιχα με τις τράπεζες. Κάτι όμως που δεν θα γίνει στο άμεσο μέλλον καθώς η σχετική ρύθμιση που ήταν στο νομοσχέδιο για την κεφαλαιαγορά απεσύρθη.

Τώρα, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που διαρρέουν αναφέρεται για αναζήτηση επενδυτών ή για παρέμβαση άλλης ασφαλιστικής εταιρίας για να σωθεί η τρίτη εταιρία. Ενώ σε βάθος χρόνου προβλέπεται να επανέλθει και η κυβέρνηση με την τροπολογία που απέσυρε για την σωτηρία ασφαλιστικών, αντίστοιχα με τις τράπεζες.

Αν επιβεβαιωθούν οι παραπάνω εξελίξεις φαίνεται η χρονιά που διανύουμε να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για την ασφαλιστική αγορά. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι της αγοράς που έχουν προβλέψει ότι θα υπάρξει σταδιακά μείωση των ασφαλιστικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Αυτό, θα γίνει κύρια με κλείσιμο ή συγχώνευση μικρών εταιριών , ενώ η συνένωση των τραπεζών Εθνικής και Εurobank μπορεί να οδηγήσει και στην ένωση των ασφαλιστικών τους Εταιριών Εθνικής Ασφαλιστικής και Εurolife . Επίσης μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για την πώληση της Αγροτικής Ασφαλιστικής από την Τράπεζα Πειραιώς.

asfalisinet.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Υπάρχουν και άλλες «κόκκινες» ασφαλιστικές εταιρίες!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *