Υπακοή στις εντολές αλλιώς καθυστέρηση στις δόσεις

Προειδοποίηση ότι οι αποκλίσεις στους στόχους του Μνημονίου θα συνεπάγονται και καθυστερήσεις στην εκταμίευση των δόσεων απεύθυνε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες πως οι επόμενες δόσεις του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας θα εκταμιευθούν με καθυστέρηση τριών μηνών.

«Η επόμενη δόση των 5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, η οποία είχε προγραμματιστεί για το Δεκέμβριο του 2011 θα εκταμιευτεί τελικά το Μάρτιο του 2012», δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας πως οι αναβολές στην εκταμίευση της προηγούμενης δόσης φέρνουν το χρονοδιάγραμμα τρεις μήνες πίσω. Όπως τόνισε η δόση των 10 δισ. ευρώ την οποία θα λάμβανε η Ελλάδα τον Μάρτιο του 2012 θα εκταμιευτεί τον Ιούνιο και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει.

Τέλος, ξεκαθάρισε θα ακολουθήσουν και άλλες καθυστερήσεις εφόσον η Ελλάδα δεν επιτύχει τους στόχους του προγράμματος οικονομικής πολιτικής. «Αν η αποστολή του Ιανουαρίου διαπιστώσει ότι υπάρχει καθυστέρηση θα πρέπει να αναθεωρήσουμε και τη δόση του Μαρτίου», δήλωσε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται πως η Ελλάδα αναμένει τον Μάρτιο την νέα δόση των 89 δισ. ευρώ, με την οποία θα υλοποιήσει το PSI και θα καλύψει τις δανειακές ανάγκες των επομένων μηνών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *